Οι πάγκοι της Ά κατηγορίας

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

aed-ira2

Κάποιοι θα παραμείνουν στη θέση τους, κάποιοι άλλοι ήδη έχουν αποχωρήσει και έχουν αντικατασταθεί και ορισμένοι περιμένουν τις εξελίξεις στα εσωτερικά των ομάδων. Την περσινή σεζόν η καρέκλα του προπονητή ήταν πραγματικά ηλεκτρική με αρκετές ομάδες να κάνουν τη μία αλλαγή πίσω από την άλλη. Η Αναγέννηση Ρόδου, η Καλλιθέα και η Α.Ε. Δικαίου άλλαζαν τους προπονητές σαν τα «πουκάμισα». Η «μόδα» της αλλαγής των προπονητών «χτύπησε» για τα καλά πέρσι τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη τα πλάνα τους για τη νέα χρονιά. Η «Δ» ρίχνει μια ματιά στα όσα αφορούν τους πάγκους των ομάδων της Α’ Κατηγορίας.
ΖΕΦΥΡΟΣ: Χωρίς τον Χρήστο Μπίλια, αλλά με τον Βαγγέλη Κουζουκάκη θα πορευτεί ο Ζέφυρος τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παρά το γεγονός ότι ο 42χρονος κόουτς «έβγαλε» την ομάδα για πρώτη φορά στα πλέϊ-οφ, εντούτοις λύθηκε η συνεργασία μαζί του και τη θέση του πήρε ο Βαγγέλης Κουζουκάκης, ο οποίος εργάστηκε με επιτυχία στην Α.Ε. Δικαίου. Ο Ροδίτης τεχνικός επέστρεψε στη Ρόδο, μετά τη μετάθεσή που πήρε στην Κω και ευελπιστεί να φτιάξει ένα κράμα παικτών, ικανό να σταθεί και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α’ Κατηγορία.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ: Η λογική λέει ότι ο Μιχάλης Πλατέλλας θα παραμείνει στο τιμόνι της κωακής ομάδας είτε σαν πρώτος είτε σαν δεύτερος προπονητής. Ο νεαρός τεχνικός από συνεργάτης του Μάκη Κανενόπουλου προωθήθηκε head coach και έφερε την ομάδα πρώτη στην κανονική περίοδο, αλλά δεύτερη στους τελικούς. Λογικά ο πρώην αθλητής του συλλόγου θα εξακολουθήσει να δίνει οδηγίες στους παίκτες του, αλλά στην περίπτωση του Ιπποκράτη, οι διοικητικές εξελίξεις θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τον προγραμματισμό της ομάδας τη νέα χρονιά.
Γ.Σ. ΑΦΑΝΤΟΥ 2005: Η πορεία του Γ.Σ. Αφάντου 2005 κρίνεται μάλλον επιτυχημένη, αφού η ομάδα μπήκε στα πλέϊ-οφ. Βέβαια τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αφού στο τέλος οι Αφαντενοί χάλασαν την καλή εικόνα που είχαν δείξει κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Η παραμονή του Παναγιώτη Παπακώστα κρίνεται ως «ερωτηματικό» για τη νέα σεζόν, με τον Γ.Σ.Α. 2005 να θέλει πάντως την παραμονή του στην ομάδα. Άλλωστε οι λύσεις από την τοπική αγορά είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Το ρόστερ των Αφαντενών αναμένεται να έχει αρκετές αλλαγές, αφού βασικοί παίκτες θα αποχωρήσουν και θα πρέπει να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους.
Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ: Ένας φίλος από τα παλιά επέστρεψε στον πάγκο της κωακής ομάδας, αφού ο Γιάννης Παπούλης μετά από λίγο καιρό απραξίας επέστρεψε και πάλι στο τιμόνι της. Ο έμπειρος Κώος τεχνικός ξέρει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και θέλει να συμμαζέψει την περσινή εικόνα της Α.Ε. Δικαίου, που λίγο έλλειψε να τις στοιχίσει τον υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία. Ο Γιάννης Παπούλης αντικατέστησε τον Βαγγέλη Κουζουκάκη, η πορεία του οποίου στον πάγκο της ομάδας κρίθηκε ικανοποιητική, αφού κατάφερε να την κρατήσει στα μεγάλα «σαλόνια» του τοπικού μπάσκετ.
