"Στροφή" σε Συμεωνίδη ο Ιπποκράτης

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Μπάσκετ Δημοσιεύτηκε Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Αν και όλα έδειχναν ότι ο νέος προπονητής του Ιπποκράτη θα είναι ο Φώτης Τακιανός (υπήρχε και η διαβεβαίωση απ' την διοίκηση μέχρι και χτες το πρωί) φαίνεται ότι η καθυστέρηση στην απάντηση του έμπειρου τεχνικού στρέφει τον Ιπποκράτη σε άλλη λύση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την ομάδα στην Α2 είναι ο Σάββας Συμεωνίδης. Πρόκειται μάλιστα για έναν απ' τους κορυφαίους προπονητές της κατηγορίας έχοντας πίσω του και δύο εξαιρετικές χρονιές. Πρόπερσι κατάφερε να οδηγήσει τον Φάρο Κερατσινίου στην Basket League ενώ πέρυσι πήρε τον Εθνκό σε θέση πλέι άουτ και έχασε την άνοδο στην Basket League στις λεπτομέρειες.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1999 από τον Εθνικό Ελληνορώσων, τον οποίο οδήγησε από την Γ’ ΕΣΚΑ στην Β’. Από το 2000 έως το 2003 ήταν προπονητής στον Αθηναϊκό με τον οποίο κέρδισε την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑ το 2002. Στη συνέχεια, ανέλαβε την Ηλιούπολη, την οποία οδήγησε στην Γ’ Εθνική. Την περίοδο 2006-2007 ξεκίνησε ως προπονητής στη Δάφνη (Α2). Στα μέσα της χρονιάς ανέλαβε τον Γκυζιακό (Γ΄Εθνική), στον οποίο παρέμεινε για σχεδόν ένα χρόνο. Στα μέσα της σεζόν 2007-2008 μετακινήθηκε στον Αρδηττό (Γ’ Εθνική). Την περίοδο 2008-2009 βρέθηκε στο «τιμόνι» του ΑΣ Παπάγου. Από 2010 έως το 2013 ανέλαβε την προπονητική ηγεσία του Χολαργού, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Β’ Εθνική το 2012. Το 2013 επέστρεψε στον ΑΣ Παπάγου, τον οποίο οδήγησε στην Β’ Εθνική. Το Νοέμβριο του 2015 συνέχισε την προπονητική του καριέρα στον ΑΣΕ Δούκα (Α2), όπου παρέμεινε ως τα μέσα της περσινής σεζόν. Τον Δεκέμβριο του 2016 ανέλαβε τον Φάρο Κερατσινίου (Α2), τον οποίο οδήγησε στην άνοδο στην Basket League, ενώ την τελευταία σεζόν εργάστηκε στον Εθνικό (από τον Ιανουάριο), αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Κουταλιανό.

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.