Close Menu
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
Giafkasports.grGiafkasports.gr
  • Αρχική
  • Τοπικά
    • Ποδόσφαιρο
      • Αναγέννηση Ασφενδιού
      • ΑΟ Πυλίου
      • Δόξα Καρδάμαινας
      • Καλυμνιακός
      • ΠΑΟΚ Κω
      • ΑΕ Κως
      • Αντίμαχος
      • ΑΕ Λέρου
      • Νικαγόρας
      • Αργοναύτες
      • ΑΟ Βαθύ
      • Ξάνθος Πάτμου
      • Αστυπάλαια
      • Κωακός Αθλητικός Όμιλος Φιλίνος
      • Ανταγόρας
      • Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω
      • Άγιος Γεώργιος Καλύμνου
      • ΑΟ Λειψών
    • Μπάσκετ
      • Φοίβος
      • ΕΑΚΑ
      • Ιπποκράτης
      • ΑΕ Δικαίου
      • Αίολος Κεφάλου
      • Ακαδημία Καλύμνου
      • Έσπερος
      • Ηρακλής 2000
      • Πανιώνιος Λέρου
      • Ξάνθος Πάτμου
    • Στίβος
    • Ποδηλασία
    • Βόλεϊ
    • Διάφορα
    • Στίβος
    • Τέννις
    • Άλλα Σπορ
  • Κως
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Στίβος
    • Διάφορα
    • Τέννις
  • Ελλάδα
    • SuperLeague 1
    • Basket League
    • Στοίχημα
  • Βαθμολογίες
  • Συνεντεύξεις
  • Vlog Giafkasports.gr
Giafkasports.grGiafkasports.gr
Home » Με την υπογραφή του αρχηγού
Ελλάδα

Με την υπογραφή του αρχηγού

Γιώργος ΠίτσηςBy Γιώργος ΠίτσηςFebruary 22, 20184 Mins Read
Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Με την υπογραφή του αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη (25π., 9ασ.), ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Βαλένθια στο ΣΕΦ και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Euroleague (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Φενέρ). 

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 80-70, για την 23η αγωνιστική της διοργάνωσης, αύξησαν σε 16-7 το ρεκόρ τους (3η διαδοχική νίκη), ενώ υποχρέωσαν τις «νυχτερίδες» στη 15η ήττα τους.

Δεν χρησιμοποίησε τον Κιμ Τιλί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αν και ήταν στη δωδεκάδα για πρώτη φορά μετά από τρεισήμισι μήνες, λόγω της εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε.

Χειροκροτήθηκε θερμά από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, κατά την είσοδό του ο Ερικ Γκριν, στην πρώτη επιστροφή του στο «λιμάνι», αλλά έμεινε στους 13 πόντους και η Βαλένθια στις 8 νίκες – 15 ήττες. Πρώτος σκόρερ των «νυχτερίδων» ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 19 πόντους. Στο μηδέν έμεινε ο Γερμανός διεθνής Τιμπόρ Πλάις (9 λεπτά συμμετοχής).

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 13-3 αρχικά «χτυπώντας» στη ρακέτα, με Μιλουτίνοβ (7π. στην 1η περίοδο) και Πρίντεζη και εν συνεχεία με πρωτοβουλίες των Παπανικολάου, Σπανούλη. Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο σημείωσε τους πρώτους 7 πόντους των Ισπανών 15-7, με την άμυνα των «ερυθρόλευκων» να κρατά στους 11 πόντους τη Βαλένθια (22-11 στο 10ο λεπτό). 

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η ισπανική ομάδα στη 2η περίοδο, με τον Τσους Βιντορέτα να επιλέγει χαμηλό σχήμα με τον Τόμας στο «5» και 4 περιφερειακούς (έξω οι Πλάις, Ντούμπλιεβιτς). Με τους Τόμας και Σαν Εμετέριο (14π. στο 1ο 20αλεπτο) να έχουν «συνδεθεί» με το καλάθι, ο Ολυμπιακός είδε την αντίπαλό του να μειώνει στο καλάθι, 28-26. 

Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν με ηγέτη τον Σπανούλη που τροφοδοτούσε με ασίστ (7 στη 2η περίοδο και 9 πόντους) τον Μιλουτίνοβ (11π. στο 1ο μέρος), ενώ λύσεις έδωσαν και οι Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρης) για το 40-32. Όμως στο 1:18΄΄ που απέμενε μέχρι το ημίχρονο και σε συνδυασμό με τα 1/7 τρίποντα της ομάδας του Πειραιά, η Βαλένθια «απάντησε» με σερί 7-0 (2/2 βολές του Ράφα Μαρτίνεθ, τρίποντο του Ντούρνεκαμπ και δίποντο του Σέρχι Γκαρθία) για το 40-39 σκορ α΄ μέρους.

