1ο Ψηφιακό Πυλιώτικο Καρναβάλι - Φτιάξε το βίντεο σας και δηλώστε συμμετοχή...

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Νέα & Ανακοινώσεις Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
Οι Απόκριες ξεκίνησαν!
Έτσι ονομάζονται οι τρείς εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Την καρναβαλική ιστορία του χωριού μας και ιδίως του Μορφωτικού, Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Πυλίου «Ο ΑΠΕΛΛΗΣ», με τη συμμετοχή και το έργο του, τη γνωρίζουμε όλοι. Όπως βέβαια γνωρίζουμε και τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, στην οποία οφείλουμε να μην της επιτρέψουμε να μας καταβάλει.
Υπό την πίεση της πανδημίας και των μέτρων πρόληψης της διασποράς του covid-19, σχεδιάσαμε μια ψηφιακή καρναβαλική δράση, που αφορά το σύνολο των μελών μας κάθε ηλικίας, τους συμπολίτες μας, αλλά και όσους ακόμα μπορεί να θελήσουν να συμμετάσχουν και δε ζουν στο νησί μας. Ένα καρναβαλικό δρώμενο που δυστυχώς φέτος όσοι επιθυμούν, θα συμμετέχουν από μακριά. Όμως, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα, μπορεί να απλωθεί παντού!
Καρναβάλι λοιπόν, δεν είναι μόνο η παρέλαση της τελευταίας Κυριακής, αλλά μπορεί να είναι μια δημιουργική ψηφιακή δράση, που δίνει το μήνυμα ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε να μας πάρουν από κάτω, οι επιβαρυντικές στη ψυχική μας υγεία συνθήκες εγκλωβισμού και απομόνωσης λόγω των μέτρων.
Με το κεντρικό αισιόδοξο σύνθημά μας «..Του χρόνου στην πλατεία!», δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά και σηματοδοτούμε τη θέληση να παραμείνουμε «ζωντανοί», δημιουργικοί και υγιείς.
Από τους συμμετέχοντες δημιουργούς και τη δική μας επεξεργασία, θα προκύψει μια ταινία μικρού μήκους, που θα αποτελεί συρραφή από ευφάνταστα καρναβαλικά βίντεο μέγιστης διάρκειας ενός λεπτού το καθένα, τα οποία θα μας αποστέλλουν οι δημιουργοί μέσω της εφαρμογής του www.wetransfer.com ή του viber, δηλαδή δυο πολύ εύκολων και γρήγορων τρόπων, και θα καταλήγουν με την επιμέλεια των γονέων ή των μεγαλύτερων μελών της οικογένειας, στο email του συλλόγου μας [email protected]
Έτσι, ο κάθε καρναβαλιστής, είτε μόνος του, είτε με τα μέλη της οικογένειας που ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι, θα βάλει τη φαντασία του να δουλέψει, θα κατεβάσει από το πατάρι και τις βαλίτσες τα καρναβαλικά του, θα εκφραστεί ελεύθερα, θα δημιουργήσει ένα ή περισσότερα βίντεο διάρκειας μέχρι ένα λεπτό το καθένα, όπου όλοι μπορούν να σχεδιάσουν, να μασκαρευτούν, να χορέψουν, να ξενοιάσουν, να φτιάξουν ένα σκετς, ένα διάλογο ή οτιδήποτε άλλο και, να γελάσουν, ενδεχομένως και μέσω της ανατρεπτικής σάτιρας.
Οι καρναβαλιστές μέσω των βίντεο τους παίρνουν μέρος στο ψηφιακό δρώμενο με δύο τρόπους.
Είτε αποστέλλοντας απλώς το αισιόδοξο μήνυμα τους για την επόμενη καρναβαλική χρονιά, είτε συμμετέχοντας σε ένα από τα παρακάτω πληρώματα με ηλικιακό κριτήριο.
Πλήρωμα 1o: ΔΩΣΕ ΧΡΩΜΑ, ΒΑΛΕ ΜΟΥΣΙΚΗ (παιδικό, ηλικία 0 έως 16 ετών).
Πλήρωμα 2o: ΑΓΑΠΆΜΕ ΠΟΛΥ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ (εφηβικό-ενηλίκων, ηλικία 16+ έως 126 ετών).
Πλήρωμα 3o: ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ (μεικτό, γονείς, παιδιά, αδέλφια κτλ).
Η ταινία μικρού μήκους θα προβληθεί το Σάββατο 13.03.2021, παραμονή της τελευταίας Κυριακής των Αποκριών στις 20:00, στο κανάλι του συλλόγου μας στο YouTube www.youtube.com/channel/UCkFxfO4nQbdvmVPZqQcIuwg και θα κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των λογαριασμών που διαθέτουμε.
Η αποστολή των βίντεο ολοκληρώνεται την Τετάρτη 10.03.2021 στις 20:00, ώστε να προχωρήσουμε στην επεξεργασία και το μοντάζ της ταινίας μας.
Διευκρινήσεις για τη διαδικτυακή αποστολή των βίντεο ή την αποδοχή τους μέσω Viber, δίνονται στα τηλέφωνα 694 7122271 και 694 5303048.
Ενώ το υλικό, θα μείνει σαν καρναβαλικό αποτύπωμα μιας εποχής εγκλεισμού, απαγορεύσεων και μοναξιάς. Ως το 1ο Πυλιώτικο καρναβάλι από μακριά και όχι στους δρόμους και στην πλατεία.
Η προσπάθεια αυτή έχει νόημα. Το ζητούμενο είναι η συμμετοχή μας.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι άνθρωποι, στις περιόδους βαθιάς κρίσης, στάθηκαν στα πόδια τους με τον πολιτισμό και τα έθιμα. Όταν η τέχνη και η δημιουργία εμπνέεται από την κοινωνία, επιστρέφει σε αυτήν για να την ανακουφίσει, να την ενδυναμώσει και να την ευαισθητοποιήσει. Εμψυχώνοντας τους ανθρώπους που προσμένουν ένα καλύτερο μέλλον.
..Του χρόνου στην πλατεία λοιπόν!
Το ΔΣ του Μ. Π. & Ε. Συλλόγου Πυλίου “O ΑΠΕΛΛΗΣ”
Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.