Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » «Πίστη και θέληση για το στόχο μας»
Ελλάδα

«Πίστη και θέληση για το στόχο μας»

Σαρρής ΣουλειμάνBy Σαρρής ΣουλειμάνOctober 7, 20104 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

http://www.sportnooz.gr/getimages/view/250/178/false/true/files/Santos-Ellada-Georgia.jpg

Στροφή 360° σαν άλλοι… U2 σχεδιάζει ο Φερνάντο Σάντος για την Εθνική στον αγώνα της Παρασκευής (8/10) με αντίπαλο τη Λετονία, στο «Καραϊσκάκη», για τα προκριματικά του Euro 2012.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στα λάθη των δύο πρώτων αναμετρήσεων και στα πλάνα του απέναντι στην κλειστή άμυνα των Λετονών, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα από το στοίχημα της «γαλανόλευκης» να βρεθεί στα τελικά μίας ακόμη ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα είναι θετικά. Σύμμαχος στην προσπάθεια είναι και το καλό κλίμα της ομάδας, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος…

Για τα έως τώρα δεδομένα και το κλίμα στην Εθνική: «Έχουμε ξεκινήσει με δυο ισοπαλίες. Η ισοπαλία στην Κροατία ισορρόπησε την κατάσταση, έφερε εμπιστοσύνη σε παίκτες και ομάδα. Αυτό βλέπω και νιώθω από τους παίκτες. Έχουν διάθεση, θέληση, αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ καλό κλίμα και τους αρέσει που είναι εδώ. Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται και η ψυχολογία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα πετύχουμε τον στόχο μας. Την Παρασκευή εμείς θα είμαστε οι… U2».

Για την τακτική και το σύστημα που θέλει να ακολουθήσει: «Δεν έχει διαφορά το σύστημα. Το διαμορφώνεις εσύ. Εάν αυτή ήταν μια ομάδα την οποία θα είχα σαν σύλλογο, κάθε μέρα προπόνηση, προετοιμασία ένα μήνα κτλ. θα παίζαμε καλύτερα. Το σύστημα που θέλω είναι το 4-4-2 σε ρόμβο γιατί νομίζω ταιριάζει στους παίκτες.

Είναι πολύ απαιτητικό σύστημα, θέλει χρόνο, δουλειά, θέλει συνεργασία παικτών, αλληλοκάλυψη κι αυτά δεν γίνονται σε 2-3 μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας. Κι αυτό φάνηκε στ ματς με την Γεωργία. Έγινε η αναποδιά με το γρήγορο γκολ, όμως στην Κροατία δούλεψε. Εμείς θα πρέπει να προσαρμόζουμε την νοοτροπία μας κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου.

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Λετονίας και πως σκοπεύει να την αντιμετωπίσει: «Ωστόσο, η προσαρμογή αυτή δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε νοοτροπία. Αυτό θα κάνουμε και μεθαύριο. Είναι δύσκολο ματς. Η Λετονία παίζει με 9-10 παίκτες πίσω από τη μπάλα και ψάχνει την αντεπίθεση κυρίως με δυο-τρεις παίκτες. Άρα θέλουμε υπομονή στην κυκλοφορία, να βρούμε την τρύπα στην αμυντική τους λειτουργία. Να αλλάζουμε συνεχώς πλευρές μέχρι να μας βγει. Να έχουμε δημιουργικότητα, να φτάνουμε ψηλά οργανωμένα να πιέσεις όταν χάσεις μπάλα να κερδίσεις μπάλα ψηλά και να κάνει ο αντίπαλος το λάθος στην περιοχή του.

Άρα κόντρα σε κλειστές άμυνες είναι σημαντικό να αναγκάσουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθος για να αποκομίσουμε όφελος. Οι παίκτες το γνωρίζουν καλά και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα».

