''Έχουμε απόλυτο σεβασμό στο Γκάλη''

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Σήμερα το μεσημέρι δόθηκε στο δημαρχείο της Κω, η συνέντευξη Τύπου για το Galis Basketball 3on3. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν, από τους προσκεκλημένους και φυσικά από τους σπουδαίους «βετεράνους» αθλητές Όντι Νόρις, Γιούρι Ζντοβτς και Χρήστο Χαρίση, που βρίσκονται στο νησί του Ιπποκράτη. Φυσικά παρόντες ήταν οι ''ψυχές'' της διοργάνωσης Βαγγέλης Αθανασιάδης και Κώστας Χαρίσης, που έκαναν τα πάντα για την καλύτερη ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ (εκπρόσωπος επάρχου Κω- Νισύρου): «Εκ μέρους του επάρχου Κω κ. Καμπανή θέλω να σας ευχαριστώ και φυσικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή έχει δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο τουρνουά. Ο στόχος όλων μας είναι το Galis Basketball 3on3 να προστεθεί στο καλεντάρι των μεγάλων διοργανώσεων της Κω».

ΣΕΒΗ ΒΛΑΧΟΥ (αντιδήμαρχος Κω): «Το τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, που διοργανώνεται στην Κω, σημαίνει ότι το νησί μπορεί να σταθεί και να κοιτάξει το μέλλον του όρθιο και θαρραλέα. Αυτή είναι η πολιτική της νέας δημοτικής αρχής. Ανοίγουμε τους ορίζοντες μας. Όλοι μαζί με αγαστή συνεργασία θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την Κω. Ο ουρανός του νησιού έχει γεμίσει με αστέρια και είναι τιμή μας, που βρίσκονται εδώ. Η Κως βγάζει πλέον προς τα έξω ένα προφίλ εξωστρέφειας. Το τουρνουά αποτελεί γιορτή για τον αθλητισμό και το έχει αγκαλιάσει όλη η κοινωνία της. Αν και τα εμπόδια ήταν πολλά, τα έχουμε ξεπεράσει. Ο αθλητισμός αποτελεί ένα σκαλοπάτι και μας βοηθάει να πάμε λίγο ψηλότερα».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΗΣ (Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.): «Θέλω να καλωσορίσω τους ζωντανούς θρύλους του ελληνικού μπάσκετ. Ευχαριστώ τον κωακό λαό που έχει αγκαλιάσει το event και τους συνεργάτες μου για τη βοήθεια τους».

ΟΝΤΙ ΝΟΡΙΣ: «Έχω απίστευτο σεβασμό στο Νίκο Γκάλη. Έδωσαν το όνομα του στον γιο μου. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ευρώπη ήθελα πολύ να τον γνωρίσω. Γίναμε φίλοι και τον σέβομαι απεριόριστα. Μπορεί να ήμασταν αντίπαλοι μέσα στο παρκέ, αλλά θεωρώ ότι ο Νικ είναι μοναδικός και δεν συγκρίνεται με κανέναν»

ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒΤΣ: «Είναι αλήθεια ότι ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος. Παίξαμε για πολλά χρόνια αντίπαλοι και έχω μεγάλο σεβασμό για το πρόσωπο του, όπως όλος ο κόσμος. Μου αρέσει πάρα πολύ στην Ελλάδα, είναι μεγάλη χαρά μου να βρίσκομαι στην Κω. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι σ’ ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Ο Νίκος Γκάλης δεν άλλαξε μόνο το μπάσκετ και τον αθλητισμό, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Ήμαστε η γενιά που έζησε τον Νικ από τον καναπέ. Περιμέναμε κάθε Πέμπτη να παίξει ο Άρης αλλά και η Εθνική ομάδα. Πρέπει να τιμάμε τους ανθρώπους και αθλητές σαν το Νίκο Γκάλη. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που διοργανώνετε ένα μεγάλο γεγονός στο νησί σας».

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.