Μπόλονι: «Άμαξα χωρίς άλογα»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Τέννις Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

mpoloni

Με μία άμαξα χωρίς βασικά επιθετικά άλογα και λιγότερες επίσημες κούρσες από τον αντίπαλο, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο την Καρπάτι Λβιβ, σε ένα παιχνίδι όπου ο Λάσλο Μπόλονι περιμένει από την εμπειρία και την αγωνιστική ευφυΐα των παικτών του να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα της Πέμπτης για τα πλέι οφ του Europa League, ο τεχνικός του «δικέφαλου» δεν ανέπτυξε ιδιαίτερα τις σκέψεις του, ούτε προχώρησε σε προγνωστικά και αναλύσεις.

 

Το στοίχημα για τους «ασπρόμαυρους» είναι η πρόκριση. Ο Ρουμάνος ξέρει ότι αυτή για να έρθει χρειάζεται το αποτέλεσμα δύο αγώνων. Δεν τον αγχώνει που ο πρώτος αγώνας γίνεται στην Τούμπα αλλά περιμένει έναν αντίπαλο σαφώς δυσκολότερο από τη Βαλερένγκα.

 

«Η Καρπάτι είναι μία πολύ καλύτερη ομάδα από τη Βαλερένγκα. Γενικά έχουν μία πολύ καλή ομάδα. Οι Ισπανοί παίκτες έχουν καλή ποιότητα. Το δεξί μπακ νομίζω ότι θα πάει στη Σαχτάρ. Έτσι μου είπε ο Λουτσέσκου! Έχουν πολύ δυνατή μεσαία γραμμή και... σταματώ εδώ.

 

Εμείς έχουμε δύο επίσημα και η Καρπάτι περισσότερα. Σίγουρα εμείς δεν έχουμε τον ιδανικό ρυθμό. Η Καρπάτι έχει καλύτερο ρυθμό. Το ποιο θα είναι καλό αποτέλεσμα θα το πούμε μετά το τέλος των δύο παιχνιδιών.

 

Γνωρίζετε ότι έχουμε προβλήματα στην επιθετική γραμμή. Ο Σαλπιγγίδης και ο Παπάζογλου δεν βρίσκονται στη διάθεσή μας και ο Ίβιτς δεν είναι κοντά μας. Αυτά είναι τα γνωστά μας προβλήματα.

 

Πάλι πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο την ποιότητά μας. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού. Χρειάζομαι την εμπειρία, την εξυπνάδα των παικτών μου. Παίζουν με μία αντίπαλο που δεν βρίσκεται στην πραγματική της θέση. Με χαμηλό προφίλ, έχω την πεποίθηση ότι θα κάνουμε δύο καλά παιχνίδια».

 

Όσο για τα μεταγραφικά, τις ανάγκες του ΠΑΟΚ και πως αυτές θα καλυφθούν, σίγουρα από τη θέση που μιλάει δε θα μπορούσε να μπει σε λεπτομέρειες. Έχει όμως πολύ ενδιαφέρον η παρομοίωση που χρησιμοποίησε για την ομάδα του, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα στη διοίκηση.

 

«Επειδή δεν καταλαβαίνω ούτε ελληνικά, ούτε ουκρανικά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι προπονητής ποδοσφαίρου. Δεν θέλω να μιλάω άλλο για οικονομικά προβλήματα. Δεν είμαι μέλος του συμβουλίου της ομάδας για να ψάξω να βρω λύσεις.

 

Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται δύο οποιουσδήποτε παίκτες, αλλά δύο δυνατούς παίκτες. Το να βρεις αυτούς τους παίκτες πρέπει να τους δείξεις τις δυνατότητές σου. Αυτήν την στιγμή πραγματικά δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές μας. Για αυτό δεν έρχονται παίκτες.

 

Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την άμαξα, πριν πάρουμε στην κατοχή μας το άλογο!».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.