Η συνέντευξη τύπου για τα «Ανταγόρεια 2014» (Video)

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Στίβος Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου η συνέντευξη τύπου για την τριεθνής συνάντηση στίβου (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία) «Ανταγόρεια 2014» που θα γίνει στις 26 Απριλίου στο νησί μας. Το παρών απ’ τον δήμο έδωσαν ο αντιδήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικητάρας, ο προέδρος του ΔΟΠΑΒΣ Σάκης Μπαραχάνος και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Φραγκούλης ενώ απ’ το ΣΕΓΑΣ ήταν ο Θεόδωρος Βόσσος (πρόεδρος ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ) και ο Μάρκος Καλλούδης (τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ), όπως επίσης και ο πρόεδρος του Γ.Σ Εύδαμος Απόστολος Λένης. 

Στο πλαίσιο των αγώνων όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Εύδαμου Απόστολος Λένης στο νησί μας θα βρεθούν σπουδαίοι αθλητές, όπως ο πρώην αθλητής του Εύδαμου Γιάννης Σμαλιός που θα είναι στο νησί μας από 14 Απριλίου έως 4 Μαϊου και θα λάβει μέρος στου αγώνες (εκτός συναγωνισμού) όπως επίσης και οι Παυλακάκης και Μελέτογλου.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο αντιδήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς ο οποίος καλωσόρισε τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ στην Κω, και τόνισε ότι το 2014 θα μπορούσε να ονομαστεί έτος αθλητισμού για το νησί μας με τόσες σπουδαίες διοργανώσεις. Κάλεσε όλο τον κόσμο να δώσει το παρών στους αγώνες για να απολαύσει άλλη μια σπουδαία διοργάνωση στο νησί μας ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ όμορφο να υπάρχει εμπιστοσύνη απ’ τον ΣΕΓΑΣ με αφορμή και τους 27ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στο νησί μας.  

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Σάκης Μπαραχάνος με την σειρά του καλωσόρισε του ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ λέγοντας ότι έχουν δείξει για την αγάπη τους στο νησί,ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι για το 2014 η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στην Κω και ότι αυτή η τριεθνής συνάντηση είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση για τον κλασικό αθλητισμό.

Ο πρόεδρος ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ κύριος Θεόδωρος Βόσσος κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει την εκδήλωση . Ευχαρίστησε ολόψυχα τον δήμαρχο και τον δημοτικό συμβούλιο που δείχνουν ότι αγαπάνε τον αθλητισμό, κάτι που η πολιτεία το έχει εγκαταλείψει τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ανάπτυξη θα υπάρξει με γερούς και δυνατούς ανθρώπους.  Εξέφρασε μάλιστα και το παράπονο του προς την πολιτεία λέγοντας ότι δίνονται μόλις 11 εκ. Ευρώ για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ελλάδα, όσο κοστίζει περίπου ένας ποδοσφαιριστής της Super League. H Κως έχει αθλητικές υποδομές και αυτοί οι αγώνες γίνονται για να μυήσουν τους νέους στον αθλητισμό ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Απόστολο Λένη χαρακτηρίζοντας τον «σημείο αναφοράς» για τους αγώνες αλλά και τον Γιάννη Φραγκούλη που ήταν πάντα παρών για να τους λύσει τα όποια προβλήματα.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Γ.Σ Εύδαμος Απόστολος Λένης ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ο Γ.Σ Εύδαμος με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου συντελεί στην διοργάνωση «Ανταγόρεια 2014» που γίνεται για πρώτη φορά στο νησί μας. Θα συμμετάσχουν 25 αθλητές απ’ την Τουρκία, 10 απ’ την Ιταλία, 36 απ’ την Ελλάδα, 20 απ’ την μικτή Δωδεκανήσου και περίπου 70 αθλητές απ’ τον Εύδαμο. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση που μας κούρασε σε ότι αφορά την οργάνωση αφού είχαμε να κάνουμε με αποστολές απ’ το εξωτερικό αλλά είμαστε πλέον έτοιμοι για να γίνουν οι αγώνες με επιτυχία. Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Κώστα Καΐσερλη για την στήριξη, όλο το δημοτικό συμβούλιο για την στήριξη της απόφασης που πάρθηκε, τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, όπως και τους παρευρισκόμενους κυρίους Βάσο και Καλούδη. Ευχαριστώ επίσης τον Γιάννη Φραγκούλη που με απόλυτη επιτυχία συντόνισε όλη αυτήν την προσπάθεια, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Σάκη Μπαραχάνο και στο πρόσωπο του προϊσταμένου των δημοτικών υπαλλήλων στα γήπεδα (Βασίλη Κεφάλα) όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους για την βοήθεια τους. Καλώ τον κόσμο να δώσει παρών για να παρακολουθήσει από κοντά απ’ την τριεθνής συνάντηση»

Τέλος τον λόγο πήρε ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης. Τόνισε ότι τον Οκτώβριο ο Δήμος Κω είχε εκφράσει το ενδιαφέρον και την επιθυμία να διεξαχθεί ένας αγώνας στην Κω, ο οποίος όμως να είχε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να να γινόταν για κάποιους λόγος όπως για την ανάπτυξη του στίβου, για την προσφορά κινήτρων στους νέους, για την στήριξη των νέων αθλητών της Δωδεκανήσου αλλά και για την στήριξη του Εύδαμου. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στον Εύδαμο τονίζοντας ότι έχει εξαιρετική πορεία και έχει παρουσιάσει μια πρωτοφανή βελτίωση. Πρόσθεσε ότι απ’ την Τρίτη 22 Απριλίου θα βρίσκονται στο νησί μας τα παιδιά της Εθνικής για την προετοιμασία τους αφού στο αγωνιστικό καλεντάρι υπάρχουν δύο πολύ μεγάλες διοργανώσεις, το Παγκόσμιο εφήβων για οι Ολυμπιακού αγώνες παίδων. 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.