Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
  • Livescores
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
  • Livescores
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » «Όνειρο πολλών ετών το κλειστό στην Πάτμο»
Μπάσκετ

«Όνειρο πολλών ετών το κλειστό στην Πάτμο»

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςMay 28, 2026Updated:May 29, 20263 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η πρόεδρος του Ξάνθου Πάτμου Μαρία Μαραβέλια μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του ΕΟΚ WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Η ίδια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος, στην κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, καθώς και στο τουρνουά 3Χ3, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στο νησί. Αναλυτικά, όσα είπε η Μαρία Μαραβέλια στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Ομοσπονδίας.

Για τη δημιουργία του καινούργιου κλειστού γηπέδου στην Πάτμο: «Είναι ένα όνειρο χρόνων. Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά βρισκόμαστε τόσο κοντά στο να αρχίσει να φαίνεται μια ελπίδα. Είχαν γίνει και στο παρελθόν πολλές ενέργειες και είχαμε και μια παλιά μελέτη κλειστού γυμναστηρίου, όμως τώρα είμαστε πάρα πολύ κοντά. Υπάρχει και η χρηματοδότηση, τα σχέδια υπάρχουν, οπότε αυτήν τη στιγμή αυτό που μας λείπει είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και τα γραφειοκρατικά. Μακάρι να μην “κολλήσει” πουθενά και να ολοκληρωθεί, γιατί τα παιδιά της Πάτμου το έχουν ανάγκη και το ζητούν. Το περιμένουμε όλοι με πολύ ανυπομονησία».

Για την προσπάθεια που κάνει ο Ξάνθος Πάτμου να φέρει τα παιδιά στον αθλητισμό: «Είναι δύσκολο να πείσεις τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στην ακαδημία, γιατί δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις να κάνουν την προπόνησή τους. Κάνουν προπόνηση σε ανοιχτά γήπεδα, οπότε καταλαβαίνετε πως όταν ο καιρός δεν είναι καλός δε μπορούν αυτά τα παιδιά να προπονηθούν ή ακόμα και ν’ αγωνιστούν. Όλα αυτά είναι προβλήματα, συν το ότι υπάρχουν και προβλήματα μετακίνησης για τις ημέρες των αγωνιστικών υποχρεώσεων των πρωταθλημάτων που αγωνιζόμαστε».

Για τη βοήθεια του νησιού στην προσπάθεια του συλλόγου: «Είναι μια προσπάθεια που πραγματικά έχουν βοηθήσει όλοι εδώ στο νησί. Και οι επιχειρηματίες και οι γονείς είναι δίπλα μας. Όποτε χρειαστούμε και ό,τι και να χρειαστούμε βοηθούν, αλλιώς δε θα μπορούσε ο σύλλογος να ανταπεξέλθει από μόνος του».

Για τα θετικά που μένουν στα παιδιά, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν: «Εμείς κάνουμε όλη αυτήν την προσπάθεια γιατί τα παιδιά στερούνται ενός κλειστού γηπέδου. Και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο αθλητισμός εδώ τους κάνει καλό, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουν και πολλές εναλλακτικές στο νησί. Με δραστηριότητες όπως τα ταξίδια αυτά, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, βλέπουν και διαφορετικά πράγματα. Αυτό τους κάνει καλό, γιατί υπάρχει και η λογική του ότι ένα παιδί, ακριβώς επειδή δε μπορεί να εξελιχθεί εδώ λόγω όλων των προβλημάτων που ανέφερα προηγουμένως, μπορεί να φύγει από το νησί. Το έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα».

Για τον σύλλογο και τα υπόλοιπα τμήματά του: «Είναι όλα μας τα τμήματα πολύ ενεργά, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ αλλά και ο στίβος. Απασχολούμε περίπου, σαν σύλλογος, 150 με 170 παιδάκια. Όταν θα γίνει το κλειστό θα βρουν και άλλα παιδιά το κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

Για τους προπονητές του συλλόγου: «Φυσικά έχουμε πολύ καλούς προπονητές, πολύ ταλαντούχους και καταρτισμένους, οι οποίοι είναι πάντα κοντά στα παιδιά. Έχουμε τον Δημήτρη Μπαχά που είναι στο μπάσκετ, τον Γιώργο Καρατζά στο ποδόσφαιρο και τον Γιάννη Τσαμπαλάκη στο στίβο, που πραγματικά κάνουν πολύ καλή δουλειά με τα παιδιά και έχουν και αυτοί πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες για όλα τα καλά που συμβαίνουν στον σύλλογο».

Για το 3×3 που πραγματοποιείται στο νησί της Πάτμου: «Στο νησί μας κάθε Ιούλιο, εδώ και 12 χρόνια, γίνεται το 3×3. Φέτος θα πραγματοποιηθεί από 1 εώς 5 Ιουλίου. Το λέω γιατί έχουμε και μερικές θέσεις φιλοξενίας για ομάδες που μπορεί να θέλουν να έρθουν, να παίξουν και να γνωρίσουν το νησί μας».

featured top Ξάνθος Πάτμου
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΑνανέωσε με την Δόξα Καρδάμαινας ο Στέφανος Χατζησεβαστός
Next Article To νέο πρόγραμμα της Τ.Ε.Ε.Ο.ΠΕ.
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ποδόσφαιρο

Συνεχίζει στο τεχνικό επιτελείο της Δόξας Καρδάμαινας ο Ξενοφών Αναστασιάδης

June 3, 2026
Μπάσκετ

Ανανέωσε με τον Ιπποκράτη ο Δημήτρης Βάση

June 3, 2026
Μπάσκετ

Η Σταυρούλα Μαύρου ανοίγει τα φτερά της για τις ΗΠΑ

June 3, 2026

Recent Posts

  • Συνεχίζει στο τεχνικό επιτελείο της Δόξας Καρδάμαινας ο Ξενοφών Αναστασιάδης
  • Ανανέωσε με τον Ιπποκράτη ο Δημήτρης Βάση
  • Η Σταυρούλα Μαύρου ανοίγει τα φτερά της για τις ΗΠΑ
  • Καλοκαιρινή γιορτή από τον Ιπποκράτη τον Κώο στο Νέο Στάδιο Ανταγόρας
  • Οι πίνακες διαιτησίας με τα μέλη του Σ.Δ.Π.Δ.

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2026 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}