Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς απ' το τμήμα άρσης βαρών του Ανταγόρα

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021
 
Τον απολογισμό της φετινής χρονιάς έκανε το τμήμα άρσης βαρών του Ανταγόρα που πανηγύρισε αρκετές επιτυχίες.
 
Αναλυτικά:
 
Ήταν μια όμορφη αλλά και δύσκολη χρονιά για όλους. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε πλήρως σε όλες τις αθλητικές μας υποχρεώσεις.
Η προετοιμασία των αθλητών μας ξεκίνησε τέλη Απριλίου, με το άνοιγμα των γυμναστηρίων, θέτοντας νέους στόχους και βάζοντας τον πήχη ψηλότερα, πάντοτε όμως με σύνεση και έχοντας συναίσθηση του ποιοι είμαστε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε .
 
Έτσι και φέτος στον ετήσιο απολογισμό μας όχι απλά δεν διαψευστήκαμε αλλά ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία .
 
Πρώτος σταθμός, η επιτυχία της παιδικής ομάδας (U17) αποτελούμενη από τους Στεφανο Τρακόσσα, Νικόλαο Ζουμπουλίκο, Λεντιάν Λούσκα, Εμμανουήλ Ζουμπουλίκο, Ανδρέα Παπαδόπουλο , Ελευθέριο Ζωγάκη, Άγγελο Μπρόκο και Σούλι Κουλλόλλι που έφεραν την μεγαλύτερη επιτυχία στην αθλητική ιστορία του νησιού μας , κατακτώντας την πρώτη θέση και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος σε ομαδικό επίπεδο στις ηλικιακές κατηγορίες παίδων (U17) αλλά και εφήβων (U20) κερδίζοντας ομάδες με πολύ μεγαλύτερη ιστορία στο χώρο της άρσης βαρών. Σε ατομικό επίπεδο, ο Μπρόκος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος, ο Κουλλόλλι 2η θέση, οι ΖουμπουλΊκος Ν. ,Λούσκα και Τρακόσσας 3η θέση, Παπαδόπουλος 6η θέση Ζωγάκης και Ζουμπουλίκος Ε. 7η θέση.
 
Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο με τα πανελλήνια πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών και Νέων Ανδρών(U23) – Νέων Γυναικών (U23).
Η ανδρική ομάδα αποτελούμενη από τους Φίλιππο Ρεμπέλη, Αναστάσιο Πλατή, Χρήστο Φούκα και τους δυο αθλητές από την παιδική ομάδα Στέφανο Τρακόσσα και Άγγελο Μπρόκο κατέκτησε την 5η θέση στην Ελλάδα στους άνδρες και την 6η θέση στους Νέους Άνδρες (U23). Σε ατομικό επίπεδο, ο 14χρονος Στέφανος Τρακόσσας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κίνηση του επολε ζετε σε άνδρες και νέους ενώ κατετάγει 2ος στο σύνολο και ο Φίλιππος Ρεμπέλης κατέκτησε την 2η θέση στους νέους άνδρες και την 3η θέση στους άνδρες σε αρασέ , επολε ζετε και σύνολο .Ο Πλατής και ο Φούκας κατέκτησαν την 7η θέση στις κατηγορίες τους. Στο ροστερ της ομάδας είναι και ο Εύθυμιος Μαχαίρας ο οποίος αγωνίστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.
 
Τον κύκλο των επιτυχιών έκλεισε η αθλήτρια μας, Κωνσταντίνα Αλεξανδροπούλου κατακτώντας την πρώτη θέση στις Νέες Γυναίκες (U23) και την δεύτερη στην κατηγορία των γυναικών και ταυτόχρονα έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του συλλόγου μας που κατακτά πανελλήνια νίκη.
 
Θα θέλαμε αρχικά να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές του συλλόγου μας, για όλες αυτές τις επιτυχίες και για την αγωνιστική διάθεση, τον ενθουσιασμό και την ομαδικότητα που επέδειξαν όλη την χρονιά και γι αυτό είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση, τον πρόεδρο κ. Μάριο Πλούμπη που στηρίζει την προσπάθεια του τμήματος αλλά και όλου του συλλόγου .
 
Δεν μπορούμε να παραλείψουμε να μην ευχαριστήσουμε τους γονείς, τους αφανείς ήρωες, οι οποίοι μας στηρίζουν , μας εμπιστεύονται και αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση του συλλόγου μας . Για άλλη μια χρονιά η συνεργασία μας ήταν άψογη. Χάριν εσάς ο στόχος μας να γίνουμε ένας από τους καλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα αποκτά σάρκα και οστά και δεν αποτελεί ένα απλό όνειρο, μια ουτοπία.
 
Τέλος μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας οφείλεται στην δημοτική αρχή που στήριξε με τον τρόπο της την προσπάθειά μας, αλλά και τον ΔΟΠΑΒΣ που μας φιλοξενεί και μας παραχωρεί την αίθουσα της άρσης βαρών, όλα αυτά τα χρόνια στο αθλητικό πολύκεντρο και τους ευχαριστούμε θερμά γι αυτό όπως επίσης και όλους τους χορηγούς μας ,που μας στηρίζουν οικονομικά .
 
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία, επόμενο αθλητικό ραντεβού τον Φεβρουάριο του 2022.
 
Οι προπονητές
 
Θεμιστοκλής Νικολακάκης
 
Χρήστος Π. Σπύρου
Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.