Συνεχίζει στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Τέννις Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

paok

Φθηνά τη γλίτωσε ο ΠΑΟΚ, αφού η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, η οποία εξέτασε την Τρίτη (10/1) τον φάκελο του Δικεφάλου στη Νιόν της Ελβετίας, ήταν πρόστιμο 50.000€ και αποκλεισμό 1 έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις + 200.000 με αναστολή, εφόσον τακτοποιήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες έως τον Ιούνιο! Ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που ήθελε και πλέον μπορεί να καταστρώσει απερίσπαστος τα πλάνα του για το Europa League.

Η financial fair play της ΟΥΕΦΑ τιμώρησε την ΠΑΕ με πρόστιμο 50.000 ευρώ λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών της και επί της ουσίας, αποφεύχθηκε ο κίνδυνος αποκλεισμού της ομάδας από τη συνέχεια της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πράγμα που ήταν και ο ουσιαστικός στόχος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Ελβετία. Υπήρχε ο κίνδυνος αποκλεισμού της ομάδας από τη συνέχεια του Europa League, στον ΠΑΟΚ είχαν ενημερωθεί σχετικά, γι' αυτό το τελευταίο διάστημα προχώρησαν σε ριζικές κινήσεις, ώστε να βελτιώσουν την οικονομική θέση της εταιρίας.

Για τουλάχιστον 2½ ώρες, οι επιτελείς του ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θοδωρή Ζαγοράκη, ανέλυαν τα οικονομικά σχέδιά τους στα μέλη της financial fair play της ΟΥΕΦΑ και τους εξήγησαν την πολιτική που θα ακολουθηθεί ώστε να αποπληρωθούν οι οφειλές απέναντι σε πρώην παίκτες και προπονητές. Η συγκεκριμένη επιτροπή τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με πρόστιμο 50.000 ευρώ, με την σημείωση όμως ότι η ΠΑΕ μπαίνει σε καθεστώς επιτήρησης για έναν χρόνο, αφού σε περίπτωση που δεν συνεχίσει τη πολιτική των μειώσεων και της «ελάφρυνσης» των εξόδων, τότε θα της επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις αλλά και πρόστιμο 200.000 ευρώ. 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.