Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » «Να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι»
Ελλάδα

«Να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι»

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςSeptember 17, 20135 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν νωρίς στον φετινό ΠΑΟΚ είναι ο Λούκας Πέρεθ. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής, από τους λίγους για τον οποίο ο «δικέφαλος» δαπάνησε χρήματα για να τον αποκτήσει, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παζλ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Goal» μίλησε μεταξύ άλλων για το στόχο της ομάδας στην πρώτη φάση του Europa League, που αρχίζει την Πέμπτη.

Αναλυτικότερα είπε:

-Πως κυλούν οι πρώτοι σου μήνες στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη;
«Όλα καλά! Ήταν μια αλλαγή στη καριέρα μου που την ήθελα και τη περίμενα, ακόμα και από αυτή τη πλευρά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί».

-Το 2011 γνωρίστηκες με τον ΠΑΟΚ, το 2012 μιλήσατε αλλά μείνατε εκεί, το 2013 ήρθε η μεταγραφή, το 2014, τι;
«Αγώνες, μάχες, νίκες με τον ΠΑΟΚ, και ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε φτάσει στους στόχους που έχουμε θέσει που είναι υψηλοί».

-Λβιβ, Κίεβο, ή Θεσσαλονίκη;
«Θεσσαλονίκη. Έχω λίγο καιρό εδώ , αλλά, ήλιος, φίλε μου, ήλιος….»

-Πως ήταν πέρυσι τα πράγματα για σένα;
«Όχι εύκολα. Έγιναν πολλά με την ομάδα μου, με την ομάδα στην οποία πήγα για κάποιους μήνες δανεικός… Πολλά. Θέλω να τα αφήσω πίσω μου. Για μένα όλα αυτά είναι ένα μάθημα, δε τα ξεχνάω, αλλά τα αφήνω πίσω μου και σκέφτομαι το αύριο, το αύριο ως παίκτης του ΠΑΟΚ».

-Αυτό το «αύριο» που λες, φέρνει τον ΠΑΟΚ στο Europa League. Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως αυτό ήρθε μέσα από έναν… αποκλεισμό.
«Όντως, και αυτό δεν άρεσε σε κανένα από εμάς. Κάναμε αρκετή προσπάθεια αλλά αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετή. Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα παίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά… Ελπίζω ότι στο μέλλον, θα το καταφέρουμε».

-Με μια λέξη, πως θα περιέγραφες τους οπαδούς του ΠΑΟΚ;
«Δύσκολη ερώτηση… Δύναμη. Δύναμη υπέρ σου, δύναμη εναντίον του αντιπάλου. Έχω παίξει αντίπαλος εδώ, με το γήπεδο γεμάτο, και ξέρω τι σας λέω. Δεν είναι εύκολο να μη τους ακούς αν είσαι αντίπαλος…».

-Και αυτή η δύναμη έλειπε στα δυο Ευρωπαϊκά παιχνίδια, και θα λείπει και την Πέμπτη.
«Κρίμα. Περιμένω, όχι μόνο εγώ αλλά όλοι μας να τελειώσει η τιμωρία, που νομίζω τελειώνει σε αυτό το παιχνίδι. Για να ξέρουμε πλέον ότι σε κάθε παιχνίδι στην έδρα μας, θα είναι στο πλευρό μας, και στα αυτά των αντιπάλων».

-Στο πρώτο σου γκολ στη Τούμπα, πήγες μπροστά στους οργανωμένους και άνοιξες τα χέρια σου… Πως είναι να φωνάζει ένα ολόκληρο γήπεδο για σένα;
«Αν το νιώσεις μια φορά, κάτι τα πάντα για να γίνει ξανά και ξανά και ξανά. Το πρώτο πράγμα όμως που θέλω, είναι ο κόσμος να φωνάζει για την ομάδα. Ακόμα και αν εγώ δε βάλω γκολ, θέλω να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει, διότι το ποδόσφαιρο είναι σύνολο προσώπων. Όταν προσπαθείς για το καλό της ομάδας και η ομάδα σου κερδίζει και πετυχαίνει στόχος, έρχεται και το δικό σου καλό».

-Έχεις μάθεις κανένα σύνθημα;
«Όχι ακόμα…. Μου αρέσει που φωνάζουν ρυθμικά το όνομά μου. Αυτό το σύνθημα που ακούω συχνά και το θυμάμαι, διότι είναι εύκολο είναι το «Λίνοοοοο, Λίνοοοοοο, Λίνοοοοο. Είναι καλό παιδί, καλός παίκτης και το αξίζει. Χαίρομαι που είναι συμπαίκτης μου».

