Μεγάλες ζημιές και στα γήπεδα

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

stadiokakokairia

Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν τόσο στο Νέο στάδιο Ανταγόρα όσο και στο Κλειστό γυμναστήριο Κω με τους υπεύθυνους των γηπέδων αλλά και κάποιους αθλητές στο κλειστό να δίνουν αγώνα δρόμου απο χτες το βράδυ για να βγάλουν το νερό μέσα απ'τις εγκαταστάσεις.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η κατάσταση είναι τραγική και φυσικά μιλάμε για μια καταστροφή πολλών χιλιάδων ευρώ.

Στο Νέο στάδιο Ανταγόρα πλημμύρισε το ποτάμι που πέρνα δίπλα απ'το γήπεδο έχοντας ως συνέπεια το νερό που είχε γίνει κυρίως λάσπη να περάσει μέσα απ'τον αγωνιστικό χώρο και να καταλήξει στα γραφεία των ομάδων,στα αποδυτήρια,στο γυμναστήριο αλλά και σε κάποιους αποθηκευτικούς χώρους.

Μεγάλη ζημιά μάλιστα προκάλεσε και στο σύστημα ύδρευσης που υπάρχει καθώς βρίσκεται σε υπόγειο και η στάθμη του νερού έφτασε σχεδόν το ενάμιση μέτρο.

Σε ότι αφορά το Κλειστό γυμναστήριο Κω στο site της Α.Ε Δικαίου (www.ae-dikaioubc.gr) αναφέρει αναλυτικά τι έγινε χτες το βράδυ.

Η σημερινή προπόνηση του ανδρικού μας στο κλειστό ξεκίνησε όπως οι άλλες : όλοι οι παίχτες ακριβώς στις 19:30 στο κέντρο του γηπέδου, δυο κουβέντες του κόουτς, προθέρμανση, λέι-απ.....

Το ψιλόβροχο που έπεφτε έξω δεν φαινόταν να ενοχλεί κανέναν. Μετά από 15' λεπτά όμως, όταν άρχισε να γίνεται...χοντρόβροχο (!!!) και να πέφτει με δύναμη στην ταράτσα του κλειστού, άρχισε να γίνεται και δύσκολη η επικοινωνία μέσα στο γήπεδο, μιας ο θόρυβος ήταν απερίγραπτος.....Ακόμα και έτσι, κανείς δεν ήταν υποψιασμένος για την συνέχεια. Ούτε καν, όταν μερικές σταγόνες από την οροφή έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ. Ορισμένες πετσέτες κάλυψαν τα επικίνδυνα σημεία, για να συνεχιστεί η προπόνηση. Οταν, όμως οι πετσέτες αντικαταστάθηκαν με κουβάδες και κάδους σκουπιδιών (φώτο) η σωματική ακεραιότητα των αθλητών τέθηκε σε κίνδυνο, και έτσι ο Γιάννης Παπούλης αναγκάστηκε να διακόψει την προπόνηση, μόλις 25 μετά την έναρξή της, στις 19:55.

Και ενώ όλοι νόμιζαν πως τα πράγματα ήταν απλά και κάποια στιγμή η βροχή θα σταματούσε, έπεσαν έξω....οι πόρτες του κλειστού ήταν μπλοκαρισμένες από ένα ποτάμι νερού, λάσπης και χαλαζιού τουλάχιστον 1 μέτρο σε ύψος !!!!

Κανείς δεν μπορούσε να βγει και έτσι οι παίχτες μας, οι άνθρωποι του κλειστού γυμναστηρίου, αλλά και 4-5 παίχτες και ο προπονητής του Ιπποκράτη (είχαν προηγουμένως προπόνηση και δεν πρόλαβαν να φύγουν), βρήκαν καταφύγιο στις κερκίδες, περιμένοντας να σταματήσει η βροχή. Οχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά η στάθμη του νερού ανέβαινε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα όλοι οι χώροι του κλειστού (αποδυτήρια, γραφεία, μηχανοστάσιο, αίθουσα βαρων) να πλημμυρίσουν με παγωμένα λασπόνερα.

Η γυάλινη κεντρική πόρτα του γηπέδου κινδύνευε άμεσα να σπάσει από την πίεση του νερού, τα πλατύσκαλα έξω από το γήπεδο είχαν καλυφθεί πλήρως από τα νερά, την στιγμή που κάποιοι αντιλήφθηκαν πως στην εξωτερική πλευρά του γηπέδου υπήρχε μια μεγάλη διπλή σιδερένια πόρτα που ήταν κλειδωμένη και εμπόδιζε το νερό να βρει διέξοδο προς το διπλανό γήπεδο ποδοσφαίρου και την θάλασσα. Την λύση έδωσε ο Βαγγέλης Τσιαφίτσας, που βγήκε από ένα μικρό παράθυρο του γηπέδου, σκαρφάλωσε πάνω στην πόρτα και με κίνδυνο να παρασυρθεί από τον χείμαρρο κατάφερε να την ξεκλειδώσει !!!! Στην συνέχεια έκανε το ίδιο και με την σιδερένια πόρτα που βρίσκεται προς την μεριά της θάλασσας και δεμένος με ένα σκοινί τον τράβηξαν μέσα στο γήπεδο, όπου και επειγόντως άλλαξε ρούχα, καθώς ήταν μουσκεμένος από την κορφή ως τα νύχια και παγωμένος !!!!

Μετά από 2,5 ώρες (περίπου στις 22:30) κατέστη δυνατόν να ανοίξουν οι πόρτες και να βγουν ορισμένοι έξω, αλλά εκεί όλοι υπέστησαν ένα νέο σοκ : σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα των παιχτών μας είχαν παρασυρθεί από την δύναμη του νερού και είχαν πέσει το ένα πάνω στο άλλο, με μικρές ή μεγάλες ζημιές. Βέβαια, όλοι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι πέτρες, σκουπίδια, μεγάλα κλαδιά δέντρων και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Λίγο μετά τις 23:00 άρχισαν να όλοι αποχωρούν για τα σπίτια τους....

{rokbox album=|Photos|}images/stories/galleries/stadio_photo*{/rokbox}
Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.