ΚΑΟ Φιλίνος: Ποδηλατοδρόμιο στην Κω, ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020

Το όραμα των συλλόγων του νησιού αλλά και των φίλων της ποδηλασίας  φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.
Τα παιδιά μας πλέον δεν θα κινδυνεύουν από τ αυτοκίνητα και οι δυνατότητες των συλλόγων σε αθλητικές  επιτυχίες θα πολλαπλασιαστούν.
Οπως μπορούμε να δούμε στα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στον  απολογισμό και στους στόχους της δημοτικής αρχής της Κω μαθαίνουμε στο 46,30 ότι ήδη εγκρίθηκε από το υπουργείο το έργο και αναμένουμε την  εκταμίευση των χρημάτων.
https://www.kosnews24.gr/koinwnika/item/253193-qweredfg
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2823&v=_TjbB6dwlfI&feature=emb_logo&fbclid=IwAR1Qn24SNW7SVFn3UnKq5TZezq0D-Y6WhXBWtQS6WN4xq_2OnesnN2CYwOs

Η ιστορία των ποδηλατοδρομίων στην Ελλάδα δεν είναι και πολύ καλή.
Ξεκίνησε όταν δημιουργήθηκε  το 1895 το ποδηλατοδρόμιο στο Φάληρο για τις ανάγκες των πρώτων ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας αλλά  στη πορεία μετατράπηκε το 1953 στο γνωστό Στάδιο Καραϊσκάκη.
Στη συνέχεια το 1932 οι Ιταλοί δημιούργησαν το ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου το οποίο για χρόνια φιλοξενούσε τα πρωταθλήματα ποδηλασίας πίστας της Ελλάδας.(και φέτος θα γίνει στη Ρόδο).
Ακολουθεί η Αθήνα το 1991 όπου και δημιουργείται ανοιχτό ποδηλατοδρόμιο και λόγω των ολυμπιακών αγώνων μετατρέπεται σε κλειστό στην εποχή των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.

Το 2002 στα Χανιά ξεκίνησε ένα σπουδαίο έργο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου.Δυστυχώς ποτέ δεν τελείωσε. Τώρα βρίσκεται στο 80%
Το 2006 γίνεται καινούργια προσπάθεια στα Τρίκαλα.Δυστυχώς και αυτό  ουδέποτε τελείωσε.
https://www.podilates.gr/forum/roda-tsanta-kai-kopana/fakelos-podilatodromia-stin-ellada

Ισως τελικά επειδή δεν υπήρχε καμία εγκατάσταση και έπρεπε να γίνουν εξέδρες και κτήρια για αποδυτήρια κλπ ισως γι αυτό και να κόλλησαν στη γραφειοκρατία και στην έλλειψη χρημάτων.
Το ευτυχές με το ποδηλατοδρόμιο της Κω είναι ότι το γήπεδο υπάρχει ήδη (Στάδιο Φιλίνος) και το μόνο που θα γίνει είναι η δημιουργία της πίστας.
Οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στο δήμαρχο κο Νικηταρά αλλά και τους ανθρώπους του δήμου κ.κ. Χατζηχριστοφή και κα Βλάχου που από τη πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι το νησί του ποδηλάτου πρέπει να βρεί τρόπο να διαμορφώνει ποδηλατική παιδεία πρώτα στα παιδιά μας αλλά και στους μεγαλύτερους.
Και μη ξεχνάμε ότι θα είναι πόλος έλξης για προετοιμασία αθλητών υψηλού επιπέδου όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας πίστας κ. Βολικάκης Χρήστος που φέτος μαζί με όλο του το team έμεινε για περισσότερες από 10 μέρες στην Ρόδο για προετοιμασία.

Ελπίζουμε σύντομα να δούμε τα αποτελέσματα.Και πάλι μπράβο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΙΝΟΥ ΚΩ

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.