Ο απολογισμός της χρονιάς, η ανασκόπηση και το νέο Δ.Σ του Ποδηλατικού Ομίλου Κω

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω είναι ένας σύλλογος με παρουσία και αθλητική αναγνώριση από το 1991, ενεργή παρουσία με την παρούσα σύνθεση του ΔΣ από το 2017. Υποστηρίζει ενεργά την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην Κω με την αγωνιστική παρουσία των αθλητών του, τις διοργανώσεις εθνικές και διεθνείς που προβάλλουν το νησί μας και έχουν φέρει αθλητές στην ποδηλασία και εκδηλώσεις που προάγουν το άθλημα και τον μαζικό αθλητισμό. 

Η φετινή χρονιά ήταν μια πολύ αξιόλογη χρονιά γιατί αφενός διατηρήσαμε το αγωνιστικό επίπεδο ψηλά και είμασταν ο μοναδικός σύλλογος που στήριξε τις διοργανώσεις αγώνων ποδηλασίας στο νησί. Στην τελική βαθμολογία πήραμε κατάταξη 27οι και είμαστε το 4ο σωματείο στα Δωδεκάνησα μετά από τρία σωματεία της ρόδου.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά την φετινή χρονιά.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Ο σύλλογος μας φέτος διέπρεψε στον πρωταθλητισμό και στις αποστολές εντός και εκτός Δωδεκανήσου. Με συμμετοχή σε πέντε πανελλήνια πρωταθλήματα (εκτός Δωδεκανήσου) με διακρίσεις και αξιώσεις οι αθλητές μας έδειξαν το επίπεδο τους και πρωταγωνίστησαν στις περισσότερες αποστολές . Αξίζει να επισημανθεί ότι οι περισσότεροι αγωνιστικοί βαθμοί  κερδήθηκαν από 4-5  αθλητές του συλλόγου που κάνουν πρωταθλητισμό στο σύλλογο.

ΚΑΛΛΕΡΕΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Μιχάλης μας αποτελεί την ψυχή του συλλόγου μας. Ίσως ο μοναδικός αθλητής ΑΜΕΑ στην κατηγορία του που αγωνίζεται με τεχνική ισορροπία και δύναμη σε τρία αγωνίσματα της ποδηλασίας ( δρόμος, ΜΤΒ, πίστα ). 2ος πανελληνιονίκης στο πρωτάθλημα δρόμου ΑΜΕΑ για 2η συνεχή χρονιά και πάνω από όλα ένα παιδί με αγάπη για το άθλημα και τους συναθλητές του. Φέτος αγωνίστηκε στο ιδιαίτερο αγώνισμα της πίστας στο ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου επιτυχώς. 

ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΦΆΝΟΥΡΗΣ.

Ο Φανούρης ήλθε σαν μεταγραφή από τον Πήγασο Κυψέλης αλλά είχε ωριμάσει η σχέση με τον σύλλογο πιο νωρίς. Φέτος ο Φανούρης ήλθε 1ος  στην γενική βαθμολογία πανελλαδικά στην κατηγορία του στην ορεινή ποδηλασία και 1ος στην βαθμολογία του Κυπέλλου Ελλάδος στο αγώνισμα του XCO. Ήλθε 3ος πανελληνιονίκης στο αγώνισμα του ΜΤΒ eliminator στον Μόλυβο Μυτιλήνης και στις πρώτες θέσεις σε διασυλλογικούς όλη την χρονιά. Διοργανώσαμε μαζί το Κύπελλο Ελλάδος στο XCO στην Λέρο μαζί με διασυλλογικό αγώνα για πρώτη φορά και μεγάλη επιτυχία. Πάνω απ’ όλα είναι προπονητής στην ακαδημία που διατηρεί στην Λέρο με πολλά παιδιά και πολύ μεράκι.

ΚΑΡΝΕΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο Ανδρέας αποτελεί ένα πρότυπο αθλητή για την ποδηλασία στο νησί μας και αρχίζει να φαίνεται πανελλαδικά. 2η χρόνια Παίδας, φέτος έφηβος , εκπλήρωσε με το παραπάνω τους στόχους που είχαμε θέσει. 2ος πανελληνιονίκης στο αγώνισμα του δρόμου στην Αντοχή και 7ος στο αγώνισμα του Χρονομέτρου στα Τρίκαλα Κορινθίας. Μέσα στην 10αδα των καλύτερων αθλητών στον δρόμο και την ορεινή ποδηλασία στην κατηγορία των Παίδων. Με βάθρα και διακρίσεις όλη την χρονιά ο Ανδρέας θα προσπαθήσει φέτος, πρώτη χρονιά σαν έφηβος, να θέσει τις βάσεις για να εισέλθει στην ελίτ των αθλητών πανελληνίως. 

ΝΤΡΙΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Η Χριστίνα μας ήλθε σαν μεταγραφή από τον Κωακό ΟΠ πρώτη στην βαθμολογία στην κατηγορία της, προσαρμόστηκε και απογειώθηκε φέτος στο αγαπημένο της αγώνισμα του ΜΤΒ. Με πρωτιές στο τοπικό πρωτάθλημα ΜΤΒ και σε όλους τους διασυλλογικούς που αγωνίστηκε, με μια 2η θέση στην Αντοχή και 3η στο Χρονόμετρο στο τοπικό πρωτάθλημα Δρόμου στην Ρόδο έδειξε βελτίωση, πρόοδο και διάρκεια στις επιδόσεις της. Με την βοήθεια της οικογένειας της και χορηγών ταξίδεψε στο δύσκολο Ολλανδικό πρωτάθλημα να αγωνιστεί και να μαζέψει εμπειρίες σε ανώτερο επίπεδο τεχνικά και αγωνιστικά. Έφερε μια 3η θέση στο περιφερειακό πρωτάθλημα του Friesland στο Apellscha αλλά κυρίως έδειξε προσαρμοστικότητα και βελτίωση στα γρήγορα και επίπονα ταξίδια στην Ολλανδία, όπως και στα πολύ τεχνικά τερέν που αγωνίστηκε. 