Ένα σερί 8-0, με 5 πόντους από τον Σπανούλη (16π., 9ασ. στο 30ο λεπτό) οδήγησε τον Ολυμπιακό στο υπέρ του, 48-39. Με εξαιρετική περιφερειακή άμυνα (ο Γκριν έμεινε στους 9 πόντους σε 3 δεκάλεπτα), οι «ερυθρόλευκοι» εκτόξευσαν στο +11 ξανά τη διαφορά, 55-44, δια χειρός ΜακΛιν, με τους Ισπανούς να είναι άστοχοι στην 3η περίοδο. 

Μόνος διακριθείς για τις «νυχτερίδες» ο Σαν Εμετέριο με 19 πόντους μέχρι το 30ο λεπτό και τον Ερικ Γκριν να πετυχαίνει ένα δύσκολο καλάθι, για το 62-55. Ένα μουδιασμένο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην 4η περίοδο, επέτρεψε στη Βαλένθια να μειώσει στον πόντο (62-61, από Αμπάλντε, Ντούρνεκαμπ, Ντούμπλιεβιτς, Τόμας). 

Ακολούθησε «μάχη» μέχρι το 68-67, χωρίς να χάσει ποτέ το προβάδισμα ο Ολυμπιακός, κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και πήγαιναν σε κακές επιλογές, μακρινά άστοχα σουτ. Ο Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ τους Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη (αντί των Ρόμπερτς, Παπαπέτρου, Τόμπσον) με 3:36 εναπομείναντα χρόνο. 

Ο Βασίλης Σπανούλης… το πήρε προσωπικά, πέτυχε τους επόμενους 7 πόντους (με 3/3 βολές από το 4ο φάουλ του Αμπάλντε), για το 75-67, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του! 

Ο Γκριν μείωσε σε 75-69, με 1/2 βολές ο Αμπάλντε (από το 4ο φάιναλ φορ) διαμόρφωσε το 75-70 και ο Γιώργος Πρίντεζης, ανήμερα στα 33α γενέθλιά του, έριξε τη «χαριστική βολή» στη Βαλένθια, ευστοχώντας έξω από τα 6.75, 78-70, στα 34 δεύτερα. Το τελικό σκορ, 80-70, «έγραψε» ο Μάντζαρης με 2/2 βολές (11π.).

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Ρίζικ (Ουκρανία), Ζαμοϊσκι (Πολωνία)

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 40-39, 62-55, 80-70

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 2, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 25 (9/13 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Μιλουτίνοβ 15 (7/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς, Πρίντεζης 8 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 11 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Μάντζαρης 11 (1), Ρόμπερτς 4, Ουίλτζερ, Τόμπσον 2

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Χεσούς Βιντορέτα): Τόμας 11 (5 ριμπάουντ) Γκαρθία 5 (1), Αμπάλντε 7, Ντούμπλιεβιτς 4 (6 ριμπάουντ), Μαρτίνεθ 2, Σαν Εμετέριο 19 (3), Πλάις, Σάστρε 2, Γκριν 13, Ντόρνεκαμπ 7 (1)

Ολυμπιακός
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleΑποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά η ΑΕΚ
Next Article “Xαλαρά στον καναπέ” σε Live Streaming με τον Χρήστο Σπύρου
Γιώργος Πίτσης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ 2025: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Ομάδα

September 14, 2025
Ελλάδα

Eurobasket 2025: Πρεμιέρα «με το δεξί» για την Εθνική

August 29, 2025
Ελλάδα

Nίκη κόντρα στον Ισραήλ και 5η θέση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Eυρωμπάσκετ U20

July 20, 2025

Recent Posts

  • Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΚΩ – «Χριστούγεννα Για Όλους»
  • Ο Μαστρογιαννάκος στο Δόξα Καρδάμαινας – Αναγέννηση Ασφενδιού
  • Aντωνιάδης – Δημουλάς – Αρτελάρης στο Ιπποκράτης – Δούκας
  • Μαλολάρι – Πουλάκης στο Προφήτης Ηλίας – Ιπποκράτης
  • Live Streaming: Φοίβος – Αίολος Κεφάλου | 4η αγωνιστική Ανδρικό Όμιλος νήσων

Recent Comments

No comments to show.
Giafkasports.gr
YouTube Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΣΤΙΒΟΣ
  • ΒΟΛΕΙ
  • ΤΕΝΝΙΣ
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
© 2025 giafkasports.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Διαχείριση συγκατάθεσης
Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Αυτό το κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης και να προβάλλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}