«Να μην δεχτούμε γκολ»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Τέννις Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

dwnis

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Γιώργος Δώνης για τον αυριανό αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης στη συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκε στην ομοιότητα των δύο ομάδων ως προς την αγωνιστική φιλοσοφία, τον αντικαταστάτη του Γκαρσία, την άμυνα που χαρίζει προκρίσεις αλλά και τον χρόνο που χρειάζονται οι Φωτάκης και Σαλπιγγίδης για να ενσωματωθούν στην νέα φιλοσοφία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέφερε για το αυριανό παιχνίδι:

«Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Σε όλη την προετοιμασία αλλά και στα επίσημα παιχνίδια. Θεωρώ ότι από την προπόνηση ήδη αφομοιώνουμε σημαντικά πράγματα από το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε. Η διάρκεια που περνάει μας κάνει καλύτερους. Γι? αύριο περιμένω δυνατή και αποφασιστική την ομάδα μου».

Σε ερώτηση αν η ομάδα του είναι έτοιμη να καλύψει το κενό του Γκαρσία, ο Δώνης τόνισε:

«Η απουσία του Γκαρσία είναι σημαντική. Πρόκειται για ισχυρή προσωπικότητα που ασκεί επιρροή και στους υπόλοιπους, επιβάλει ηρεμία και υπάρχει πειθαρχία στο τακτικό κομμάτι. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν τραυματισμοί και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς».

Για κάποια προβλήματα που επισήμανε στην άμυνα, ο Δώνης ανέφερε:

«Αυτό που ανασταλτικά είδαμε με αντιπάλους πιο δυνατούς και από τη Μπνέι Γιεχούντα, είναι ότι σε ουδέτερο έδαφος είμαστε πιο συγκρατημένοι. Εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία. Εκεί δεν παρασυρόμασταν από την έδρα μας. Και αύριο θέλω να έχουμε την ίδια ισορροπία. Είχαμε προβλήματα με την Μπνέι Γιεχούντα, αλλά και την Ξάνθη σε ανοικτό γήπεδο. Δουλέψαμε πολύ αυτές τις ημέρες στο πώς να αποφύγουμε τις κόντρες σε ανοικτό γήπεδο, κάτι στο οποίο θα παίξουν ρόλο και οι τοποθετήσεις των χαφ μας».

Ο Δώνης ρωτήθηκε για την δυναμικότητα της Ραπίντ και τόνισε:

«Έχουμε δει όλα τα επίσημα ματς της Ραπίντ Βιέννης. Έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ομάδα που είναι πολύ σοβαρή. Άσχετα με το αν κερδίζει και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της, ως φιλοσοφία αυτή η ομάδα μοιάζει με την δική μας. Δεν είναι ομάδα που θέλει να καταστρέψει, αλλά να δημιουργήσει. Έχει ρίσκο στο παιχνίδι της, αν και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει σε έναν εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα. Τους έχουμε αναλύσει καλά και μπορώ να πω ότι ναι μεν βάσει ιστορίας και παρουσίας στην Ευρώπη εμείς είμαστε φαβορί, από την άλλη όμως υπάρχει μία ομάδα με πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και θα έχουμε ένα ισορροπημένο ζευγάρι με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες».

Όταν ο Δώνης ρωτήθηκε για την ενδεκάδα ανέφερε:

«Ναι έχω αποφασίσει, αλλά προτιμώ να την μάθουν οι παίκτες μου από εμένα λίγο πριν το ματς παρά από μία συνέντευξη Τύπου».

Μιλώντας ακόμη περισσότερο για την δική του ομάδα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε:

«Εμείς ζητάμε από την ομάδα που χτίζουμε και με νέα πρόσωπα και με νέα φιλοσοφία, να κυριαρχεί η φλόγα και ο ενθουσιασμός. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στις μονομαχίες. Τους παίκτες μου θα τους δικαιολογήσω αν έχουν μία μέτρια μέρα, δεν θα τους δικαιολογήσω όμως αν δεν καταβάλουν προσπάθεια και αν δεν παίζουν δυνατά. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα επηρεάζει και τον κόσμο, έτσι ώστε και εμείς με το παιχνίδι μας να παρασύρουμε τον κόσμο».