ΜΟΡΕΤΤΟ ΣΟΦΙΑ

Η Σοφία μας, επίσης μεταγραφή από τον Κωακό ΟΠ, κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα στο αγώνισμα του Χρονομέτρου στην Ρόδο και μια 8η θέση στην Αντοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αιδηψό. Μια δική μας ατυχία της στέρησε μια διάκριση στο πανελλήνιο αγώνισμα του Χρονομέτρου, αλλά έδειξε που βρίσκεται και τι μπορεί να κάνει στην συνέχεια. Με βάθρα και διακρίσεις όλη την χρονιά , στην τριάδα των καλύτερων Παγκορασίδων στα Δωδεκάνησα και στην δεκάδα πανελληνίως η Σοφία προσαρμόστηκε γρήγορα στην προπόνηση του συλλόγου μας και αγάπησε το άθλημα μέσα και από τα τρία αγωνίσματα .  

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 

Ο σύλλογος μας πραγματοποίησε επτά αγώνες ποδηλασίας φέτος με αιχμή τους αναπτυξιακούς αγώνες Κυπέλλου ορεινής ποδηλασίας και διασυλλογικό στην όμορφη Λέρο. Διοργανώσαμε:

 • Τοπικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας.
 • Κύπελλο Ορεινής ποδηλασίας στην Λέρο και διασυλλογικό αγώνα.
 • 3 Διασυλλογικούς αγώνες στην Κω ορεινής ποδηλασίας και δρόμου.
 • Αγώνα υπεραποστάσεων 200χλμ (brevet).

Ο σύλλογος με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω και του Δήμου Λέρου και ιδίων εξόδων διοργάνωσε και στήριξε την ποδηλασία για όλους τους αθλητές στα Δωδεκάνησα. Πάνω από 100 αθλητές σε κάθε αγώνα και με την σημαία της ανάπτυξης ψηλά στα Δωδεκάνησα.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο σύλλογος πραγματοποίησε στις 18/12 στο ξενοδοχείο Μαριτίνα τις αρχαιρεσίες του συλλόγου με μεγάλη συμμετοχή μελών.

Πρόεδρος Πρέζας Νικόλαος

Αντιπρόεδρος Σβύνου Κωνσταντίνα

Γενικός γραμματέας Γρηγοριάδης Γεώργιος.

Ταμίας Χαματζόγλου Ελένη.

Έφορος Διώτης Γεώργιος

Αναπληρωματικά μέλη Διψελλας Σταμάτιος, Νικολάου Κωνσταντίνος, Σεβαστιανός Νικόλαος.

Ευχαριστούμε την Ντίνα Σβυνου που μας τίμησε με την συμμετοχή της στο σώμα του συλλόγου μας και όλους όσους συμμετέχουν στην οικογένεια του Ποδηλατικού Ομίλου Κω. Η Ντίνα είναι δίπλα στον σύλλογο και αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης της ποδηλασίας στο νησί από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τον σύλλογο το 2017.Ευχαριστούμε και τους γονείς και τα μέλη που στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα τον σύλλογο και διαμέσου αυτού τα παιδιά τους και το άθλημα. 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η προπονητική ομάδα του συλλόγου μας αποτελούμενη από στελέχη τα οποία αγαπούν το άθλημα και τα παιδιά, εξελίσσεται με γνώμονα τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό. Τους ευχαριστούμε για τα αποτελέσματα και την στήριξη των αθλητών.

ΠΟΛΙΤΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟ – προπονητή ΓΓΑ.

ΚΛΗΜΕΝΤΟ ΑΝΤΡΕΑ – βοηθός προπονητή (αγωνιστικό τμήμα).

ΔΟΥΒΑ ΓΕΩΡΓΙΟ– βοηθός προπονητή (προαγωνιστικό τμήμα).

ΜΠΙΛΛΗ ΣΤΡΑΤΟ- προπονητή ΤΕΦΑΑ (ενδυνάμωση).

Φέτος την ομάδα θα πλαισιώσει ο Σέρμπου Νίκος, παλαιός αθλητής της ποδηλασίας και γνώστης του αθλήματος.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας για την συνεχή υποστήριξη στον σύλλογο και στην εξέλιξη του.

 

 • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΖΟΥΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 • ΣΕΡΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ -SERNIKOS BIKES
 • ΑΦΟΙ ΣΤΑΜΟΓΛΟΥ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ
 • ΚΑΚΙΒΕΛΗ ΚΟΣΜΑ - BEST BIKES KAKIVELIS
 • ΝΤΡΙΤΣΗ ΑΝΤΩΝΗ -SKIPPER CAFE
 • ΣΒΥΝΟΥ ΝΤΙΝΑ - MARITINA HOTEL
 • ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΕΜΠΟΡΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤ/ΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
 • ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ
 • ΜΟΥΣΤΑΦΑΣ ΤΖΙΝΟΓΛΟΥ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΟΥΣ
 • ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ - ΟΙΝΟΠΟΕΙΟ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ
 • ΛΑΝΤΖΙΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ - PIZZA CON

 

Ευχόμαστε την νέα χρονιά να είμαστε όλοι υγιείς και να αγωνιζόμαστε στο άθλημα που αγαπάμε.

Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους!

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.