Ολοκληρώθηκε το «G1 Greece Open Ranking Tournament Kos Island»

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα αθλητική διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 25-26 και 27 Απριλίου στην Κω με διοργανωτή την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Tae Kwon Do, τον ΔΟΠΑΒΣ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do Κεφάλου.

Πρόκειται για το 1ο προολυμπιακό τουρνουά στην Ελλάδα, με την επωνυμία «G1 Greece Open Ranking Tournament Kos Island» στο οποίο μεγάλα ονόματα και αστέρια του ολυμπιακού TaeKwonDo έδωσαν το παρόν, αγωνιζόμενοι για τη διεκδίκηση της απαιτούμενης βαθμολογίας και της εισόδου τους στην Ολυμπιάδα του Rio.

Ο πέντε (5) φορές χρυσός πρωταθλητής κόσμου και τρεις (3) φορές Ολυμπιονίκης αμερικανός Steeven Lopez, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και έδωσε το παρόν μαζί με την αδερφή του Diana. Δεν μπορούσε βέβαια και ο δικός μας Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος να απουσιαζει από τη διοργάνωση, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στην ποιότητα του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα συμετείχαν αθλητές από την Τουρκία, τη Σουηδία, τη Σερβία, την Αίγυπτο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Κύπρο, τη Ρωσία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Κατάρ, το Ισραήλ, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, το Περού, της Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νέα Ζηλανδία, την Ελβετία, την Πολωνία, το Ιράν, τη Νορβηγία, το Καζακστάν, την Ισπανία, την Ισλανδία, την Κροατία, τη Νιγηρία και φυσικά από όλη την Ελλάδα.

Παρόν στη διοργάνωση έδωσε και ο κ. Shakir ο οποίος ως ειδικός επιτετραμένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Taekwondo, (W.T.F), στο φύλλο αγώνων αναφέρει την αρτιότητα της διοργάνωσης και το υψηλό επίπεδο αυτού, αναφέροντας συγκεκριμένα τον άψογο συντονισμό της οργανωτικής επιτροπής καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, δηλώνοντας μάλιστα λάτρης της Κω, αφού έχει ξαναεπισκεφθεί το νησί μας μετά από πρόσκληση του κ. Μπαραχάνου, και προτείνει στην έκθεση του την αναβάθμιση του πρωταθλήματος και τη συνέχισή του.

Το θέαμα ήταν μοναδικό με συναρπαστικές μονομαχίες και έντονο συναγωνισμό. Δύσκολα μπορούσες να κάνεις προβλέψεις για τον νικητή του αγώνα, αφού όλοι οι αθλητές παρουσίασαν ένα εξαιρετικό επίπεδο, και ένα πολύ όμορφο θέαμα.

«Διοργανώσεις όπως το G1, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά τη δυνατότητα που έχει το νησί μας, να φιλοξενεί με επιτυχία τόσο σημαντικές διοργανώσεις. Ελπίζουμε να γίνει θεσμός και από G1 να αναβαθμιστεί σε G2. Tο αξίζουμε άλλωστε, και ως νησί, και ως περιοχή που αναδυκνείει τον αθλητιςμό, αφού λάβουμε υπόψη μας πάντα το αποτέλεσμα της διοργάνωσης» δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Σάκης Μπαραχάνος.

Οι αθλητές των ξένων χωρών, ζήτησαν από τώρα να οριστεί ημερομηνία για το 2015, δηλώνοντας αγγελιοφόροι για τη μοναδική επιτυχία της διοργάνωσης, την ποιότητα των αθλητών και την άριστη φιλοξενία των Ελλήνων.

Μια διαφορετική παρουσία στο πρωτάθλημα έδωσε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου η ΠΡΟΟΔΟΣ, και το χορευτικό τμήμα της κας Αργυρώ Κεφαλιανού, τα οποία εντυπωσίασαν κατά την τελετή έναρξης των αγώνων, αναδυκνείοντας την πολιτιστική μας ταυτότητα.

 Πίσω απ’ όλα αυτά όμως κρύβονται κάποια άνθρωποι οι οποίοι δούλεψαν γι’ αυτή τη διοργάνωση, που από την πρώτη στιγμή πίστεψαν σ’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Πέρασαν πολλά, ένιωσαν απογοήτευση, κούραση, άγχος, ελπίδα, θλίψη και στο τέλος απόλυτη χαρά.

Οι δημιουργοί του πρωταθλήματος:

Αδρέας Καραμπέρης, Αντώνης Τσαγγάρης, Δημήτρης Τρούμπας, Έκτωρ Σκιτζής, Δέσποινα Χατζηζαχαρία – Μάρκου, Παρασκευή Παπαηλία, Bernie Τσίχλα, Χρυσοβαλάντω Αγρέλλη, Δημήτρης Οικονόμου, Ειρήνη Σταμάτη, Γιώργος Πίτσης, Βασίλης Κεφάλας, Γιώργος Ανδρογιώργης, Στέργιος Χατζηστέργου,  Σεβαστή Τσαβαρή, και τέλος ο Σάκης Μπαραχάνος.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει επίσης να ξεχάσουμε την πολύτιμη βοήθεια των:

Γεράσιμου Καρανταγλή, Αργυρώ Κεφαλιανού, Διονυσία Πάτσα, Μυρωδάτη Κασιώτη, τους οδηγούς των λεωφορείων, τους γιατρούς μας  Μάνο Καρά και ιδιαίτερα τη Νατάσα Κομήνη, τον Μόσχο Χρύση, Δημήτρη Χρύση, Πασχάλη Χατζηγιακουμή, Γιάννη Φώτη, Νότη Ρουμελιώτη, Ζαχαρία Πόχο, Βασίλη Πη, Κατερίνα Κιτρίνα, Κατερίνα Κανακάρη, Λουίζα Μορέτο, Αιμιλία Χατζηπέτρου, Μανόλη Δραμουντανή, Αλέξανδρο Δελληγιάννη, Λάουρα Καματερού , Γεράσιμο Πουλημά , Ασημίνα Γκανά , Χατζέρ Πέτσαλη , Αργυρώ Τσιμισίρη , τις κυρίες που εργάστηκαν για την προετοιμασία των διαπιστεύσεων, τις όμορφες δεσποινίδες και κυρίες με τις παραδοσιακές στολές κατά την απονομή των μεταλλίων, τη γραμματεία των αγώνων την κ. Κατερίνα και κ. Κική, τον κ. Αντώνη Πήττα, τον Μανόλη Οικονόμου, τον Διαμαντή Ρήνο, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

λΤέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε την πολύ μεγάλη συνεισφορά και βοήθεια της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do, της Ένωσης Νοτίου Ελλάδος, με πρωτεργάτες τον κ. Πραγαλό Αθανάσιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και τον Γενικό Γραμαμτέα αυτής Μιχάλη Φυσεντζίδη.

Συγχαρητήρια σε όλους και πάντα επιτυχίες.

Το Γραφείο Τύπου

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.