Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου U17 μιλούν για την επιτυχία τους

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Βόλεϊ Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Ο Δημήτρης Καλιόζης και ο Σάββας Κυπριώτης αναδείχθηκαν πρωταθλητές Δωδεκανήσου στην κατηγορία U17 και θα πάρουν μέρος στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο από 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου. Οι δύο 16χρονοι αθλητές (γεννηθέντες το 2005) θα εκπροσωπήσουν τα Δωδεκάνησα στο Rodos Juniors Final U17 και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο Ροδίτης Δημήτρης Καλιόζης και ο Κώος Σάββας Κυπριώτης δουλεύουν σκληρά και στην Κω κατάφεραν να κερδίσουν στον τελικό τους Γιάννη Καρδούλια και Δημήτρη Παπαϊωάννου με 2-0 (σετ 21-16 και 21-18). Με προπονήτρια τη Φαίη Μίχου ο πρώτος και τον Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου ο δεύτερος, οι δύο ταλαντούχοι αθλητές θα προετοιμαστούν κατάλληλα μέχρι την έναρξη της τελικής φάσης και φιλοδοξούν να τερματίσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Αναλυτικά όσα είπαν για την πρώτη θέση αλλά και την τελική φάση του U17.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΙΟΖΗΣ:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και η χαρά μου είναι διπλή, γιατί δεν ήταν αυτός ο αρχικός μου στόχος. Με τον Σάββα Κυπριώτη παίξαμε για πρώτη φορά μαζί, είχαμε πολύ καλή χημεία και με τη στήριξη και βοήθεια της προπονήτριας μου, της Φαίης Μίχου κερδίσαμε την πρώτη θέση στην Κω. Η παρουσία μας στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος είναι μία μεγάλη πρόκληση για μας και ήταν η καλύτερη στιγμή μας μέχρι στιγμής. Παίξαμε πολύ καλά και πιστεύω ότι δίκαια καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση στα Δωδεκάνησα και την πρόκριση. Θέλουμε και οι δύο να πάμε πολύ καλά στην τελική φάση της Ρόδου, να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Στην κερκίδα θα είναι η οικογένεια μου, οι συγγενείς μου, οι φίλοι και μαζί με τον Σάββα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

ΣΑΒΒΑΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ
«Δεν ήταν εύκολοι οι αγώνες στην Κω, υπήρχε μεγάλη κόντρα. Αν και δεν είχαμε κάνει κάποια προπόνηση μαζί με τον Δημήτρη, νομίζω ότι ταιριάξαμε πολύ και δημιουργήσαμε μία πολύ χημεία στο γήπεδο. Κάναμε καλές εμφανίσεις και τώρα  ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλά και να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην τελική φάση U17 στη Ρόδο. Για μένα θα είναι η τρίτη μου παρουσία σε τελική φάση, αφού συμμετείχα στους αγώνες της Πρέβεζας το 2018 και το 2019. Την πρώτη φορά κατακτήσαμε την 3η θέση και πρόπερσι την 1η μαζί με τον Κώστα Θανόπουλο. Ανυπομονώ να παίξουμε μαζί με τον Δημήτρη στη Ρόδο και να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο Δ.Α.Κ. Καλλιπάτειρα.

Πηγή: 12sports.gr 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.