Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Α’ Κατηγορία η ενισχυμένη Ε.Α.ΚΑ, επικρατώντας της Ακαδημίας με 78–59 στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου νήσων. Οι τυπικά γηπεδούχοι διατηρούσαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, φτάνοντας στο πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν.
Η Ε.Α.ΚΑ. μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε 25–15 στο 10’, ενώ η Ακαδημία μείωσε τον ρυθμό του αγώνα στη δεύτερη περίοδο, κλείνοντας το ημίχρονο στο 41–29. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι διεύρυναν τη διαφορά φτάνοντας στο 65–39, με την Ακαδημία να μειώνει εκ νέου στο φινάλε του ματς.
Για την Ε.Α.ΚΑ. Ρογαλίδης, Παπαχρήστος, Λεπενιώτης, Χρυσάκης και Χάχαλος σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ για την Ακαδημία ξεχώρισε στο σκοράρισμα ο Παύλος Κουλλιάς.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 25-15, 41-29(ημ.), 65-39, 78-59
Διαιτητές: Αντωνόπουλος- Φλίγκος
Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Μαύρος) : Χρυσάκης 10(1), Καραδολάμης 9(1), Ρογαλίδης 17(3), Λεπενιώτης 13, Παπαχρήστος 14, Χάχαλος 12, Αγγελόπουλος, Κάτρης, Οικονόμου, Σπυρόπουλος 2, Καρδούλιας, Καλικάτζαρος Μ. 1.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καλαϊτζίδης): Κουλλιάς Π. 29(3), Σισώης 8(2), Έλληνας 1, Μπουλαφέντης Κ. 6, Πρέκας 3(1), Μπουλαφέντης Σ. 4, Κόμπος 3(1), Κουλλιάς Χ., Ζερβός 2, Πλάτσης.



