Με απόλυτη επιτυχία ο Πανελλήνιος αγώνας τοξοβολίας με οικοδεσπότη τον Φοίβο (pics)

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε πριν 19 μέρες

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο στάδιο ''Ανταγόρας'' ο πανελλήνιος αγώνας τοξοβολίας, που διοργάνωσε ο Α.Σ. Φοίβος Κω. Η συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών ήταν εντυπωσιακή και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Αξιομνημόνευτο είναι και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο διοργανώνονται αγώνες στην Αθήνα από ιστορικά αθλητικά σωματεία με μεγάλη υλικοτεχνική υποδομή με το 1/3 των συμμετοχών! Το γεγονός αυτό γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές και περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση στο άθλημα της τοξοβολίας. Ο αγώνας περιελάμβανε το αγώνισμα του Ολυμπιακού τόξου και το Bare Bow, και στα δύο φύλα και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Τον αγώνα λάμπρυναν με την παρουσία τους αθλητές και αθλήτριες και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ιδιαίτερα οι αθλητές του νησιού που δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παρόμοιας σπουδαιότητας αγώνα αποκόμισαν πολύτιμες αθλητικές εμπειρίες ενώ έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα γνωστά προβλήματα παρόμοιων διοργανώσεων όπως την διαχείριση του άγχους και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες  όπως δυνατό αέρα.

Τον αγώνα επόπτευσε με επιτυχία η ορισθείσα από την Κεντρική Επιτροπή Κριτών κ. Ματίνα Τουμπανιάρη. Τον αγώνα που διήρκεσε δύο ημέρες και ολοκληρώθηκε σε τρεις βάρδιες παρακολούθησαν και αρκετοί αρμόδιοι φορείς του νησιού.

Ο Α.Σ. Φοίβος θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα. Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να γίνει στους αθλητές του Φοίβου που εδώ και 12 ημέρες εργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, να πραγματοποιηθεί ο πρώτος πανελλήνιος αγώνας όχι μόνο στην Κω αλλά σε ολόκληρα τα Δωδεκάνησα.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.