Δηλώσεις του πρώην προέδρου του Α.Σ Ιπποκράτης Δήμου Νικολάου στην εφημερίδα ''Σταθμός''

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

nikolaou

Φαίνεται ότι όσοι βρέθηκαν στη γενική συνέλευση του Α.Σ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ Κω, δεν άκουσαν όλη την αλήθεια, για το πώς βρέθηκε ο σύλλογος με τόσα πολλά χρέη (περίπου 80.000€) τα οποία καλείται τώρα η νέα διοίκηση να εξοφλήσει.
Μιλώντας στον “Σ” ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Δήμος Νικολάου (φωτό), εξηγεί τι κατάσταση βρήκε στο σύλλογο και τις προσπάθειες που έκανε έτσι ώστε να μειωθεί το χρέος του από τις περίπου 300.000€ όταν ανέλαβε, στις 80.000€, κατηγορώντας τον προκάτοχό του Ηλία Γερογιάννη.
Ο κ. Νικολάου ξεκίνησε την κουβέντα μας αναφέροντας το ιστορικό για το πώς πείστηκε να μπει στη διοίκηση και στη συνέχεια πως βρέθηκε να είναι πρόεδρος στον “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ”, αλλά και τι χρέη βρήκε μετά την ανάληψη της προεδρίας. “Πριν από 2 χρόνια, τέτοια περίοδο, το ανδρικό τμήμα μπάσκετ είχε ανέβει στην Γ’ εθνική και μέσα στο καλοκαίρι ο προηγούμενος πρόεδρος (Η. Γερογιάννης) έκανε τις κινήσεις για μεταγραφές και οργάνωση της ανδρικής ομάδας” είπε και συνέχισε: “Σ” εμένα έγινε η πρόταση να μπω για να βοηθήσω στην προσπάθεια αυτή και ήμουν θετικός, βλέποντας ότι θα συμμετείχαν κι άλλοι και θα μπορούσε να γίνει κάτι καλό. Το συμβούλιο που ανέλαβε αποτελούταν από τέσσερα άτομα της παλιάς διοίκησης και πέντε που ήμασταν καινούργιοι. Ο προηγούμενος πρόεδρος έκανε ο ίδιος όλες τις μεταγραφές - συμφωνίες για προπονητές και παίχτες, του ανδρικού τμήματος και για το που θα έμεναν και θα έτρωγαν. Και για όλα αυτά είχαν μοιραστεί 4 μπλοκ (10φυλλα) επιταγών του συλλόγου, που αφορούσαν πληρωμές μέσα στην χρονιά, κάποιες εκ των οποίων είχαν δοθεί ως εγγύηση καλής πληρωμής στο τέλος της χρονιάς. Εκτός αυτών υπήρχαν και κάποιες προφορικές συμφωνίες που ακόμα δεν ξέρουμε τι ακριβώς είχε συζητηθεί. Συνολικά το μπάτζετ που ανακαλύψαμε  ήταν γύρω στις 300.000€, ενώ όταν μας είχε πλησιάσει για να τον βοηθήσουμε μας έλεγε για 170.000 – 200.000 €.
Στις πρώτες συνεδριάσεις της νέας διοίκησης μας έθεσε το θέμα αλλαγής προσώπου στην θέση του προέδρου, έτσι ώστε να ασχοληθεί ο ίδιος από κοντά (ως manager), με το ανδρικό τμήμα, μιας και οι ανάγκες του ήταν πολύ μεγάλες (λόγω μεταγραφών , προπονήσεων, ταξιδιών κάθε εβδομάδα, κλπ) λέγοντάς μας ότι από την στιγμή που είχε κάνει ο ίδιος όλες τις συμφωνίες ήταν ο πλέον αρμόδιος. Πρότεινε τότε ο ίδιος 2-3 άτομα, μεταξύ αυτών και εμένα, και μετά από συζήτηση και άρνηση των υπολοίπων  δέχτηκα να αναλάβω, με την προϋπόθεση να είναι όλοι κοντά και κυρίως ο ίδιος, μιας και εγώ ήμουν άσχετος με το αντικείμενο”.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν όπως την περίμενε ο κ. Νικολάου, αφού όπως μας σημείωσε “μετά από έναν μήνα ο κ. Γερογιάννης αποχώρησε από την θέση του και τα τέσσερα άτομα τα οποία υποτίθεται ότι μπήκαν για να βοηθήσουν, όπως μας έλεγε, δεν τα είδαμε καθόλου με αποτέλεσμα να βγάλουμε την χρονιά (2008-2009) εγώ, δύο - τρεις παλιοί σύμβουλοι και κάποιοι εξωδιοικητικοί παράγοντες που αγαπούν το σύλλογο, είδαν την κατάσταση και ήρθαν να βοηθήσουν”.
Και ο κ. Νικολάου συνέχισε λέγοντας: “Ενημέρωσα για την κατάσταση αυτή όσους είχαμε απομείνει και τους προπονητές και είπαμε να το παλέψουμε. Παρόλα αυτά τα προβλήματα, η χρόνια βγήκε και μάλιστα τα περισσότερα τμήματα τερμάτισαν στην πρώτη θέση. Όταν τέλειωσε η χρόνια έπρεπε να πάμε σε εκλογές, αλλά υπήρχαν ακόμα αρκετά χρέη και βλέποντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθούν κάποιοι να βοηθήσουν την κατάσταση, αποφασίσαμε να βγάλουμε άλλη μία χρονιά (2009-2010), με σκοπό να τα μειώσουμε όσο μπορούσαμε και να πάμε αμέσως μετά για εκλογές. Η χρονιά αυτή ολοκληρώθηκε και όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι με αρκετές επιτυχίες άλλα και με αρκετά προβλήματα, με βασικό το οικονομικό.
Καταφέραμε πάντως να κατεβάσουμε το χρέος του συλλόγου στις 80.000€ εκ των οποίων τα περισσότερα είναι μισθοί παικτών και προπονητών”.
Σε ερώτησή μας γιατί δεν τα ανέφερε όλα αυτά στη γενική συνέλευση του συλλόγου, ο κ. Νικολάου είπε ότι δεν ήθελε να χαλάσει περισσότερο το κλίμα που ίσως να έφερνε το σύλλογο σε μία πολύ πιο δύσκολη κατάσταση, αλλά όπως τόνισε υπάρχει επιστολή του η οποία έχει κατατεθεί στα πρακτικά του συλλόγου, στην οποία αναφέρονται όλα αυτά.
Καταλήγοντας αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ., δηλώνοντας για ακόμα μία φορά ότι θα είναι κοντά στο σύλλογο, ευχαρίστησε το ΔΟΑ Κω για τη στήριξή του, του χορηγούς του συλλόγου και όλους όσους στήριξαν τον “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ” στο δύσκολο έργο του. Επίσης ευχαρίστησε τους προπονητές, τους παίκτες για την υπομονή τους και ευχήθηκε στις ομάδες γυναικών και κορασίδων καλή επιτυχία και το όνειρο τους να γίνει πραγματικότητα.

Πηγή:www.stathmoskos.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.