Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » «Στο Τόκιο για το back to back»
Ελλάδα

«Στο Τόκιο για το back to back»

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςJuly 12, 20214 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Απαλλαγμένος από το άγχος και τη μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασε, μέχρι να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τόκιο, ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι έτοιμος για ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο άρχοντας των κρίκων, εξασφάλισε την πρόκριση, ξεπερνώντας τα όριά του και τις κακουχίες που του είχαν συμβεί και πλέον η διοργάνωση στο Τόκιο μοιάζει με… προπόνηση.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Για ακόμη μία φορά έθεσε τους στόχους ψηλά και όπως είπε θα ταξιδέψει στο Τόκιο για το back to back!

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο εξήρε τη συμβολή της συζύγου του, Βασιλικής Μιλλούση και μίλησε για τη ρουτίνα του, που τον κάνει να νιώθει μεγάλη σιγουριά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

-Λευτέρη οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν. Τι σκέφτεσαι για την γιορτή του Τόκιο;

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάμε δυνατά για το επόμενο χρυσό μετάλλιο. Νομίζω ότι μετά τον αγώνα στην Ντόχα μπορώ πλέον να το πω. Δεν είναι τόσο τολμηρή δήλωση. Νιώθω ευγνώμων και ευλογημένος που κατάφερα να προκριθώ, μετά από όλο αυτό τον Γολγοθά και πάμε στο Τόκιο να το φέρουμε πίσω Back to back»!

 
-Σε μία συνέντευξή σου στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχες δηλώσει ότι «η Βασιλική Μιλλούση είναι η δύναμη μου και χάρη στη γυναίκα μου θα κάνω new high score και θα πάρω την πρόκριση». Τώρα που τα κατάφερες ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων τι μπορούμε να περιμένουμε;

«Δεν ξέρω πόσο πάνω από το 15.500 μπορεί να πάει. Σίγουρα αν οι κριτές δεν φοβηθούν να γράψουν λίγες μειώσεις και γράψουν ακριβώς ό,τι δουν, μπορεί να πάει και πιο πάνω. Ακόμα και το πρόγραμμα στη Ντόχα δεν είχε 80 εκατοστά μείωση, είχε ακόμα λιγότερη. Θα προσπαθήσω να τους αποδείξω με την εμφάνισή μου ότι αξίζουν να βάλουν κάτι παραπάνω. Σίγουρα η σύζυγός μου και τα παιδιά μου είναι η δύναμή μου. Η Βασιλική ούσα αθλήτρια, πρωταθλήτρια, υπερπρωταθλήτρια έχει προσφέρει την στήριξή της στην οικογένειά μου και σ΄ εμένα. Ηταν και είναι τόσο καιρό δίπλα μου σαν βράχος. Τις οφείλω ένα πολύ μεγάλο λόγο που βρίσκομαι εδώ» 

-Διαισθάνομαι ότι το βάρος όλο, έφυγε από πάνω σου με την εξασφάλιση της πρόκρισης. Τώρα πας στο Τόκιο για να ευχαριστηθείς τους Αγώνες;

«Βέβαια, αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι δύσκολο να δίνεις συνέχεια το 100%. Το 15,33 και πάνω είναι δύσκολο να το κάνεις όποια στιγμή σου πουν. Δύο φορές πιο δύσκολο όταν παίρνει αναβολή, τρεις φορές πιο δύσκολο όταν παίρνει κι άλλη αναβολή και τέσσερις φορές πιο δύσκολο όταν ξέρεις ότι αυτό θα σου φέρει την πρόκριση ή θα πας στο σπιτι σου. Τώρα το μόνο που μένει είναι να κάνω μια καλή προπόνηση στον προκριματικό και μία πολύ καλή προπόνηση στον τελικό και να πάω… διακοπές!»

-Εκπέμπεις μια σιγουριά, πως η επιτυχία είναι… μονόδρομος!

«Αυτό που κάνουμε στην ενόργανη γυμναστική είναι ρουτίνα. Αυτή την ρουτίνα την έχω επαναλάβει πάρα πολλές φορές. Από την στιγμή που έχω φτάσει σε ένα σημείο να μπορώ να κάνω εύκολα τη ρουτίνα μου και από την στιγμή που μπορώ να διαχειριστώ το άγχος μου. Αυτός ο συνδυασμός μου εμπνέει αυτή την σιγουριά».

-Ενα από τα κατορθώματά σου, είναι η αγάπη που σου δείχνει ο κόσμος. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε όλους αυτούς που σε υποστηρίζουν και περιμένουν να δουν τους αγώνες σου;

«Είμαι ευγνώμων που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μου. Δεν μπορώ να πω ότι το περιμενα. Ηταν έκπληξη και για μένα και θεωρώ πως ένα κομμάτι της προσπάθειάς μου, είναι η χώρα μου και οπι Ελληνες που πιστεύουν σε μένα. Μόνο ένα ευχαριστώ μπορώ να πω και το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να φέρω αλλο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

-Οι δυσκολίες που πέρασες και η αναβολή των Αγώνων, τώρα που έχουν τελειώσει λειτούργησαν ευεργετικά;

«Οι δυσκολίες σίγουρα όχι γιατί δοκίμασα τα όριά μου…»

-Λένε όμως, ότι όταν νομίζεις πως φτάνεις στα όρια σου και τα ξεπερνάς, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν ήταν τα… όρια σου.

«Αυτό είναι αλήθεια, γιατί αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτά τα όριά μου. Την άντεξα αυτή την πίεση, αλλά σίγουρα με δυσκόλεψε πολύ ψυχολογικά αυτή η διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος και όπως λένε ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Από όλο αυτό έχω βγει πιο δυνατός. Μετά από αυτό που πέρασα, όλα τα άλλα μου φαίνονται… παιχνιδάκι!»

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΣοβαρό τροχαίο για Φάνη Χριστοδούλου στην Πάρο
Next Article Στο τεχνικό τιμ του Α.Ο Πυλίου και ο Γιώργος Φυτάς
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»
  • Ο Μαστρογιαννάκος στο Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού
  • Aντωνιάδης – Δημουλάς – Αρτελάρης στο Ιπποκράτης – Δούκας

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}