Στις 4-5 Δεκεμβρίου ξεκινούν τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

aed-ira1

Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (4-5 Δεκεμβρίου) πρόκειται να ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ και κυρίως το ανδρικό. Εκεί καταλήγει η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου, η οποία έχει ήδη στείλει τη σχετική προκήρυξη στην Ελληνική Ομοσπονδία. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Παρασκευή θα γίνουν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα από τη διοργανώτρια αρχή. Όπως είναι γνωστό έχουν παρθεί μία σειρά από σημαντικές αποφάσεις για την καλύτερη λειτουργία της διοργανώτριας αρχής, της οποίας βασική αρχή είναι να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερη οικονομία, με βάση τις οδηγίες της Ομοσπονδίας. Ουσιαστικά τα τέσσερα μέτρα που έχουν παρθεί είναι τα εξής:
Α)Το ανδρικό πρωτάθλημα θα γίνει σε μία ενιαία κατηγορία και σε τρεις υποομίλους (δύο στη Ρόδο και ένας στα νησιά) για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι μετακινήσεις.
Β)Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. θα πληρώνει τους διαιτητές και 2 από τα 3 ή 4 μέλη της γραμματειακής υποστήριξης
Γ)Θα εφαρμοστεί το μέτρο των δύο 20άρηδων στο ανδρικό πρωτάθλημα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει στη 12άδα της, δύο παίκτες γεννηθέντες το 1990 και νεότερους.
Δ)Για φέτος η παρουσία εφηβικής ή παιδικής ομάδας θα είναι προαιρετική, για τους ανδρικούς συλλόγους. Από τη νέα χρονιά όμως θα είναι υποχρεωτική, αν μία ανδρική ομάδα θέλει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα.
Εξάλλου κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει ακόμη με τον Α.Ο. Σύμης, ο οποίος δεν προτίθεται να έρχεται στη Ρόδο για να δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια του. Οι υπολογισμοί της Τ.Ε. έγιναν με βάση, οι Συμιακοί να παίξουν στη Ρόδο, όμως ο Α.Ο.Σ. δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, κι αυτό θα είναι ένα βασικό θέμα που πρόκειται να απασχολήσει την διοργανώτρια αρχή.

Μάκης Δουβαλης

Πηγή:www.12soccer.gr

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.