Εικόνες ντροπής στο Κερατσίνι-Προοδευτική

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Ντροπή είναι η μόνη λέξη που έρχεται στο μυαλό, όταν κάποιος «υγιής» φίλαθλος του ποδοσφαίρου ακούει ότι στο παιχνίδι της Δ’ Εθνικής κατηγορίας ανάμεσα στο Κερατσίνι και στην Προοδευτική τραυματίστηκαν μια έγκυος γυναίκα, ένα ηλικιωμένος και μικρά παιδιά.

Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης, περίπου 15 με 20 χούλιγκαν εισέβαλαν στο γήπεδο «Π. Σαλπέας», έχοντας στα χέρια τους φτυάρια, κοντάρια, σιδερολοστούς και ένα τσεκούρι. Αυτή η ομάδα κατευθύνθηκε προς την εξέδρα με τους οργανωμένους φιλάθλους της Προοδευτικής, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανικός.

Έντρομοι οι φίλαθλοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν… Από τις συμπλοκές υπήρξαν επτά τραυματίες, ένας ηλικιωμένος, ο οποίος τραυματίστηκε στο πρόσωπο, δύο μικρά παιδιά στο κεφάλι, ένας με σπασμένο χέρι, ένας με χτυπήματα στα πόδια και, ευτυχώς, όχι σοβαρά, μία έγκυος γυναίκα.

Οι χούλιγκαν εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πέτρες και ό,τι άλλο αντικείμενο κρατούσαν στα χέρια τους. Το παιχνίδι, όπως ήταν φυσικό, διεκόπη, για να συνεχισθεί μετά από περίπου 25 λεπτά.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του χούλιγκαν που κράταγε το φτυάρι, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Να σημειώσουμε ότι ο παράγοντας της Προοδευτικής Δημήτρης Καλούδη διακομίστηκε στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή. Επίσης, το περιπολικό που μετέφερε τον συλληφθέντα απειλήθηκε και προπηλακίσθηκε από τους μαινόμενους φιλάθλους της Προοδευτικής.

Τέλος, πριν από τον αγώνα, οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Προοδευτικής που έρχονταν από τον Κορυδαλλό, συνεπλάκησαν με οργανωμένους φιλάθλους του Ιωνικού στην Πλατεία Σπάθα.

Πηγή:www.zougla.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.