Συνεργασία ΣΕΜΜΕΚ και μαθητικής κοινότητας για προσέγγιση μαθητών

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

http://aegeanews24.gr/images%5Cstories%5Cproducts%5Csmall.4d40cbfa084d2_p1260544.jpg

Μέσα  σε καλό κλίμα και με διάθεση για  ανάπτυξη δραστηριοτήτων – πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να φέρουν κοντά τους μαθητές με το χώρο των τοπικών Μ.Μ.Ε., έγινε η συνάντηση που προκάλεσε το Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Κ. με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, τ’ απόγευμα της Τετάρτης, στο χώρο εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου.

Εκ μέρους του ΣΕΜΜΕΚ, μίλησαν ο Πρόεδρος κ. Πασσανικολάκης και η Αντιπρόεδρος κ. Πολίτου, οι οποίοι αφού εξέφρασαν την πρόθεση του Συνδέσμου να υποστηρίξει - με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο - δράσεις μαθητών, με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, προτείνοντας μια σειρά δράσεων, όπως ο προγραμματισμός επισκέψεων στα τοπικά ΜΜΕ, η καθιέρωση διαγωνισμού καλύτερης μαθητικής εφημερίδας, η αναδημοσίευση άρθρων στα τοπικά ΜΜΕ από τις μαθητικές εφημερίδες, και η ανοικτή πρόσκληση στα παιδιά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην παραγωγή και υλοποίηση μιας έκδοσης, μιας εκπομπής ή μιας ανάρτησης.

Από την  εκπαιδευτική κοινότητα, τοποθετήθηκαν η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας κ. Χατζηνικολάου, η Υπεύθυνη ΓΡΑΣΕΠ του 2ου Λυκείου κ. Κρύου, οι Δ/ντες της Πρωτοβάθμιας κ. Ρέβελα, Χασαπλαδάκης, Γαμβρέλλης και Κεφαλιανός, και της Δευτεροβάθμιας κ. Βλάχος, ο εκπαιδευτικός ηλεκτρονικής του ΤΕΕ – ΕΠΑΛ κ. Κυρανούδης και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι κ. Πυθαριούλιου και Πολίτης, οι οποίοι αφού μίλησαν θετικά για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εξέφρασαν ενστάσεις σχετικά με την καθιέρωση διαγωνισμού καλύτερης μαθητικής εφημερίδας.

Κατέθεσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για συμμετοχή εκπροσώπων των ΜΜΕ στην ημερίδα που διοργανώνει το γραφείο ΣΕΠ του 2ου Λυκείου, ανάρτηση των μαθητικών εφημερίδων σε ιστότοπο των ΜΜΕ, καθιέρωση εκπομπών από μαθητές στη Δημοτική Τηλεόραση και στα ραδιόφωνα, αναδημοσίευση μιας μαθητικής εφημερίδας κάθε χρονιά (έπειτα από κλήρωση), καθιέρωση μαθητικής στήλης στον ηλεκτρονικό και στον έντυπο τύπο, παρουσίαση όλων των εφημερίδων από τα ΜΜΕ, πρακτική άσκηση των μαθητών ή των αποφοίτων του τμήματος Ηλεκτρονικής στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση, και η διερεύνηση δημιουργίας ενός πειραματικού μαθητικού ραδιοφώνου.

Μετά  από τη διαλογική συζήτηση και την ανταλλαγή επιχειρημάτων και προτάσεων, συναποφασίστηκαν:

  • H από κοινού διοργάνωση ημερίδας για τα ΜΜΕ (με θεματολογία και προσκεκλημένους - εισηγητές που θα εξειδικευθούν)
  • Η έκδοση μιας μαθητικής εφημερίδας (έπειτα από κλήρωση) κάθε σχολική χρονιά που θα κυκλοφορήσει με μια τοπική εφημερίδα
  • Η καθιέρωση μαθητικής στήλης στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο
  • Η αναδημοσίευση άρθρων μαθητών σε τακτική βάση σε εφημερίδες και ιστοσελίδες
  • Η προβολή όλων των μαθητικών εφημερίδων μέσα από τον ιστότοπο του ΣΕΜΜΕΚ και των τοπικών ΜΜΕ
  • Η πρόσκληση μαθητών σε εκπομπές στον ηλεκτρονικό Τύπο, με θεματικά αντικείμενα που θ’ αποφασίζουν μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των δημοσιογραφικών τους ομάδων και τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ
  • Η διερεύνηση δυνατότητας μαθητικής ωριαίας εκπομπής στον ηλεκτρονικό Τύπο
  • Ανοιχτή πρόσκληση για πρακτική εξάσκηση των μαθητών στα τοπικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο συνεργασίας με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν συναφή με τ’ αντικείμενα μαθήματα.

Το Δ.Σ. θ’ αποστείλει τα συμπεράσματα της συνάντησης στους Διευθυντές των σχολείων, απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας για τις παραπάνω δράσεις που συναποφασίστηκαν. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6942 515253 (Γ. Πασσανικολάκης), 6944 541122 (Μ. Πολίτου) και στο email: [email protected].


Το  Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΚ

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.