Πρωταθλητές Ελλάδας U22 ο Κώος, Γιάννης Καρδούλιας και ο Ροδίτης, Δημήτρης Καλιόζης

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Βόλεϊ Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022

Το πρωτάθλημα Ελλάδας στη κατηγορία κάτω των 22 ετών πανηγύρισαν στη Γλυφάδα οι Δημήτρης Καλιόζης, Γιάννης Καρδούλιας στα αγόρια και η Ειρήνη Αργυρίου με την Ιφιγένεια Κωστάκη στα κορίτσια.

Μετά από 44 συναρπαστικούς αγώνες στις εγκαταστάσεις του South BV Project, ο Κώος Γιάννης Καρδούλιας με τον Ροδίτη Δημήτρη Καλιόζη και οι Θεσσαλονικιές Ειρήνη Αργυρίου, Ιφιγένεια Κωστάκη πανηγύρισαν το πρώτο τους πρωτάθλημα Ελλάδας στη κατηγορία Κ22.

Ο Γιάννης Καρδούλιας με καταγωγή από τη Κω, διπλασίασε τους τίτλους τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούνιορ, καθώς πέρυσι στη Πρέβεζα κατέκτησε τον τίτλο στη κατηγορία Κ19. Αντίστοιχα και ο Ροδίτης Δημήτρης Καλιόζης, ο οποίος πέρυσι στο νησί του πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδας στη κατηγορία Κ17.
 
Στα κορίτσια, η Ειρήνη Αργυρίου με την Ιφιγένεια Κωστάκη κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα στις αναπτυξιακές κατηγορίες στο μπιτς βόλεϊ.
 
Στον τελικό των αγοριών, Καλιόζης και Καρδούλιας μετά από 46 λεπτά νίκησαν τους Θεσσαλονικείς Παναγιώτη Βογιατζόγλου, Αλέξανδρο Κουρτίδη με 2-1 (21-18, 19-21, 15-07) και πανηγύρισαν τον τίτλο, παίρνοντας και την... άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.
 
Στον τελικό των κοριτσιών, Αργυρίου και Κωστάκη χρειάστηκαν 43 λεπτά για να επιβληθούν της Κατερίνας Βογιατζόγλου και της Αγνής Τριλυράκη με 2-0 (25-23, 21-14) σετ, κατακτώντας το τρόπαιο χωρίς απώλεια σετ στη διοργάνωση.
 
Την τρίτη θέση στην Ελλάδα στα κορίτσια κατέκτησε η Θεσσαλονικιά Δέσποινα Λιούνη με την Πρεβεζιάνα συμπαίκτριά της Κατερίνα Σακκά, ενώ στα αγόρια ο Σουφλιώτης Βαγγέλης Κεσούδης και ο Θεσσαλονικιός Νίκος Σδραυκάκης.
Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.