Σε ερώτηση για τις μεταγραφές και τις επαφές με το νέο ιδιοκτήτη, ο Γιώργος Δώνης ξεκαθάρισε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα πορευτούμε επάνω στο πλάνο που έχουμε εκπονήσει με τον Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Γεωργιάδη. Δεν θα αλλάξει κάτι μέχρι να εξασφαλιστεί οικονομική σταθερότητα».

Για τον στόχο που έχει η ομάδα του στο αυριανό παιχνίδι, τόνισε:

«Πάντα έχεις στόχους και όταν τους πετυχαίνεις κοιτάς για τον επόμενο. Τώρα σκεφτόμαστε τον Ευρωπαϊκό αγώνα και μετά το πρωτάθλημα για να ξεκινήσουμε θετικά. Μέσα στην έδρα μας σίγουρα θέλουμε τη νίκη. Από εκεί και πέρα σε τέτοια διπλά παιχνίδια όπου παίζονται προκρίσεις, κυρίαρχο ρόλο παίζει η άμυνα. Άρα και εμείς δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ. Ακόμη και το 0-0 πιστεύω θα δίνει περισσότερες πιθανότητες σε εμάς».

Ρωτήθηκε και για τον Λώρενς ο Γιώργος Δώνης και ανέφερε:

«Αφού είναι στην 20άδα πάει να πει ότι έχει μία ετοιμότητα, σίγουρα όχι όπως οι άλλοι παίκτες μας. Αγωνιστικά αλλά και σε φυσική κατάσταση είναι σε καλό επίπεδο, όχι όμως για να βγάλει 90λεπτο».

Για τα χαρακτηριστικά της Ραπίντ, ο Γιώργος Δώνης είπε:

«Στο επιθετικό κομμάτι αυτή η ομάδα μοιάζει αρκετά με εμάς. Άρα έγινες δουλειά και εκεί. Είναι καλή στα στημένα, ενώ μεσοεπιθετικά έχει παίκτες με ποιότητα. Όταν επιτίθενται βγάζουν και τέσσερις και πέντε παίκτες κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Γι? αυτό χρειάζεται ειδικός τρόπος αντιμετώπισης».

Ζητήθηκε και πρόβλεψη από τον προπονητή του ΠΑΟΚ:

«Το ζευγάρι είναι αμφίρροπο. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω ότι θα είμαστε δυνατοί για να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας».

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ και αν τον αφήνει ικανοποιημένο, ο προπονητής της ομάδας επεσήμανε:

«Είχα μία εικόνα και πριν, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να δουλεύεις την ομάδα κάθε μέρα. Σε αρκετά από αυτά που ήξερα άλλαξα άποψη, σε άλλα όχι. Κάποιοι παίκτες κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου, κάποιοι όχι. Από εκεί και πέρα για τις μεταγραφές περιμέναμε μέσα στον Αύγουστο να πέσουν οι τιμές και να πάρουμε κάποιους πιο έμπειρους παίκτες. Έγινες και αυτό. Περιμένουμε ακόμη να επανέλθουν πλήρως οι Σαλπιγγίδης, Φωτάκης και Σταφυλίδης, αλλά και ο Γκαρσία που έκαναν ελλιπή προετοιμασία. Έχουμε καλή και ανταγωνιστική ομάδα, αλλά δεν έχουμε πλήρες ρόστερ. Για παράδειγμα δεν έχουμε κεντρικό αμυντικό να παίζει και μπακ, δεν έχουμε και μπακ να παίζει στο κέντρο της άμυνας».

Για τον Βιβιάν, ο Δώνης τόνισε:

«Δεν είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, αλλά σε ρυθμό αγώνων».

Τέλος μίλησε και για τους Σαλπιγγίδη – Φωτάκη:

«Δεν έχουμε ακόμη ενσωματωθεί στην φιλοσοφία παιχνιδιού μας. Θα πρέπει να παλέψουν και αυτοί γιατί τακτικά υστερούν...»

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.