«Ο ΠΑΟΚ που θέλουμε...»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Τέννις Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRS4YCdG3I6VWs2G5gHykd8xC1GSbYwbQCNoDsf_ezwfBbT8dJ5

Τις αλλαγές που θέλει να κάνει ο Λάζλο Μπόλονι στον ΠΑΟΚ, και το πώς θα χτίσει την νέα ομάδα αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο άμεσος συνεργάτης του Ρουμάνου τεχνικού στους πάγκους, ο Ζοακίμ Πρέτο.

Δείτε μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη στην Sportday:

Η ομάδα έχει παράδοση με τους Πορτογάλους προπονητές. Μιλήσατε με κάποιους από αυτούς;

«Συναντήθηκα με τον Φερνάντο Σάντος στο σπίτι του. Και με τον Ροζάριο, με τον οποίο μένω πολύ κοντά στο Ντα Λουζ της Λισσαβώνας. Έμαθα πράγματα και από τον Κονσεϊσάο, τον οποίο βρήκα μαζί με τον Μπόλονι στη Λιέγη. Έμαθα πολλά και σημαντικά πράγματα για τον ΠΑΟΚ».

Τώρα, λοιπόν, πώς φαντάζεστε τον δικό σας ΠΑΟΚ;

«Οι ομάδες μας έχουν χαρακτήρα, έχουν δυνατή προσωπικότητα, καλή νοοτροπία και φυσικά πνεύμα μαχητή. Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα με καλή τακτική οργάνωση. Για παράδειγμα, δεν είναι φυσιολογικό να δεχτήκαμε πέρυσι τόσα γκολ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες του Σάντος είχαν 16 γκολ παθητικό. Όσον αφορά την άμυνα, θέλουμε να φτάσουμε σε εκείνα τα επίπεδα. Αν δεν καταφέρουμε να γίνουμε πρωταθλητές, βάζουμε στόχο να δημιουργήσουμε μια πολύ ισορροπημένη ομάδα».

Αυτή η ομάδα έχει εδώ και τρία χρόνια τον ίδιο κορμό παικτών. Μπορεί να παίξει κάτι άλλο ο ΠΑΟΚ, μπορούμε να δούμε άλλη φιλοσοφία, πολλές αλλαγές σε παίκτες ή σε σχήματα;

«Φυσικά και μπορεί να αλλάξει ο ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα έρχονται με πολλούς τρόπους. Χρειάζεται η κατάλληλη μέθοδος. Πρώτα απ' όλα πρέπει να αναλύσουμε τι έγινε πέρυσι. Γιατί κάποια πράγματα δεν πήγαν καλά. Μετά θα περάσουμε τη δική μας φιλοσοφία. Σταδιακά θα βάλουμε κάποια νέα πράγματα. Στόχος μας είναι η καλή ισορροπία. Δεν θέλουμε να δεχόμαστε γκολ και πρέπει να έχουμε καλύτερη παραγωγή στην επίθεση».

Μιλάτε πολύ για την άμυνα. Ποιο ήταν πέρυσι το πιο σημαντικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ σε αυτόν τον τομέα;

«Προσωπικά είδα όλα τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα πέρυσι. Μιλάμε για όλη τη λειτουργία και όχι μόνο για τους αμυντικούς. Όλη η ομάδα συμμετέχει. Κατά την άποψή μου, στο ποδόσφαιρο μετράνε πάρα πολύ οι λεπτομέρειες. Θέλει δουλειά σε αυτές, γιατί ακόμα και με παίκτες χωρίς μεγάλη εμπειρία μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.