Οι απονομές των Αγώνες Εliminator στην πλατεία Ελευθερίας σήμαναν τη λήξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας στην Κω

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Με πολύ ενθουσιασμό από μέρους των συμμετεχόντων αθλητών και με την παρουσία αρκετών συμπολιτών μας ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 17 Οκτωβρίου, οι Διεθνείς Αγώνες KOS MTB RACE του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας, που διοργανώθηκαν από τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω και την Alter Bike Tours, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω. 

Η λήξη της διοργάνωσης σηματοδοτήθηκε με τη σύντομη τελετή απονομής των κορυφαίων αθλητών των αγώνων Eliminator, στην πλατεία Ελευθερίας στις 13:00.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη στις 12:00, με σημείο εκκίνησης/τερματισμού την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στη δασώδη περιοχή της Τσουκαλαρίας, στους οποίους έλαβαν μέρος, συνολικά, 50 αθλητές από 13 χώρες συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ, την Κολομβία, το Μεξικό και το Ισραήλ.

Παρόντες στην τελευταία απονομή των Διεθνών Αγώνων Ορεινής Ποδηλασίας ήταν ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σέβη Βλάχου και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ, Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, οι οποίοι απένειμαν μετάλλια στους τρεις πρώτους αθλητές των κατηγοριών Ανδρών, Γυναικών και Open. 

Μάλιστα, η κ.Βλάχου προανήγγειλε τα επόμενα σχέδια που θα ανεβάσουν ψηλά τον πήχη στην Κω όσον αφορά την ποδηλασία. Ειδικότερα, προβλέπονται αφενός η δημιουργία δέκα (10) νέων σημείων ορεινών χωμάτινων διαδρομών από την πόλη του νησιού ως και την Κέφαλο κι αφετέρου η υλοποίηση του πρώτου bike park στην Παναγιά την Τσουκαλαριά. 

Ρεπορτάζ και φώτο στο KOSTV

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.