"Μικροί ήρωες"

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011

omilosvolley2011

Μικρούς ήρωες θα μπορούσε κάλλιστα να αποκαλέσει κάποιος τους μικρούς βολεϊμπολίστες του Ομίλου Αθλοπαιδιών Κω. Οι αθλητές του Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου για περισσότερο από 3 μήνες προπονούνται με στόχο την έναρξη των πρωταθλημάτων για την περίοδο 2011-2012. Η προσπάθεια τους συνεχής εδώ και χρόνια μιας και από μικρή ηλικία ασχολούνται με το άθλημα, έφτασαν σήμερα να είναι έφηβοι και κάποιοι από αυτούς να παίζουν στην ανδρική ομάδα.

Ο ΄΄δάσκαλος΄΄ τους, Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου κορυφαίος αθλητής της δεκαετίας του '90 Γυμναστής σήμερα, με τεράστια προσφορά στο άθλημα όλα αυτά τα χρόνια μοχθεί καθημερινά για το καλύτερο ατομικά για τους αθλητές τους αλλά κατ' επέκτασιν για όλη την ομάδα στην οποία υπάρχουν και αθλητές στις ΄΄μικρές΄΄ εθνικές ομάδες. Πριν αρκετά χρόνια μια παρέα φίλων και συμμαθητών που τους άρεσε το βόλεϋ έφτασαν ν' αγωνίζονται μέχρι την Β' Εθνική (1996-1997) χωρίς αμοιβές χωρίς τα απαραίτητα αλλά με ανθρώπους που αγαπούσαν το άθλημα και έκαναν τα πάντα για να πετύχει η ομάδα του νησιού τους.

omilosvolley2011a

Η αφορμή για το ρεπορτάζ έγινε για δύο λόγους πρώτον για να γίνει μια αναδρομή στο πως κατάφερναν τότε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες να έχουμε στο νησί ομάδα στην Β' εθνική (συσχετισμός με το σήμερα που έχουμε ομάδα στην Δ' Εθνική ποδόσφαιρο και Α2 Μπάσκετ γυναικών) και δεύτερον γιατί αυτά τα παιδιά εδώ και χρόνια δουλεύουν αθόρυβα έχοντας καταφέρει πολλά και σπουδαία πράγματα σε ένα πραγματικά ανύπαρκτο πρωτάθλημα. Να σκεφτεί κανείς πως μόλις στο πρώτο 15θημερο του Δεκέμβρη θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ανδρών Δωδ/σου θα ακολουθήσει των κορασίδων, τον Ιανουάριο των παίδων και τον Μάρτιο των παμπαίδων.

Όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά πρέπει να κάνουν μόνο προπόνηση χωρίς να έχουν την δυνατότητα να παίξουν ούτε ένα φιλικό παιχνίδι αφού δεν υπάρχει άλλη ομάδα στο νησί. Ας ελπίσουμε πως η προσπάθεια των παιδιών και του προπονητή τους θα ευοδώσει και σύντομα να έχουμε μια ομάδα σαν και αυτή που πριν από χρόνια μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια...

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.