Νίκος Παπανικολάου, ο θριαμβευτής του GLORY Rivals στο Fightsports: «Ως Έλληνες είμαστε λαός μαχητών»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022

Ο Νίκος Παπανικολάου έγινε ένα από τα πιο καυτά ονόματα της ελληνικής μαχητικής σκηνής. Η νίκη στο MTGP στην πατρίδα του την Κω τον ανέβασε και η πρόσφατη νίκη του στο GLORY Rivals στην Ολλανδία τον εκτόξευσε

Το Fightsports επικοινώνησε με τον Νίκο Παπανικολάου μόλις μερικές ώρες μετά από το θριαμβευτικό του αποτέλεσμα με ΚΟ και σήμερα σας παρουσιάζει τις πρώτες του δηλώσεις. 

Ο επόμενος στόχος του

Δεν γινόταν η πρώτη μας ερώτηση να μην αφορά τον επόμενο στόχο του Έλληνα kickboxer: «Για αρχή, τώρα, θέλω να δώσω λίγο χρόνο στο σώμα μου να ξεκουραστεί καθώς έχω παίξει δύο σκληρούς αγώνες μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων. Στη συνέχεια θα αρχίσω ξανά προπονήσεις γιατί έχουμε δυνατές προτάσεις με την ομάδα μου για εξωτερικό, όποτε θέλω να είμαι έτοιμος στο 100% και ό,τι άλλο προκύψει σε συνεννόηση με το Mallios Team και τον προπονητή μου τον Νίκο Γκίκα είναι καλοδεχούμενο«.

Η δύσκολη ζωή ενός μαχητή

Ρωτήσαμε τον Παπανικολάου για το πού δίνει τη μεγαλύτερη βάση στις προπονήσεις του: «Οπως ξέρεις Μάνο, έχω και τη σχολή μου και τους μαθητές μου στην Κω, οπότε δεν έχω την πολυτέλεια να προπονούμαι συνέχεια και να είμαι στην Αθήνα λόγω δουλειάς, άρα κυρίως προπονούμαι για διάστημα δύο με τριών εβδομάδων εντατικά πριν από κάθε αγώνα και αυτό βάσει πλάνου ανάλογα με τον αντίπαλο και τους γύρους που έχω να παίξω, πάντα σε συνεννόηση με τους προπονητές μου στο κομμάτι της ενδυνάμωσης, Βαγγέλη Χουχούμη και Σταμάτη Λενι και τον Νίκο Γκίκα, ώστε να βγει το δυνατότερο αποτέλεσμα στο χρόνο που έχουμε…»

Έλληνες vs. Ξένοι

Για τις διαφορές στις προετοιμασίες ενός αθλητή από το εξωτερικό κι ενός από την Ελλάδα, ο μαχητής από την Κω σχολίασε: «Το επίπεδο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία είναι πολύ υψηλό. Παρ’ όλα αυτά έχουμε πολύ σκληρά παιδιά και αρκετά νέα ταλέντα, άλλωστε ως Έλληνες πάντα ήμασταν λαός μαχητών.

Οι διάφορες που υπάρχουν κυρίως είναι στους αγώνες που έχουν οι αθλητές του εξωτερικού και στις υποδομές, τη στήριξη που έχουν για να μπορούν να αφιερώνουν ολη τους την ημέρα στην προπόνηση σε αντίθεση με τους περισσότερους από εμάς τους Έλληνες αθλητές που για να τα βγάλουμε περα και να καλύψουμε τα έξοδα της καθε προετοιμασίας και να μπορούμε να βιοπορισθούμε δουλεύουμε σε καθημερινή βάση οκτώ με δέκα ώρες και στη συνέχεια με ό,τι κουράγιο έχει απομείνει μετά από τη δουλειά βρίσκουμε χρόνο για προπόνηση.

Όπως σου ανέφερα και πριν ακόμα και εγω δουλεύω στο γυμναστήριο μου στην Κω κι έτσι δεν έχω την πολυτέλεια να προπονούμαι εντατικά συνεχώς, μόνο όσες εβδομάδες καταφέρω να ξεκλέψω απο το πρόγραμμα μου αφήνοντας πίσω τη δουλειά μου για να κάνω μια προετοιμασία«.

Η αγάπη του κόσμου

Ο κόσμος των μαχητικών αθλημάτων στην Ελλάδα έχει δείξει τεράστια στήριξη στον Νίκο Παπανικολάου και ζητήσαμε από τον πρωταγωνιστή των ημερών να στείλει το μήνυμά του στους φαν: «Πραγματικά, ο κόσμος μου είναι η δύναμή μου. Κάθε φορά που αγωνίζομαι δέχομαι αμέτρητα μυνήματα με ευχές και όμορφα λογια, πράγμα που μου δίνει δύναμη να συνεχίζω και ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω μέσω του Fightsports τον καθένα ξεχωριστά για την αγάπη που μου δίνει. Τέλος, θέλω να δηλώσω πως αυτό ήταν μόνο η αρχή έρχονται ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον. Sky is the Limit…»

http://www.fightsports.gr/

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.