Πανευρωπαικό Βόλει,το πήρε η Κως

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Διάφορα Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Προτάθηκε η Ρόδος, θα γίνει όμως στην Κω! Αναφερόμαστε στην προκριματική φάση ομίλου του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών στο βόλεϊ το Μάιο του 2010.
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, οι εγκαταστάσεις που θα γίνουν οι αγώνες πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 7 μέτρων και πλάτος 4,5 μέτρα από την πλάγια γραμμή.
Δυστυχώς κανένα από τα τρία κλειστά που εξετάσθηκαν δεν έχει τις παραπάνω διαστάσεις και προϋποθέσεις διεξαγωγής διεθνών αγώνων Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
-Το «Βενετόκλειο» δεν έχει το απαιτούμενο ύψος
-Τα «κλειστά» της Ιαλυσού και Κρεμαστής έχουν πρόβλημα στις διαστάσεις προς την πλάγια γραμμή. Έτσι τα προκριματικά θα διεξαχθούν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου (σύμφωνα με τις εκδοθείσες ημερομηνίες που θα οριστικοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου κατά την κλήρωση των Ομίλων) στην Κω, που δείχνει να αποκτά τα σκήπτρα και σε ό,τι αφορά το μπίτς βόλεϊ με το Πανευρωπαϊκό που έγινε εκεί το καλοκαίρι και θα επαναληφθεί και το ερχόμενο καλοκαίρι με την Κατηγορία U-23 αλλά και με την διεξαγωγή της διοργάνωσης αυτής στην σάλα στο Κλειστό της πόλης που πληροί όλες τις προδιαγραφές και σε ύψος αλλά και σε πλάτος και επιπρόσθετα διαθέτει όλες εκείνες τις εγκαταστάσεις που πρέπει να έχει ένα Κλειστό για να διεξάγει τέτοιου επιπέδου αγώνες.
Η Τοπική Επιτροπή βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον Δήμο της Κω και έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» από τον πρόεδρο του ΔΟΑΝ Κω, Θάνο Σταματάκη, ο οποίος σε συνεργασία με την διοίκηση της ΤΕ και της ΕΟΠΕ θα οργανώσει και πάλι στο «νησί του Ιπποκράτη» ένα πολύ όμορφο τετραήμερο βόλεϊ αυτή την φορά στην σάλα και σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων γυναικών. Οι απαντήσεις μάλιστα πρέπει να δοθούν σύντομα πριν οι αρμόδιες επιτροπές της FIVB καταρτίσουν το καλεντάρι του 2010.

Πηγή:www.proodos.net

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.