Στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα βρέθηκε χθες ο Γ.Νικητιάδης

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του καταξιωμένου δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα εμφανίστηκε χθες βράδυ ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης για να λάβει μέρος σε συζήτηση με τους υπόλοιπους καλεσμένους για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Στις σχετικές ερωτήσεις ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης αναφέρθηκε στην έλλειψη επενδύσεων στη χώρα μας από έλληνες επιχειρηματίες της ομογένειας: «.πράγματι το καθεστώς της μίζας, της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λειτουργούσε αποτρεπτικά για οποιαδήποτε οικονομική επένδυση στη χώρα μας από επιχειρηματίες της ομογένειας.

Όμως να είστε βέβαιοι ότι το κλίμα άλλαξε με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι επιχειρηματίες της ομογένειας το διαπίστωσαν αυτό κυρίως μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.»

Ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στις γκρίζες ζώνες που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο επισήμανε: «.η κυβέρνηση προασπίζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα χωρίς ουδεμία παραχώρηση. Ότι δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα το έκανε ξεκάθαρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την πρόσφατη παρουσία του στο Καστελόριζο. Πράγματι υπάρχει μια διαρκής διαμάχη διεκδικήσεων από τους Τούρκους, αλλά η Ελλάδα παρεμβαίνει αποκαθιστώντας την τάξη.

Η Λήμνος είναι μια στρατιωτικοποιημένη ζώνη με πολεμικό αεροδρόμιο και στρατό και οποιαδήποτε προσπάθεια της Τουρκίας να την εμφανίσει σαν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη είναι μάταιη». Αναφερόμενος ο κ. Νικητιάδης στο πτητικό επίδομα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στα πρόθυρα της πτώχευσης και όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, συμπεριλαμβανομένων των ηρωικών πιλότων μας, ενώ εξήρε την ευαισθησία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού Πάνου Μπεγλίτη στα θέματα που αφορούν την Πολεμική Αεροπορία.

Στο κλείσιμο της εκπομπής και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Χαρδαβέλλα ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στην ελληνικότητα του Αιγαίου λέγοντας: «.κάθε Παρασκευή έως κάθε Κυριακή βρίσκομαι στην εκλογική μου περιφέρεια τη Δωδεκάνησο και σας βεβαιώνω ότι από την Αστυπάλαια μέχρι το Καστελόριζο ποτέ δεν μου δόθηκε η αίσθηση ότι το μισό Αιγαίο ανήκει κάπου αλλού. Αισθάνομαι παντού Ελλάδα και σας βεβαιώνω ότι έτσι θα συνεχίσω να αισθάνομαι για πάρα πολλά χρόνια».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.