«Θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Τέννις Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

mpoloni

Λιτός, απόλυτα συγκεντρωμένος και ετοιμόλογος, ο Λάσλο Μπόλονι δήλωσε την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες της ομάδας του ενόψει του δεύτερου αγώνα με την Ουντινέζε. Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη σημασία της πρόκρισης, τονίζοντας όμως ότι η ιταλική ομάδα είναι πολύ σοβαρός αντίπαλος...

"Αυτό το παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο. Γιατί και οι δύο ομάδες έχουν την ίδια ιδέα στο μυαλό τους που είναι η νίκη, αλλά νομίζω ότι πλέον εμείς δεν έχουμε τόσες πολλές ευθύνες στην πλάτη μας. Αισθάνομαι ότι η ομάδα μου είναι ήρεμη, καθώς επίσης και πως είμαστε καλύτερα στον τομέα της φυσικής κατάστασης και νομίζω ότι αυτά τα δύο στοιχεία θα έχουν θετική επιρροή στο παιχνίδι μας.

Αυτή τη στιγμή έχω δύο μικρά ερωτηματικά τα οποία πρέπει να απαντήσω, αλλά κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο είναι να υπάρχει χαρά, αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία γι' αυτό το παιχνίδι, πράγμα που προσωπικά τα νιώθω. Και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας, στον σύλλογο και στους οπαδούς, ένα ακόμη βήμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξέροντας όμως ότι είναι δύσκολο", είπε αρχικά.

Ρωτήθηκε για το γεγονός ότι αναμετρούνται δύο ομάδες που κατά κάποιο τρόπο δυσκολεύονται να σκοράρουν, αλλά πλέον είναι αναγκαίο να το πράξουν: «Σίγουρα, έχει σημασία αυτό το γεγονός στο ματς, γιατί είναι αδύνατο να έρθει και πάλι το παιχνίδι 0-0», σημείωσε για να συμπληρώσει επί τούτου «για μένα το ίδιο σημαντικό είναι το πώς θα σκοράρουμε αλλά και το πώς δεν θα δεχθούμε γκολ».

«Ο Μαλεζάς θα γίνει πολύ καλός προπονητής στο μέλλον. Προσωπικά, μου αρέσει ο ΠΑΟΚ, αλλά σέβομαι και την Ουντινέζε για τη δυναμική της σαν ομάδα, για την οργάνωσή της, για την ποιότητά που διαθέτει, για την αυτοκυριαρχία της, άρα εμείς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να είμαστε παρόντες στο παιχνίδι», απάντησε σε ερώτηση σχετική με το γεγονός ότι ο Στέλιος Μαλεζάς έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην ιταλική ομάδα.

Ο Μπόλονι ρωτήθηκε για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει το παιχνίδι: «Νομίζω ότι η συγκέντρωσή μας, η τακτική μας συνέπεια, η φυσική δύναμή μας ήταν σε καλά επίπεδα στον αγώνα στην Ιταλία, αλλά πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στη δύναμή μας. Πρέπει επίσης να είμαστε πιο δυνατοί στο επίπεδο της τεχνικής και με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε καλός αντίπαλος», απάντησε.

Σε ερώτηση σχετική με την φυσική κατάσταση, αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς, απάντησε ότι: «προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι, βήμα-βήμα, δεν μπορείς σε δύο ημέρες να φτιάξεις το επίπεδο της φυσικής κατάστασής του. Διατηρούμε το πρόγραμμά μας, κάποιες φορές είμαστε ικανοποιημένοι, άλλες προβληματιζόμαστε για το τί συμβαίνει κι έχουμε τόσους τραυματισμούς. Αυτό που νομίζω είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τη κουλτούρα της δουλειάς μας, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος 100%».

Ρωτήθηκε τέλος για το αν πιθανή πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας, όπου απάντησε ότι: «...δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω μεγαλύτερο στόχο, αυτό που έχω μπροστά μου. Ως ποδοσφαιριστής και πλέον ως προπονητής, πάντα προσπαθούσα και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό. Αυτό θα προσπαθήσω και τώρα, βλέποντας το καλό του συλλόγου που υπηρετώ».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.