Στην Κω το Διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Στίβος Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

seitanidisxriso2

Ένα από τα νησιά που οι κάτοικοί του αγαπούν πολύ τον στίβο είναι η Κως, κι αποδεικνύεται κάθε χρόνο με την ανάδειξη πανελληνιονικών από κει, ειδικά στις «μικρές» κατηγορίες. Παράγοντες, προπονητές αλλά κι αθλητές-αθλήτριες στο νησί του Ιπποκράτη δίνουν κάθε χρόνο τον καλύτερό τους εαυτό και δείχνουν πως με την κατάλληλη δουλειά και τη θέληση μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την ανάπτυξη ακόμη στη βάση.

Φέτος ο πρόεδρος του Εύδαμου Κω, Απόστολος Λένης έκανε την υπέρβαση και κατάφερε με το...πείσμα του να πείσει αρχικώς τον Δήμο Κω και στη συνέχεια την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου να διεξαχθεί το διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση μέχρι και πέρυσι διεξαγόταν σε ομίλους και τα σωματεία από τα Δωδεκάνησα συμμετείχαν σ' αυτόν που φιλοξενούσε στάδιο του λεκανοπεδίου, μαζί με άλλα από Αττική, Στερεά Ελλάδα και νησιών του βορείου Αιγαίου.

Φέτος όμως και λόγω της οικονομικής κρίσης, στον ΣΕΓΑΣ αποφάσισαν να γίνει ένας όμιλος από τα σωματεία της Δωδεκανήσου, έτσι ώστε να γλιτώσει τα έξοδα από τις μετακινήσεις των αθλητών-αθλητριών στην Αττική.

Οδηγία της Ομοσπονδίας προς την ΕΑΣ ήταν να κάνει τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε ν' αποφύγει τα έξοδα των μετακινήσεων ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, κάτι που σήμαινε ότι η διοργάνωση θα έπρεπε να φιλοξενηθεί με το...έτσι θέλω στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της διοίκησης του συλλόγου από την Κω επέμεινε κι έπεισε τους αρμόδιους από τον εκεί Δήμο να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για δέκα άτομα από κάθε σύλλογο. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 110 άτομα θα ταξιδέψουν στην Κω χωρίς επιβάρυνση, όπου και θα φιλοξενηθεί πλέον οριστικά η διοργάνωση 21-22 Απριλίου.

Αναλόγως των επιδόσεων στον συγκεκριμένο αγώνα, θα βγει και η πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει 16-17 Ιουνίου σε πόλη, η οποία δεν ανακοινώθηκε ακόμη από τον ΣΕΓΑΣ.

Η προσφορά του Εύδαμου είναι σημαντική, καθώς από τις τάξεις του προέρχεται ο Γιάννης Σμαλιός, πρωταθλητής Ευρώπης στον ακοντισμό της κατηγορίας εφήβων, με συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ως νέος και άνδρας, όπως επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Ο Παντελής Σεϊτανίδης στα 100 και 200μ., όπως επίσης ο Γιάννης Τσιόγκας στον ακοντισμό, είναι από τα νέα «αστέρια» του συλλόγου, ο οποίος με την τελευταία κίνησή του δείχνει ότι θέλει η Κως να παραμείνει στο επίκεντρο του στίβου σε κάθε επίπεδο.

Πηγή : Εφημερίδα Ροδιακή

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.