Για τον Φετφατζίδη: «Άμεσα δεν μπορούμε να βάλουμε ένα παίκτη που φέραμε από τις Ελπίδες για να του ρίξουμε το βάρος πάνω του. Είναι καλός, έχει δυναμικό χαρακτήρα, όμως μιλάμε για Εθνική ανδρών, πάντα υπάρχει βάρος στο ντεμπούτο, αλλά σίγουρα είναι έτοιμος αν του ζητηθεί να περάσει στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν θα κάνει ροτέισον λόγω των δυο διαδοχικών ματς: «Όσον αφορά στην κούραση, έχουμε προετοιμάσει τις προπονήσεις για να μην επιβαρύνονται περισσότερο οι παίκτες. Θέλουμε να είναι φρέσκοι όσον αφορά στην φυσική κατάσταση, αλλά και φρέσκοι στο μυαλό. Είναι λογικό οι παίκτες από τις ομάδες τους να έχουν πίεση. Θέλουμε εδώ να νιώθουν άνετα κι αν είναι καλά στο μυαλό τους σίγουρα θα είναι και στην φυσική κατάσταση».

Για τα προγνωστικά των αγώνων με τη Λετονία και το κλειδί της νίκης: «Κλειδί λοιπόν είναι να πιέσουμε ψηλά για να κλέψουμε μπάλες ψηλά. Να μην επιτρέψουμε να κυκλοφορήσουν και να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι».

Για τους βαθμολογικούς συσχετισμούς του ομίλου: «Όπως είπαμε εξαρτόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε φάση να λέμε τι θέλουμε εμείς και τι θα πρέπει να κάνει ο αντίπαλος. Σίγουρα θέλουμε νίκη σ’ αυτά τα δύο ματς για να συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από τα πόδια μας».

Για το αν ποντάρει περισσότερο στην «παλιοσειρά»: «Εγώ θέλω την βοήθεια όλων, όχι των έμπειρων. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα βοηθήσουν. Δεν υπάρχουν παίκτες εδώ που είναι λιγότεροι σημαντικοί. Υπάρχει η εμπειρία, αλλά δεν βοηθάει σε τίποτα παραπάνω. Και οι 11 θέλω να αποδίδουν το ίδιο στον αγωνιστικό χώρο».

Εκτός Λυμπερόπουλος και Πρίττας

Ενός τραυματία και άλλοι έπονται… αφού μετά τον Σαμαρά προστέθηκαν στη λίστα ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Σάκης Πρίττας.

Για τον άσο της ΑΕΚ το πρόβλημα ήταν ορατό, αφού τον ταλαιπωρούσε ο τραυματισμός στον έσω πλάγιο, τον οποίο και δεν κατάφερε να ξεπεράσει, αποχωρώντας από τη σημερινή προπόνηση. Αυτό αναγκάζει τον Φερνάντο Σάντος να μην υπολογίζει στον έμπειρο επιθετικό για το ματς με τους Λετονούς, προσθέτοντας παράλληλα ακόμη ένα πρόβλημα στο επιθετική γραμμή της Εθνικής.

Τραυματισμών συνέχεια με τον Σάκη Πρίττα που έπειτα από σύγκρουση με τον Παναγιώτη Κονέ χτύπησε στον δεξί ώμο και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη ώστε να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, χωρίς να υπολογίζεται για κανέναν από τους δύο αγώνες με Λετονία (8/10) και Ισραήλ (12/10).

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous Article“Κάναμε την καλύτερη επιλογή”
Next Article «Είπα όχι στην Τσέλσι για την Άρσεναλ»
Σαρρής Σουλειμάν
  • Facebook
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Στιγμιότυπα απ’ το Νικαγόρας – Ποσειδώνας Καρπάθου
  • Kατσιμάρδος – Σερίφης στο Ιπποκράτης – ΑΕΚ Περιστερίου
  • Σκάρας – Παπαδόπουλος – Κυριακόπουλος στο Ιπποκράτης – Κάδμος Θήβας
  • Οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία
  • Σπουδαίο «διπλό» για τον Ποσειδώνα Καρπάθου κόντρα στο Νικαγόρα

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}