Θέλει να αγωνιστεί στην Ευρώπη ο μικρός Αντετοκούνμπο

Σαρρής Σουλειμάν Σαρρής Σουλειμάν Διεθνή Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 10 Μαϊος 2020

Την απόφαση να μην φοιτήσει σε κάποιο κολέγιο, αλλά να αρχίσει άμεσα την επαγγελματική του καριέρα και μάλιστα από την Ευρώπη πήρε ο μικρότερος αδερφός της οικογένειας Αντετοκούνμπο, όπως αναφέρει το Eurohoops. Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο κλείνει τον Αύγουστο τα 19 και τελειώνει φέτος το λύκειο έχοντας 12,9 πόντους κατά μέσο όρο.

Το ύψος του είναι στα δύο μέτρα και αγωνίζεται ως γκαρντ. Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε για κάποιες ημέρες στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

«Εξετάζω τις προοπτικές μου, χαίρομαι που έχω τόσες επιλογές για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Αμερική, αλλά έχω αποφασίσει να παίξω στην Ευρώπη. Θέλω να γίνω επαγγελματίας πιο γρήγορα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ευρώπη, γνωρίζω τα δεδομένα εκεί και πιστεύω πως το καλύτερο για μένα είναι να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Θα κληθώ να προπονούμαι και να παίζω από τώρα με άνδρες, θα μπω από νωρίς σε μια απαιτητική κατάσταση πίεσης και ανταγωνισμού και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα εξελιχθώ σε όλα τα επίπεδα.

Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και ξέρω πολύ καλά πόσος χώρος υπάρχει για μένα να βελτιωθώ μπασκετικά σε όλα τα επίπεδα. Είμαι σίγουρος πως η απόφασή μου να υπογράψω την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη είναι μακράν η καλύτερη και η πιο ευεργετική επιλογή. Θα με βοηθήσει σημαντικά και πολύπλευρα στο πλάνο μου να προετοιμαστώ πιο σωστά και ολοκληρωμένα, ώστε όταν νιώσω έτοιμος να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα μου, να παίξω στο ΝΒΑ».

Σαρρής Σουλειμάν

Σαρρής Σουλειμάν

Ο φωτογράφος του giafkasports.gr. «Κολλημένος» με την φωτογραφική του μηχανή έχει χαρίσει άπειρα κλικ όλα αυτά τα χρόνια.