-Ο ΠΑΟΚ, τις δυο προηγούμενες φορές που βρέθηκε σε όμιλο στο Europa League, προκρίθηκε στην επόμενη φάση…
«Αυτό θα κάνουμε και τώρα…».

-Μιλάς με σιγουριά…
«Αυτός είναι ο στόχος μας. Να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δώσαμε τα παιχνίδια στα προκριματικά, δώσαμε τις μάχες μας και τώρα ξεκινάει η φάση των ομίλων. Θεωρώ ότι έχουμε το υλικό για να κερδίσουμε τις αντιπάλους μας και να φτάσουμε στην επόμενη φάση. Μετά, θα μιλάμε για διπλά παιχνίδια… Ως τότε, θα δούμε. Πρώτα πρέπει να δείξουμε και στο γήπεδο ότι όντως είμαστε καλύτεροι από τις ομάδες που είναι στον όμιλό μας, και μετά προχωράμε».

-Μπορεί ο ΠΑΟΚ να συνδυάσει πρωτάθλημα και Ευρώπη; Αυτό το περιβόητο Κυριακή – Πέμπτη – Κυριακή. Το πρόγραμμά σας είναι φορτωμένο.
«Το ξέρουμε, αυτό θέλαμε. Θέλαμε να παίζουμε και στην Ευρώπη. Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα. Όταν κάνει πρωταθλητισμό, οφείλεις να είσαι συνεχώς ανταγωνιστικός».

-Τύχη, πίστη, ικανότητα, προπόνηση. Μπορείς να τα βάλεις σε μια σειρά βάσει της οποίας φτάνει κανείς στην επιτυχία;
«Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, να προπονείσαι και να δουλεύεις καθημερινά για να βελτιώνεις τις ικανότητες σου, και βεβαίως να έχεις και τύχη. Και τα τέσσερα πράγματα που ανέφερες είναι σημαντικά και αν λείπει ένα από αυτά, ίσως να μη μπορείς να φτάσεις στο μεγάλο σου στόχο».

-Σου αρέσει ο Λούκας που μέχρι στιγμής βλέπουμε στο γήπεδο;
«Αυτός ο παίκτης για τον οποίο μιλάτε… να ξέρετε ότι μπορεί να παίξει και καλύτερα. Αυτό προσπαθεί να κάνει. Η αρχή είναι οι προπονήσεις, εκεί που δουλεύει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, και στη συνέχεια κάνει ότι μπορεί για να νικήσει η ομάδα του».

-Το γεγονός ότι ήρθες με μεταγραφή, ότι δηλαδή η ομάδα που σε απόκτησε ξόδεψε χρήματα, και είσαι ένα από τα «ονόματα», σε αγχώνει;
«Όχι… Ξέρω σε ποια ομάδα πήγα, ξέρω τι περιμένουν από εμένα οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν, ο προπονητής, οι φίλαθλοι, και δουλεύω για να αποδείξω ότι έχουν κάνει σωστά που με εμπιστεύτηκαν. Η πίεση είναι μέρος του πρωταθλητισμού, μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Παίζεις ένα παιχνίδι με μοναδικό στόχο τη νίκη, τελειώνει και συνεχίζεις στο επόμενο, πάλι με τον ίδιο στόχο, και αυτό γίνεται συνέχεια. Δε μπορεί να πανηγυρίζεις μια εβδομάδα για μια νίκη ούτε να κλαις μια εβδομάδα για μια ήττα. Αν κάνει ένα από τα δυο, στο επόμενο παιχνίδι, δύσκολα θα είσαι αυτός που πρέπει να είσαι. Παίζεις και προχωράς. Στο τέλος, βλέπεις τι έχεις πετύχει και εμείς, ελπίζουμε στο τέλος να έχουμε πετύχει κάτι καλό…».

ΠΑΟΚ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΠρώτη απώλεια για την Λίβερπουλ
Next Article «Προσπαθώ για το καλύτερο»
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Σπουδαίο «διπλό» της Αναγέννησης Ασφενδιού στην Καρδάμαινα
  • Live Streaming: Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού | 11η αγωνιστική Α’ κατηγορία
  • Camp ενδυνάμωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων του Φοίβου σε συνεργασία με τον Προμηθέα
  • Ο Χρύσης στον Ασκληπιό Κω
  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}