Συνέντευξη του Γιάννη Σμαλιού στην ''ΠΡΟΟΔΟ''

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

http://www.sport.gr/files/news/2008-07-20/1216594416_Smalios_250x.jpg

Συγκαταλέγεται στη next generation του ελληνικού στίβου ενώ έχει ήδη καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχοντας ως πρότυπο το μεγάλο Τσέχο αθλητή του ακοντισμού και του παγκόσμιου αθλητικού Γιαν Ζελέζνι, ο Γιάννης Σμαλιός φιλοδοξεί να πετύχει κάτι από τα τεράστια επιτεύγματα του θρυλικού ακοντιστή.
Μετά την ονειρεμένη χρονιά που έκανε το 2008 όπου κατάφερε μέσα από εκπληκτικές εμφανίσεις να κερδίσει μια θέση για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ο Σμαλιός συνέχισε και φέτος στις μεγάλες επιδόσεις και με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο μίτινγκ «Παπαφλέσσεια», κέρδισε και τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα. Μαζί του θα έχει τόσο το Σάββα Διακονικόλα, όσο και τα μεγαλύτερα αστέρα του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού.
Εν μέσω προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Βαρκελώνης ο αθλητής του Εύδαμου Κω βρήκε χρόνο και μίλησε στην «Πρόοδο» για τη φετινή χρονιά, αλλά και το τι περιμένει από την παρουσία του στο «Μονζουίκ» της Βαρκελώνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι η δεύτερη παρουσία του Σμαλιού σε μεγάλη διοργάνωση, ο μεγάλος στόχος όμως που του έχει απομείνει είναι η συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

-Γιάννη αναμφίβολα είναι μια μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή σου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Βαρκελώνης. Ήταν κάτι που το επιδίωκες όλη τη χρονιά ή προέκυψε στην πορεία;
Σίγουρα ήταν κάτι που το ζητούσα από την αρχή της προετοιμασίας μου. Φέτος δεν υπάρχει μεγαλύτερη διοργάνωση και επιθυμούσα διακαώς να πιάσω το όριο. ΓιΆ αυτό προετοιμάστηκα για να πετύχω την καλύτερη επίδοση.

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου στο Ευρωπαϊκό; Είναι εφικτή η συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματός σου;
Πρώτα απΆ όλα θέλω να είμαι υγιής και σε καλή κατάσταση για να καταφέρω να δώσω ό,τι μπορώ. Από κει και πέρα σίγουρα ο τελικός είναι στο μυαλό μου και θα το προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου. Θα είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να συμμετάσχω στον τελικό του ακοντισμού.

-Πόσο καλό είναι για την περιοχή μας το γεγονός ότι δύο αθλητές μας θα πάνε στο Πανευρωπαϊκό;
Είναι πολύ σημαντικό που τόσο εγώ όσο και ο Σάββας ο Διακονικόλας θα πάμε στη Βαρκελώνη, γιατί δείχνει ότι τα παιδιά από την επαρχία μπορούν και έχουν τα φόντα να φτάσουν ψηλά.

-Υπάρχει στήριξη από την τοπική κοινωνία και τους Φορείς της Κω για τα όσα έχεις πετύχει μέχρι τώρα;
Μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο από τους συμπολίτες μου. Όσοι έχουν σταθεί κοντά μου και με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο ο Δήμος Κω όσο και το σωματείο μου ο Εύδαμος είναι κοντά μου σε ό,τι ζητήσω. Είναι μαζί μου και με βοηθάνε με το δικό τους τρόπο πάντα. Υπάρχουν βέβαια από πίσω και άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως ο κ. Σταματάκης του Δημοτικού Οργανισμού ¶θλησης της Κω που πάντα φροντίζει για το καλό των αθλητών. Από την πλευρά μου προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τους ξεπληρώσω αυτή τη στήριξη.

-Θεωρείς ότι η εθνική ομάδα έχει πιθανότητες φέτος για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου;
Σίγουρα, άλλωστε φέτος πάμε με μεγάλη ομάδα, περίπου 34 αθλητές έχουν ανακοινωθεί για τη Βαρκελώνη. Οι περισσότεροι πετύχαμε πολύ καλές επιδόσεις στα μίτινγκ που πήραμε μέρος. Τώρα για μετάλλιο είναι πολύ δύσκολο να πω κάτι, χρειάζεται πολύ προσπάθεια από όλους.


-Επόμενος στόχος σου μετά το Πανευρωπαϊκό;
Μετά τη Βαρκελώνη θα ξεκουραστώ για λίγοι και στη συνέχεια θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας το 2011.

-Μια ευχή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;
Τίποτα, να είμαι καλά, υγιής και πάνω απΆ όλα να πάνε όλα καλά. Μεγάλη μου επιθυμία είναι στις 2 Αυγούστου να γυρίσω από τη Βαρκελώνη ικανοποιημένος από την παρουσία μου εκεί.

Πηγή:www.proodos.net

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.