Αγωνιστική κλειδί για το πρωτάθλημα της Ά κατηγορίας

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

anta-ana 3Εξι αγωνιστικές απέμειναν για το φινάλε της Α΄κατηγορίας Δωδεκανήσου και το ενδιαφέρον στην κορυφή παραμένει αμείωτο καθώς τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο.
Αντίθετα στην ουρά ουσιαστικά ξεκαθάρισαν τα πράγματα καθώς ο Αρης Αρχαγγέλου δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό καθώς έχει δυο παιχνίδια εντός (Αγιο Γεώργιο και Ομόνοια Γενναδίου) και τέσσερα δύσκολα παιχνίδια εκτός (Αστέρας Παστίδας, Α.Ο. Δικαίου, Κλεάνθη και Ανταγόρα)
Φαβορί για τον τίτλο παραμένει η ομάδα που είναι τρεις βαθμούς μπροστά από τους υπόλοιπους, δηλαδή ο Ανταγόρας με την Αναγέννηση όμως να μπορεί να κάνει το 6χ6 και να περιμένει στραβοπάτημα του πρωτοπόρου, ενώ Α.Ο. Δικαίου και Ακουσίλαος έχουν μικρότερες πιθανότητες βάσει προγράμματος.
Ο Ανταγόρας θα έρθει τρεις φορές στη Ρόδο για να παίξει με Εθνικό, Ορφέα και Ευκλή, ενώ θα υποδεχθεί Ηρακλή Μαριτσών, Ακουσίλαο και Αρη Αρχαγγέλου.
Εάν θεωρητικά πάρει τα παιχνίδια στην έδρα του, λογικά μπορεί να σκοντάψει μόνο στον Εθνικό και στον Ορφέα καθώς με τον Ευκλή εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει την τελευταία αγωνιστική.
Περνώντας νικηφόρα την Κυριακή από την Αρχίπολη τότε θα είναι το μεγάλο φαβορί γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αναγέννηση έχει το προβάδισμα. Όμως ο Εθνικός θα είναι επιθετικά ενισχυμένος καθώς είναι έτοιμος ο Λυριστής να ενισχύσει την ομάδα του και η ομάδα της Αρχίπολης είναι σκληρό καρύδι ειδικά στην έδρα της.
Κλειδί λοιπόν για τον τίτλο το παιχνίδι της Αρχίπολης.
Η Αναγέννηση N.Ρόδου μπορεί να κάνει το 6Χ6 καθώς αντιμετωπίζει εντός τους Αστέρα Παστίδας, Α.Ο.Δικαίου και Κλεάνθη, ενώ εκτός τους Φοίβο, Αγιο Γεώργιο και Ομόνοια, ελπίζοντας σε δυο στραβοπατήματα του Ανταγόρα. Τώρα φαίνεται πόσο στοίχησαν οι εντός έδρας ισοπαλίες στο δεύτερο γύρο με Διαγόρα Βατίου και τον Ερμή την προηγούμενη αγωνιστική.
Ο Α.Ο. Δικαίου αντιμετωπίζει εντός τους Ακουσίλαο, Αρη και Φοίβο ενώ εκτός τους Ευκλή, Αναγέννηση και Αστέρα Παστίδας. Θα έχει ελπίδες μόνο αν πάρει και τα έξι παιχνίδια, δηλαδή να κερδίσει και την Αναγέννηση εκτός πράγμα εξαιρετικά δύσκολο.
Τέλος ο Ακουσίλαος έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ΄όλους καθώς θα παίξει εντός μόνο με Κλεάνθη και Διαγόρα Βατίου ενώ αντίθετα θα παίξει εκτός με Α.Ο. Δικαίου, Ομόνοια, Ανταγόρα και Εθνικό. Πρέπει λοιπόν να κάνει την υπέρβαση η ομάδα των Φανών να πάρει και τα έξι παιχνίδια, πράγμα πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο.
Οποιος και να πάρει τελικά το πρωτάθλημα το σίγουρο είναι πως φέτος είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαπέντε ετών τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.