Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ξεκαθαρίσει η παραμονή του Μπόλονι

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Τέννις Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

mpoloni

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα συζητηθεί το μέλλον του Λάσλο Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας ενόψει της έναρξης των πλέι οφ αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Τούμπα μεταξύ των Ζήση Βρύζα, Παντελή Κωνσταντινίδη και Λάσλο Μπόλονι.

Οι τρεις άνδρες ασχολήθηκαν εν μέρει και με την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, δεδομένου του ότι ο Ρουμάνος προπονητής έχει συμβόλαιο και για τη σεζόν 2012-13 και φυσικά υπάρχει η σχετική υποχρέωση ώστε να μιλήσουν για το μέλλον.

Επί της ουσίας όμως, αυτή η συνάντηση δεν σημαίνει ότι είναι βέβαιη η παραμονή του Ρουμάνου προπονητή στη τεχνική ηγεσία της ομάδας. Είναι γνωστό εξάλλου, ότι τρεις παράγοντες θα παίξουν ρόλο στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας. Καταρχήν, οι απόψεις και τα «θέλω» του Ρουμάνου προπονητή. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι στο μυαλό του Μπόλονι βρίσκονται διάφορες σκέψεις τις οποίες μάλιστα δεν έχει διστάσει να εκφράσει δημόσια.

Δεύτερον, οι οικονομικές δυνατότητες του ΠΑΟΚ. Τούτη τη περίοδο, οι επιτελείς του Δικεφάλου βρίσκονται ουσιαστικά σε ένα στάδιο καταγραφής των προβλεπόμενων εσόδων για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι σαφές ότι ποντάρουν στην κάλυψη συγκεκριμένων «χαμένων» εσόδων στην αύξηση των εσόδων μέσω της εκμετάλλευσης της μπουτίκ αλλά και στη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το χορηγικό πρόγραμμα. Τρίτον, οι σκέψεις της κάθε πλευράς για την ομάδα. Πως φαντάζεται δηλαδή την ομάδα η διοίκηση και ο Μπόλονι σε ότι αφορά τους ρεαλιστικούς στόχους, το έμψυχο δυναμικό, τον οικονομικό προϋπολογισμό που θα υπολογιστεί για την στελέχωση της ομάδας.

Και κυρίως επί του τελευταίου, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη ταύτιση απόψεων, ούτως ώστε να εκλείψουν περιστατικά ανάλογα με αυτά του περσινού καλοκαιριού, αναφορικά με τις μεταγραφές, όπου ο Μπόλονι - όπως είχε πει - έκανε προσευχές για να γίνουν μεταγραφές και η δε διοίκηση σημείωνε πως είχε ξεκαθαρίσει στον Ρουμάνο ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα.

Όπως και να' χει, η συζήτηση για τη συνεργασία των δύο πλευρών θα γίνει μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό έχει αποφασίσει η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτιμώντας ότι αυτό το θέμα δεν θα πρέπει να «τρέξει» εντός των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, γεγονός που κρίνεται πολύ φυσιολογικό.

Πάντως, στη σημερινή (12/04) συνάντηση, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας ενόψει της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, αλλά και των νεαρών παικτών που δείχνουν να είναι έτοιμοι ούτως ώστε να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, τα επόμενα χρόνια.

Και ο Μπόλονι είναι ένας από τους «ειδικούς» του συγκεκριμένου τομέα, δεδομένης της ικανότητας του να «βγάζει» νεαρούς παίκτες και να τους μετατρέπει σε πρωταγωνιστές. Συν τοις άλλοις, σε κάθε ομάδα, πάντα τέτοια εποχή γίνεται μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με την ερχόμενη σεζόν, πόσο μάλλον όταν ο προπονητής χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους διοικούντες, όπως συμβαίνει στον ΠΑΟΚ.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.