ΗΡΑΚΛΗΣ 2000: Τα τελευταία χρόνια η συνταγή είναι απόλυτα επιτυχημένη, οπότε και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι. Ο Δημήτρης Τζομάκας θα συνεχίσει τη θητεία του στον πάγκο της καρδαμιώτικης ομάδας, με βασικό στόχο να τον κρατήσει αρχικά στη μεγάλη κατηγορία. Η πορεία του Ηρακλή 2000 δεν ήταν τόσο καλή την τελευταία σεζόν, ωστόσο υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί και απουσίες που δυσκόλεψαν την ομάδα, να αποδώσει το μπάσκετ που έπαιξε τη χρονιά 2008-09. Παρόλα αυτά οι «ροπαλοφόροι» κρατήθηκαν σχετικά άνετα στην Α’ Κατηγορία και ευελπιστούν αρχικά σε μία άνετη παραμονή και στη συνέχεια σε μία καλύτερη πορεία.
ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ: Αμφίβολη είναι η παρουσία του Νίκου Κανέλλη στην Ελπίδα Πεταλούδων, στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, στο οποίο θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η διοίκηση της ομάδας θα αποφασίσει αν  ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του, κι έτσι εντός των επόμενων ημερών αναμένονται εξελίξεις, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Η διοίκηση του Τσαμπίκου Ποδιώτη θα πάρει την τελική απόφαση για τον άνθρωπο που θα ηγηθεί της ανδρικής ομάδας.
ΗΛΙΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ: Ο Ήλιος έγραψε τη δική του ιστορία, αφού αποκλείοντας την Ε.Α.ΚΑ. στους ημιτελικούς της Β’ Κατηγορίας, κέρδισε δίκαια το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια του τοπικού μπάσκετ. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Γιώργος Χατζηκαλημέρης θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στο τιμόνι της ομάδας, αφού επί των ημερών του έχουν αλλάξει πολλά προς το καλύτερο στις τάξεις του Ήλιου. Η ομάδα της Ιαλυσού έχει οργανωθεί σε σημαντικό επίπεδο και τα αποτελέσματα φάνηκαν. Μετά από αρκετά χρόνια ο Δήμος Ιαλυσού θα έχει και πάλι εκπρόσωπο στο χώρο της Α’ Κατηγορίας.
Α.Σ.Κ. ΙΒΙΣΚΟΣ: Τη στιγμή που γράφονταν οι γραμμές ήταν άγνωστο αν ο Α.Σ.Κ. Ιβίσκος θα παίξει στην Α’ ή στη Β’ Κατηγορία. Αν ο αθλητικός δικαστής δικαιώσει την ομάδα της Ανάληψης, τότε το πιο πιθανό σενάριο αναφέρει ότι ο Κώστας Τρίτος θα παραμείνει στον πάγκο της. Φέτος ο Ιβίσκος απέτυχε στο δεύτερο γύρο και έμεινε εκτός πλέϊ-οφ, ωστόσο η απόφαση του αθλητικού δικαστή θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ομάδας.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Εδώ η θέση του προπονητή είναι «κλεισμένη» είτε η ομάδα παίζει στην Α’ είτε στη Β’ Κατηγορία. Ο Τάκης Κοκορόγιαννης ανανέωσε τη συνεργασία του με την Καλλιθέα, ανεξαρτήτου κατηγορίας. Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε πέρσι τη σεζόν, αλλά στην πορεία η ομάδα βρέθηκε να αλλάζει συνεχώς προπονητές, με αποτέλεσμα (δίκαια) να κάνει τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της. Η Καλλιθέα είχε μέτριο έμψυχο δυναμικό και μαζί με την Α.Ε. Δικαίου ήταν μακράν οι χειρότερες ομάδες της κατηγορίας. Φυσικά θα χρειαστούν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, ειδικά αν παραμείνει στην Α’ και πέσει ο Α.Σ.Κ. Ιβίσκος.

Μάκης Δούβαλης (www.12soccer.gr)

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.