Με επιτυχία η ανταλλαγή συναντήσεων του Π.Α.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ µε οµάδα από τη Γερµανία

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Με µεγάλη επιτυχία πραγµατοποιήθηκε το πρόγραµµα ανταλλαγής Ελληνογερµανικών Συναντήσεων Νέων στην Κω, µεταξύ των αθλητών του Π.Α.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και µε τους αθλητές του Α.Σ. ΧΑΝΑΟΥ από τη Φρανκφούρτη της Γερµανίας.  

Πρόκειται για πρόγραµµα Ελληνογερµανικών Συναντήσεων Νέων, µε πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυµπιακής Ακαδηµίας της χώρας µας, και µε την επιδότηση του Ελληνογερµανικού Ινστιτούτου Νεολαίας. Σκοπός του προγράµµατος είναι η πραγµατοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών συναντήσεων µεταξύ των δύο χωρών,  δίνοντας την ευκαιρία µέσα από το άθληµα το οποίο καλλιεργούν να γνωριστούν οι νέοι των δύο χωρών, να περάσουν κάποιο χρόνο µαζί και να συµµετάσχουν σε ένα κοινό πρόγραµµα. 

Συνολικά είκοσι εφτά (27) συµµετέχοντες παρακολούθησαν το παραπάνω πρόγραµµα. Η φιλοξενία πραγµατοποιήθηκε στην Κέφαλο της Κω από 26η Ιουλίου έως 1η Αυγούστου 2021. Το πρόγραµµα περιλάµβανε ενηµέρωση για την ιστορία του νησιού µας, επίσκεψη στους αρχαιολογικούς µας χώρους, (Ασκληπιείο, ΔΙΙΚω,  Κάστρο της Νερατζιάς, κλπ), ενηµέρωση για τον πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, καθώς και για τον τρόπο διαβίωσης των νέων του νησιού µας και των κατοίκων αυτού. Γνωριµία µε τις παραδόσεις µας τα ήθη και τα έθιµα µας (επίσκεψη στο παραδοσιακό σπίτι Πυλίου, ενηµέρωση για την παραγωγή µελιού στο νησί µας, κ.α.). Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στη Γερµανική οµάδα, η πλούσια ιστορία του νησιού και της χώρας µας γενικότερα,  

τα παραδοσιακά παιχνίδια που πραγµατοποιήθηκαν µεταξύ των οµάδων, καθώς και τα παραδοσιακά εδέσµατα που γεύτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραµονής τους στο νησί µας. Ιδιαίτερα ευχαριστηµένοι επίσης από τις υπέροχες παραλίες µας, αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία που παρείχε στο σύνολό της εβδοµαδιαίας διάρκειας, ο ΠΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.  

Η επόµενη συνάντηση προγραµµατίζεται για τις εορτές των Χριστουγέννων µε την αποστολή του ΠΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στο Μόναχο της Γερµανίας. 

Αξίζει και οφείλουµε ένα µεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα µας, σε µια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για όλους µας, ώστε να διοργανώσουµε µε επιτυχία την παραπάνω συνάντηση. Θερµές ευχαριστίες στη Ντενίζ Παναγοπούλου, στο Νίκο Πλαγγέττη, τη Βούλα Κεφαλιανού, την Κατερίνα Διαµαντή, τη Ζαχαρούλα Τσίκνη, την Πόπη Ζερβού, την Άννα Τσίκνη, τον Γιώργο Μαστρογιώργη, το Μανόλη Δραµουντανή, τον Θοδωρή Πάχο, την Έρικα Μαστόρου, το Θεοδόση Διακογιάννη, τον Παναγιώτη Καρακουλάκη, τον Στεφανή Πίτση, την Άννα Γεωργουδάκη, τη Μαρία Χατζηδηµητρίου, τον Αλέξανδρο Δεληγιάννη, τον Γιώργο Πετρή (Joker), τον Δηµήτρη Διακοδηµήτρη, τον Κώστα Σταµάτη, το Μανόλη Ντινώρη, τον Πέτρο Τζαννετουλάκο, το Χαράλαµπο Δραµουντανή, τον Γιώργο Σταµάτη, την Ειρήνη Γρίβα, την οικογένεια Σακαλή, τους γιατρούς µας Σαλώµη Ρωµανού και Σταµάτη Λοΐζο, τους προέδρους των κοινοτήτων, Πυλίου Αναστάση Κεφαλιανό, Κεφάλου Γιώργο Κοκκαλάκη, Αντιµάχειας Νίκο Φρατζή, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτη Χατζηχριστοφή, και τέλος τους προπονητές µας Σάκη Μπαραχάνο και Ειρήνη Σταµάτη. 

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.