Με επιτυχία στέφθηκαν τα Kids Athletics που διοργάνωσε ο Εύδαμος

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή οι αγώνες στίβου Kids Athletics, που διοργάνωσε Ο ΓΣ ΕΥΔΑΜΟΣ Κω με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΉΣΟΥ στην πλ. Ελευθερίας.

Από νωρίς το πρωί η κεντρική πλατεία της πόλης γέμισε με φωνές και χαμόγελα μικρών παιδιών ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Οι υπεύθυνοι γυμναστές του αθλητικού συλλόγου ΓΣ ΕΥΔΑΜΟΣ ΚΩ είχαν στήσει στο κέντρο της ιστορικής πλατείας ένα πανέμορφο στίβο αγωνισματων.,όπου για δύο ώρες διεξήχθησαν πολλά αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού.

Το Kids Athletics είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτητων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισματων :α)ταχύτητες /αγώνες δρόμου β) άλματα και γ)ριψεις.

Ο συναγωνισμός είναι σε ομάδες και με συνολική βαθμολογία.

Απευθύνεται κατά βάση σε τρεις ηλικιακες κατηγορίες :7-8 ετών, 9-10 ετών και 11 -12 ετών.

Στους αγώνες παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κυρία Σέβη Βλαχου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ κύριος Παναγιώτης Χατζηχριστοφης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ ΚΩ κύριος Κώστας Ζαχαρος και ο κύριος Σεβαστιανος Παρβερης Τοπικός Σύμβουλος και οι οποίοι έκαναν τις απονομές των αναμνηστικών διπλωμάτων στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στα Kids Athletics.

Στο τέλος του προγράμματος δόθηκαν στους μικρούς αθλητές αναμνηστικά.

Ρεπορτάζ: Στέργος Χατζηστέργου

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.