Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
  • Livescores
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
  • Livescores
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home»Ειδήσεις»Τοπικά»Ποδόσφαιρο»Κώστας Καραναστάσης: «Τα πρωταθλήματα υποδομών χρειάζονται αναβάθμιση»
Ποδόσφαιρο

Κώστας Καραναστάσης: «Τα πρωταθλήματα υποδομών χρειάζονται αναβάθμιση»

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςJuly 1, 20263 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τον προβληματισμό του για την εικόνα των πρωταθλημάτων υποδομών Κ14 και Κ16 στα βόρειο συγκρότημα καταθέτει μέσω επιστολής του ο Κώστας Καραναστάσης.

Έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια τις υποδομές της Δόξας Καρδάμαινας, ο ίδιος τονίζει πως γράφει με δική του ευθύνη και εκφράζοντας προσωπικές απόψεις, ζητώντας να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα από τους αρμόδιους για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η επιστολή:

Απευθύνομαι στην εφημερίδα σας με την ελπίδα ότι θα βοηθήσετε ώστε να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά οι υπεύθυνοι της ΕΠΣΔ με τα πρωταθλήματα Κ14 και Κ16 των βορείων νήσων.

Εδώ και δύο χρόνια δεν είμαι ενεργός με τις υποδομές της Δόξας Καρδάμαινας και γράφω αυτές τις γραμμές με δική μου ευθύνη και ως προσωπικές απόψεις.

Αν και ανενεργός πλέον, έχοντας υπηρετήσει τις υποδομές του χωριού μου από το 2002, εξακολουθώ να παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τα πρωταθλήματα αυτά, που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικότερα από τα αντίστοιχα των ανδρών, τα οποία άλλωστε τείνουν να γίνουν πρωταθλήματα παλαιμάχων.

Σχεδόν Ιούλιος, με την πρώτη φάση του Μουντιάλ να έχει ολοκληρωθεί, με 35 βαθμούς, ολοκληρώθηκε επιτέλους το πρωτάθλημα Κ14. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο ορίστηκαν 90 ματς στον όμιλο νήσων και τελέστηκαν μόλις 43.

Στο δε αντίστοιχο της Κ16, τα νούμερα είναι ακόμα πιο οικτρά. 18 μόλις αγώνες σε πρωτάθλημα 56 αγώνων. Λιγότερα από το 1/3.

Τρεις μόλις ομάδες έχουν απομείνει να εργάζονται σοβαρά και με πλάνο. Οι υπόλοιπες απλά υπάρχουν ως όνομα. Το τι γίνεται σε κάθε ομάδα δεν μπορώ να το γνωρίζω και ούτε μου πέφτει λόγος, αλλά δεν γίνεται να μην τονίσουμε τις ευθύνες της Ένωσης, που έχει επιτρέψει να υποβαθμιστούν τόσο πολύ δύο πρωταθλήματα τα οποία μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικά.

Φτάσαμε Ιούνιο για να ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα όπου τελέστηκαν μόλις 18 ματς. Αναβολές για ψύλλου πήδημα, αναβολές λόγω καιρού, κάτι που είναι θεμιτό, κατάργηση των ταξιδιών σε μικρότερα νησιά ή από μικρότερα νησιά, ο καθένας κανονίζει γήπεδο και μέρα, καταργώντας τον ρόλο της Ένωσης και φυσικά με ένα ανώδυνο 3-0 άνευ αγώνα λύνονται όλα τα προβλήματα, σαν τη στρουθοκάμηλο που χώνει το κεφάλι στην άμμο και παραβλέπει τον κίνδυνο.

Ελάτε τώρα στη θέση των προπονητών. Τι προετοιμασία να κάνουν, τι προπόνηση, πώς να κρατήσουν τα παιδιά ζεστά και με κίνητρο, όταν δεν γνωρίζει κανείς πότε θα ξαναπαίξουν; Κι όταν μπορεί να περάσει και μήνας χωρίς αγώνα; Πώς θα κρατήσεις τα παιδιά στο γήπεδο έτσι;

Τα πρωταθλήματα υποδομών υπάρχουν για να λέει η Ένωση ότι δουλεύει και να δικαιολογεί τα κονδύλια ή επειδή πραγματικά θέλουμε να βγάλουμε παίκτες;

Έχουν συνειδητοποιήσει ότι στην Α’ Κατηγορία αγωνίζονται περισσότεροι 40+ παίκτες παρά Κ20; Οι ίδιοι παίκτες που αγωνίζονταν πριν 20 χρόνια πρωταγωνιστούν ακόμα. Σε αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο για την επιμονή και τις θυσίες τους, πλην όμως δεν είναι φυσιολογικό να είναι η πλειοψηφία και όχι η μειονότητα.

Ο κόσμος όλος είναι φτιαγμένος για να ανανεώνεται το παλιό με το νέο. Εμείς έχουμε μείνει στάσιμοι. Κι η ευθύνη της Ένωσης δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις ευθύνες των ομάδων.

Οφείλει να δημιουργήσει τις συνθήκες για ανταγωνιστικά πρωταθλήματα υποδομών, που θα κρατούν τα παιδιά κοντά στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που θα φύγουν για σπουδές.

Θέλω να πιστεύω ότι η εφημερίδα σας θα δει με πραγματικό ενδιαφέρον το θέμα και θα συμβάλει με τον τρόπο της στην αναβάθμιση αυτών των τόσο σημαντικών πρωταθλημάτων.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Κώστας Καραναστάσης

featured Δόξα Καρδάμαινας
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΜε Δήμα, Αλβέρτη, Κικίλια και Καλαϊτζή το 3on3 του Ξάνθου Πάτμου
Next Article Συνεχίζουν στον Αντίμαχο Ανδρογιώργης και Χατζησταμάτης
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ποδόσφαιρο

Συνεχίζουν στον Αντίμαχο Ανδρογιώργης και Χατζησταμάτης

July 1, 2026
Μπάσκετ

Με Δήμα, Αλβέρτη, Κικίλια και Καλαϊτζή το 3on3 του Ξάνθου Πάτμου

July 1, 2026
Μπάσκετ

Την Παρασκευή οι εξαγγελίες για την Πάτμο

July 1, 2026

Recent Posts

  • Συνεχίζουν στον Αντίμαχο Ανδρογιώργης και Χατζησταμάτης
  • Κώστας Καραναστάσης: «Τα πρωταθλήματα υποδομών χρειάζονται αναβάθμιση»
  • Με Δήμα, Αλβέρτη, Κικίλια και Καλαϊτζή το 3on3 του Ξάνθου Πάτμου
  • Την Παρασκευή οι εξαγγελίες για την Πάτμο
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Volleyball Camp του Ανταγόρα με τον Zeljko Scepanovic

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2026 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Manage options
  • Manage services
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
  • {title}
  • {title}
  • {title}