Για το σημαντικό αθλητικό γεγονός του “Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου 2025”, που διοργανώνεται στην Κάλυμνο από την Ακαδημία Μπάσκετ Καλύμνου και τον Δήμο Καλυμνίων, παραχωρήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου συνέντευξη στο Δημοτικό Μέγαρο.
Παρουσία του Δημάρχου, Γιάννη Μαστροκούκου, του μέλους της διοίκησης της CBA Χρήστου Τσέντα, του προπονητή της ομάδας, Χρήστου Καλαϊτζίδη και του Αντιδημάρχου , Γιάννη Θεοφιλίδη, ανακοινώθηκε στα τοπικά ΜΜΕ η διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γήπεδο της Καλύμνου, το Σαββατοκύριακο 3&4 Μαϊου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, όλα είναι έτοιμα για το σημαντικό αυτό γεγονός και υπογράμμισε την σημασία αυτής της διοργάνωσης, που κυρίως στοχεύει στην ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των λαών και συνεχάρη την Ακαδημία Καλύμνου για την πρωτοβουλία. Το αθλητικό αυτό γεγονός, που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, ξεκίνησε το 2013, όπως ανέφερε ο Χρήστος Τσένας, με τη συμμετοχή ομάδων της Δωδεκανήσου και των παραλίων της Τουρκίας και το 2020 η ομάδα της Ακαδημίας είχε λάβει μέρος στο τουρνουά στην DATÇA και το Σαββατοκύριακο θα ανταποδώσει την φιλοξενία.
Στο τουρνουά συμμετέχουν οι ομάδες που είχαν ήδη λάβει μέρος στο προηγούμενο στην Τουρκία, και συγκεκριμένα η DATÇA ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ο ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ , ο ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ και η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (CBA). Στην διοργάνωση συμμετέχουν κορίτσια (γεννηθείσες το 2013-2014) και αγόρια (γεννηθέντα το 2014-2015)
Στο τέλος ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς αυτής διοργάνωσης τονίζοντας πως στόχος είναι η Κάλυμνος να είναι παντού και να πρωταγωνιστεί σε κάθε επίπεδο
Στο βίντεο που ακολουθεί η συνέντευξη και τα όσα δήλωσαν ο Δήμαρχος και ο Χρ. Τσένας εκ μέρους της Ακαδημίας Καλύμνου: