Δήλωση Κυρίτση για την πιθανότητα ενός δήμου στο νησί

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009
Όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ο "Καποδίστριας 2" είναι προ των πυλών, κάτι που πιθανότητα θα έχει σαν αποτέλεσμα την συγχώνευση των τριών δήμων του νησιού σε έναν, κάτι που φυσικά ανατρέπει τις μέχρι τώρα ισορροπίες των υποψηφίων συνδυασμών για τις εκλογές του 2010.

Με δήλωση του ο δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης δηλώνει προκαταβολικά ότι η παράταξη "Δύναμη Αλλαγής" και φυσικά ο ίδιος θα είναι υποψήφιοι και στο ενδεχόμενο που στο νησί υπάρχει μόνο ένας ενιαίος δήμος. Πλέον αναμένουμε τις αντιδράσεις και των υπόλοιπων καθώς και τις ενδεχόμενες συμμαχίες και συνεργασίες που θα δημιουργηθούν.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου:

"Με  την ευκαιρία της Νέας Αρχιτεκτονικής στην Τ.Α. το 2010, στην οποία αναφέρθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του ο  Υπουργός Εσωτερικών – Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης, διαφαίνεται πως με τη Νέα διοικητική Μεταρρύθμιση πάμε για ένα Δήμο στο νησί.

Οι δηλώσεις του Υπουργού δείχνουν καθαρά πως η νέα Κυβέρνηση είναι  αποφασισμένη να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωρώντας στη σύσταση μεγάλων και ισχυρών Δήμων στην κατεύθυνση μιας Ισχυρής Τ.Α., στην οποία θα μπορούν να αποκεντρωθούν αρμοδιότητες και πόροι, λύνοντας έτσι μεγάλα προβλήματα σε επικαλύψεις αρμοδιοτήτων αλλά και σε ασάφειες που πλέον θα διευκρινιστούν.

"Τα πρέπει" των διοικούντων και των πολιτικών οφείλουν να συμφωνούν με "τα θέλω" των πολιτών και οι πολίτες του νησιού μας από άκρη σε άκρη θέλουν τον ενιαίο και ισχυρό Δήμο στην Κω, που θα οδηγήσει το νησί με γρήγορα βήματα, τα οποία έχει ανάγκη, ΜΠΡΟΣΤΑ και ΔΥΝΑΤΑ.

Σ’αυτήν την πρόκληση του ενιαίου Δήμου, τόσο η παράταξη της "ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" που σήμερα είναι δημοτική αρχή στο Δήμο της Κω, όσο και ο Δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης είναι παρόντες με τη μεγάλη ανοιχτή δημοτική μας παράταξη, στην οποία έχουν θέση όλοι και σε όλους απευθύνεται κάλεσμα συμπαράταξης, χωρίς αποκλεισμούς, για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη της ενιαίας, ορθολογικής, ισόρροπης ανάπτυξης του νησιού που θα σέβεται την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον του αξιοποιώντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Οι  συνθήκες είναι ώριμες, οι πολίτες  το ίδιο, και εμείς είμαστε έτοιμοι και δυνατοί για να υπηρετήσουμε τον έναν ενιαίο και ισχυρό Δήμο, οδηγώντας τον γρήγορα, μεθοδικά και αποτελεσματικά ΜΠΡΟΣΤΑ."

Πηγή:www.kosdaily.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.