"Να παίξουμε με τον τρόπο που μπορούμε και γιατί όχι, να γίνουμε πρωταθλητές"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Βόλεϊ Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

Η ευχάριστη έκπληξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ είναι ο Στέλιος Τζιουμάκας με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου. Από δύο... άγνωστοι που ήταν πριν 2,5 μήνες πλέον είναι δύο καλοί φίλοι που απολαμβάνουν την κορυφή στη πανελλήνια βαθμολογία για το 2021. Με τρία χρυσά μετάλλια και μία δεύτερη θέση, το νεαρό δίδυμο που είναι και στον εθνικό σχεδιασμό στοχεύουν πλέον στο πρώτο του πρωτάθλημα στην άμμο. Και αν για τον Στέλιο Τζιουμάκα είναι η πρώτη του παρουσία στα τελικά του Αγίου Νικολάου, για τον Δημήτρη Χατζηνικολάου είναι η δεύτερη, καθώς το 2019 είχε βρεθεί πάλι στη πόλη της Κρήτης και με συμπαίκτη τον Ιάσονα Κανέλλο είχαν κατακτήσει την 5η θέση στην Ελλάδα.

«Είχα έρθει και το 2019 στον Άγιο Νικόλαο με συμπαίκτη τον Ιάσονα Κανέλλο. Θυμάμαι το 2019 το τουρνουά στον Άγιο Νικόλαο ήταν καταπληκτικό και μία πραγματική γιορτή του αθλήματος. Και φέτος περιμένω να γίνει κάτι αντίστοιχο και να το ευχαριστηθούν όλοι» τονίζει ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, με τον Στέλιο Τζιουμάκα να μην κρύβει την χαρά του που θα διεκδικήσει στον Άγιο Νικόλαο το πρωτάθλημα Ελλάδας στο μπιτς βόλεϊ.

«Προσωπικά δεν έχω αγωνιστεί στον Άγιο Νικόλαο ακόμα και ζήλευα που έβλεπα τους άλλους αθλητές να παίζουν. Έχω μεγάλο κίνητρο να παίξω μπροστά στο κοινό της πόλης που έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια».

Όσον αφορά για την συνεργασία τους, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου που έχει καταγωγή από τη Κω είπε: «Η συνεργασία μας πάει πολύ καλά. Αν και είμαστε νέο ζευγάρι στην άμμο δεν ξέραμε τι να περιμένουμε στην αρχή. Δέσαμε ως δίδυμο εντός και εκτός γηπέδου και το αποτέλεσμα που μέχρι τώρα είναι πολύ καλό» και ο Θεσσαλονικιός Στέλιος Τζιουμάκας είπε: «Αν και η συνεργασία μας με τον Δημήτρη ξεκίνησε πριν δύο μήνες και ουσιαστικά ήμασταν δύο άγνωστοι, αποφασίσαμε να παίξουμε μαζί και πήραμε την απόφαση να συγκατοικήσουμε κιόλας. Μας έχει βγει σε πολύ καλό, γίναμε φίλοι, παίζουμε καλά μαζί και απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Γι'αυτό έχουμε κάνει κάποιες επιτυχίες μέχρι τώρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Κλείνοντας, το νεαρό δίδυμο μίλησε για τον στόχο τους στον Άγιο Νικόλαο. «Πλέον ο στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε δει ότι παίζουμε καλά και ότι μπορούμε. Αν και δεν το είχαμε στο μυαλό μας στην αρχή πλέον υπάρχει» είπε ο Τζιουμάκας και ο Χατζηνικολάου συμπλήρωσε:
«Στόχος να παίξουμε το καλύτερο μπιτς βόλεϊ που μπορούμε. Σίγουρα θέλουμε το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε με τον τρόπο μπου μπορούμε. Να δείξουμε κάποια πράγματα που κάνουμε διαφορετικά και γιατί όχι να γίνουμε πρωταθλητές».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.