Στον Ιπποκράτη η Λινν Σαέμπο

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διάφορα Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010

saebo linn

Νέα παίκτρια για  την γυναικεία ομάδα μπάσκετ  του Ιπποκράτη, αποτελεί η Νορβηγίδα νεαρή αθλήτρια, Λινν Σαέμπο. Μια μεταγραφή που έγινε μετά από δίμηνη προσπάθεια του προπονητή Γιάννη Καπερώνη και ιδιαίτερα του προέδρου της ομάδας Δήμου Νικολάου. Με την νεαρή αυτή αθλήτρια στο δυναμικό της (για πρώτη φορά ξένη αθλήτρια στο γυναικείο Δωδ/κό Μπάσκετ), η ομάδα του Ιπποκράτη ενισχύεται σημαντικά στην προσπάθεια της για την κατάκτηση και αυτή την χρονιά του πρωταθλήματος Δωδ/σου και γιατί όχι για κάτι καλύτερο.

Η Λινν γεννήθηκε  στις 14/ 11 /1989 στο Stavanger της Νορβηγίας και έχει ύψος 1,90. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία 12 ετών στην ομάδα SBBK της πόλης της με την οποία σε ηλικία 18 ετών κατάφερε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α1 κατηγορία της Νορβηγίας.Την αμέσως επόμενη χρονιά, ήρθε η μεγάλη για αυτήν μεταγραφή στην ομάδα Gimle του Bergen, ομάδα επί σειρά ετών πρωταθλήτριας Α1 Νορβηγίας. Μαζί με αυτήν την μεταγραφή, ήρθε και η κλίση και συμμετοχή της στην εθνική ομάδα κάτω των 18 ετών της χώρας της.

Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Γνωρίζοντας και  αγαπώντας την Ελλάδα από τις διακοπές της, αποφάσισε από την πρωταθλήτρια Νορβηγίας με τις «υπερβολικές» απαιτήσεις και την μικρή συμμετοχή σε αγώνες, να βρεθεί αρχικά στην Ρόδο και στην συνέχεια στην Κω. Όπως δηλώνει η ίδια, αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να προσπαθήσει να κάνει καριέρα εδώ, παίζοντας μπάσκετ, μια και είναι αυτό που αγάπησε ιδιαίτερα από μικρή.Αυτό φαίνεται και από τις διπλές προπονήσεις (περίπου 5 ώρες ) που κάνει καθημερινά με τον προπονητή της, ο οποίος πιστεύει ότι αυτό το κορίτσι με τα σωματικά προσόντα, τον χαρακτήρα, το ταλέντο και τον ζήλο για δουλειά που διαθέτει, θα πάει πολύ μπροστά.

Οι πρώτες τις  εντυπώσεις από την ομάδα είναι  εξαιρετικές σε όλους τους τομείς και από ότι δηλώνει η ίδια θέλει να βοηθήσει τα μέγιστα μαζί με τα άλλα κορίτσια στο να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι της ομάδας. Ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα και σε εκείνη και ιδιαίτερα τον προπονητή της Γιάννη Καπερώνη, που αφιερώνει αρκετές ώρες για την προπόνηση της.

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.