Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα των νεανίδων πανηγύρισε η Ακαδημία Καλύμνου, η οποία επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του Φοίβου Κω με σκορ 63-31, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ομίλου νήσων.
Η ομάδα του Ζάχου Καρδούλια επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό της και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις Κώες. Με εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, οι «σφουγγαράδες» προηγήθηκαν 39-13, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι πριν από το δεύτερο μέρος.
Η Βρεττού και η Πονήρη ηγήθηκαν επιθετικά, σημειώνοντας 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, οδηγώντας την Ακαδημία σε μια επιβλητική εμφάνιση. Από πλευράς Φοίβου, ξεχώρισε η Ζώτου, που ήταν η πιο σταθερή και παραγωγική παίκτρια της ομάδας.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 21-8, 39-13(ημ.), 53-19, 63-31
Διαιτητής: Νικολάου
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Καρδούλιας): Ηλιάδη, Ρεΐση 2, Καράμαλη, Πονήρη 19(1), Κουλλιά 6, Καμπούρμαλη 6, Χλωρού 4, Αναπλιώτη 2, Τρικοίλη 2, Καλικάτζαρου, Χαλίκου 2, Βρεττού 20(1).
ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ (Ρούσης): Ζώτου 10(1), Φραγκουδάκη 2, Φουρτούνη, Βοζίκη, Λεσάι 8, Τάγκα 8(2), Σπόντη, Χατζηλάου 3.



