«Αν έχει σοβαρή πρόταση από το ΝΒΑ, θα φύγει ο Σβεντ»

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020

Ο GM της Χίμκι Πάβελ Αστάκχοβ τόνισε ότι ο ηγέτης της ομάδας της Μόσχας θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει αν προκύψει αξιόλογη πρόταση από το ΝΒΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάβελ Αστάκχοβ:

– Για πιθανή πρόταση στον Σβεντ από ομάδα του ΝΒΑ: «Νομίζω πως αν έχει κάποια σοβαρή πρόταση από το ΝΒΑ, όχι με βάση τα χρήματα, αλλά με βάση το ρόλο του, δεν θα είναι εύκολο να τον κρατήσουμε. Αν και ήταν ήδη εκεί, θα αποδεχθεί την πρόκληση, αλλά με συγκεκριμένες εγγυήσεις από την ομάδα και τον προπονητή. Αν δεν λάβει μια τέτοια πρόταση, δεν βλέπω το λόγο να φύγει από την ομάδα που είναι ο απόλυτος ηγέτης, για μια άλλη ευρωπαϊκή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι δική του απόφαση».

– Για τη σχέση του Σβεντ με τη Χίμκι: «Ο Σβεντ έχει καταλάβει ήδη πως αυτή είναι η ομάδα του. Εδώ πρέπει να νιώθει άνετα. Είναι ο ηγέτης μας. Ακόμα και όταν αποκτάμε νέους παίκτες, μερικές φορές συμβουλευόμαστε τον Αλεξέι. Δεν είναι απλά ένας υψηλά αμειβόμενος παίκτης, αλλά μέρος της ομάδας μας και πολύ σημαντικό μάλιστα. Φυσικά και θέλουμε να μείνει στη Χίμκι και να συνεχίσει να φέρνει χαρά σε εμάς και τους φιλάθλους μας με το παιχνίδι του. Αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει αρχικές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του. Αλλά τώρα, λόγω της κατάστασης με την Ευρωλίγκα, είμαστε όλοι σε παύση. Αν ολοκληρώσουμε τη σεζόν, θα προχωρήσουμε αμέσως τις διαπραγματεύσεις».

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.