«Κλέβουν τις εντυπώσεις» οι Women On Wheels (pics)

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021
Τις εντυπώσεις κλέβουν εδώ και λίγο καιρό έξι γυναίκες απ' την Κω που συμμετέχουν ενεργά πια σε ποδηλατικούς αγώνες και ασχολούνται σχεδόν επαγγελματικά με τον χώρο της ποδηλασίας. Μάλιστα μέσω ανακοίνωσης τους στο facebook θέλησαν να ευχαριστήσουν όσους τις στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.
 
Αναλυτικά: 
 
Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2021, λίγο πριν την συμμετοχή μας στους πρώτους για εμάς ποδηλατικούς αγώνες! Είμαστε 6 γυναίκες που απλά μας άρεσε να κάνουμε ποδήλατο! Μάλιστα οι περισσότερες από εμάς έως τότε κάναμε απλές ποδηλατάδες μόλις λίγους μήνες πριν, με σκοπό μας να γυμναζόμαστε, να κουβεντιάζουμε και να περνάμε ευχάριστα απολαμβάνοντας η μια την παρέα της άλλης! Με την παρακίνηση, τη στήριξη και την ενθάρρυνση του κυρίου Χρήστου Σιδέρη, βγάλαμε δελτία αθλητή (και στον Φιλίνο αλλά και σε άλλες ομάδες) και βρεθήκαμε τον Ιούνιο να λαμβάνουμε μέρος σε επίσημους αγώνες χρονομέτρου, αλλά και αντοχής!
 
Η άνθιση της αγωνιστικής ποδηλασίας των τελευταίων ετών δε μας άφησε αδιάφορες. Έτσι δημιουργήσαμε άτυπα μια ερασιτεχνική ομάδα, εμείς οι 6 γυναίκες του νησιού μας, που βρεθήκαμε σε αυτόν τον πρώτο αγώνα (WOW: Women On Wheels) και καταφέραμε για πρώτη φορά να συμπληρώσουμε την κατηγορία «masters γυναικών»! Μια κατηγορία που από ότι πληροφορηθήκαμε δεν είχε συμπληρωθεί ως τότε σε κανένα αγώνα ανά την Ελλάδα! Μάλιστα ένας σπουδαίος αθλητής φίλος από Αθήνα κάποια στιγμή σχολίασε «Όσες γυναίκες μαζεύονται σε διασυλλογικό στην Κω, δεν μαζεύονται ούτε στον αγώνα πρωταθλήματος!».
 
Φυσικά και στο νησί μας προϋπήρχαν γυναίκες αθλήτριες ποδηλάτισσες που αποτέλεσαν πρότυπο για εμάς κι ευχόμαστε σύντομα να πολλαπλασιαστούμε και να κάνουμε ακόμα πιο δυνατή τη γυναικεία ποδηλασία στο νησί του ποδηλάτου! Ήδη έχουμε εκπροσωπήσει το νησί μας σε αγώνες στη Ρόδο, την Κω, τη Σύμη και την Κρήτη με διακρίσεις και το 2022 αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρον για τη γυναικεία ποδηλασία!
 
Από εμάς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στηρίζουν, όπως ο κύριος Νίκος Πουλιού κι οι συνεργάτες του (ιδιαιτέρως ο κ. Μιχάλης Χατζηστέργος), από την επιχείρηση Η2Ο. Ο κύριος Ν. Πουλιού, εκτός από το μεγαλείο της αθόρυβης και διακριτική προσφοράς του σε όποιον πραγματικά ζητήσει τη βοήθεια του, όντας κι ο ίδιος απόφοιτος των ΤΕΦΦΑ, προθυμοποιήθηκε με μεγάλη χαρά να γίνει χορηγός αυτών των 6 χαμογελαστών γυναικών που έπιναν τον καφέ τους εκεί την επόμενη μέρα του
πρώτου αγώνα!
 
Η ποδηλασία δεν έχει ηλικία…
 
το ποδήλατο είναι χαρά….
 
ο αθλητισμός δίνει ζωή!.
 
 
 
Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.