Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για την Χριστίνα Ντρίτση, σε αγώνα MTB στην Ολλανδία (Video)

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε πριν 15 μέρες

Το κύπελλο της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας συνεχίστηκε, και αυτό το Σαββατοκύριακο με το σκηνικό να μεταφέρεται στο Apeldoorn όπου διεξάγεται ένας ακόμη γύρος της σεζόν του 2022 και 2ος συμμετοχής της Χριστίνας Ντρίτση, αθλήτριας του Π.Ο. ΚΩΣ.

Μετά την παρθενική της επίσκεψη στο Rotterdam τον περασμένο Ιούνιο, και τις μάχες που έδωσε στους διασυλλογικούς αγώνες, η 12χρονη Χριστίνα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, πάνω στη σέλλα του ποδηλάτου της , που υποστηρίζεται τεχνικά από την Katrakis BΕ-BIKE, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της Χριστίνας, ήταν η εμπειρία που είχε αποκομίσει στην πίστα του Rotterdam,, στην οποία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνισή σε αυτόν τον άκρως ανταγωνιστικό θεσμό, που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο. Η Χριστίνα Ντρίτση έχει προπονήτρια της Ειρήνη Μούκα η οποία έχει συμβάλει στα μέγιστα, έτσι ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και για τον 2ο της διεθνή αγώνα στο Apeldoorn της Ολλανδίας.

Στην μάχη του αγώνα ρίχτηκε κάτω από δυνατή βροχή, και χωρίς να πτοηθεί καθόλου κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση της κατηγορίας της. Σε αυτή την καλή εμφάνιση της Χριστίνας Ντρίτση συνέβαλαν οι συμβουλές της Προπονήτριάς της όπως και της Πολύπειρης Ελληνίδας Πρωταθλήτριας, Δανάης Σταμπούλη, η οποία πριν την έναρξη του αγώνα, μύησε την Χριστίνα συνοδεία και άλλων αθλητών στην κατηγορία, στα μυστικά της πίστας του bike park, η οποία μετά το τέλος των αγώνων, έλαβε την ονομασία «Anna Terpstra” προς τιμή της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας του ΜΤΒ. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο δημιουργός και διοργανωτής του αγώνα Ολλανδός Han Ten Hove, o οποίος άφησε θετικό σχόλιο στον λογαριασμό Facebook που διατηρεί ο Π.Ο. ΚΩΣ.

H Χριστίνα Ντρίτση, κατάφερε να κάλυψε τις δύο πρώτες στροφές του αγώνα, την διαφορά που είχε από τους προπορευόμενους αναβάτες, καθώς στην γραμμή εκκίνησης, ξεκίνησε από την τελευταία εξάδα! Στην Τρίτη στροφή ο ρυθμός της ανέβηκε αισθητά, και διεκδίκησε αρκετές θέσεις με την μαχητικότητα της, γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τους σχολιαστές του αγώνα οι οποίοι αναφέρθηκαν ονομαστικά στην δυναμική προσπάθεια της Χριστίνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικρή αθλήτρια συναγωνίστηκε αθλητές που ήταν μεγαλύτερης ηλικίας.

Μετά τον αγώνα η Χριστίνα Ντρίτση δήλωσε:


«Το πλασάρισμα σε μια καλή θέση, ήταν σίγουρα ένας από τους κυριότερους στόχους μου αυτό το διήμερο! Δεδομένης και της βροχόπτωσης η οποία είδα ότι με ευνόησε οδηγικά στην πίστα, η οποία ήταν άκρως τεχνική, και φοβόμουν πολλούς αστάθμητους παράγοντες και φυσικά ατυχίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Δανάη Σταμπούλη, η οποία αγωνίστηκε πολλές φορές σε αυτή την πίστα, και αφιέρωσε χρόνο , προκειμένου να με μυήσει στα μυστικά της πίστας, η οποία σε τότε δεν μοιάζει με τις δικές μας στην Ελλάδα! Αξέχαστη θα μείνει στο μυαλό μου η γνωριμία που είχα με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ΜΤΒ Anna Τerpstra, η οποία μου χάρισε αναμνηστική φανέλα. Επιστρέφοντας πίσω θα μοιραστώ τις αγωνιστικές μου εμπειρίες, με την προπονήτριά μου, Ειρήνη Μούκα η οποία τον τελευταίο χρόνο, με βοηθά να φέρνω σε πέρας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχω με την ομάδα μου τον Π.Ο. ΚΩΣ. 

Χορηγοί

Φυσικά τίποτε από τα παραπάνω, δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί, αν δεν υπήρχαν οι ευγενικές χορηγίες, κάποιων ανθρώπων και φορέων οι οποίοι πιστεύουν στα ιδεώδη του Αθλητισμού και την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Ένα ευχαριστώ ποτέ δεν είναι αρκετό, μπροστά στην πολύτιμη βοήθεια που έδωσαν οι: η KOULIAS GROUP, η BLU STAR FERRIES, το κατάστημα ποδηλάτων BE BIKEο καφές ILLY, η MARINA KOS, η ANEM, το SKIPPER CAFE BISTRO, και η KANTINA STREET FOOD.

Για τον σύλλογο

Τζερτζεβέλης Παντελής

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.