Δηλώσεις του προέδρου της Α.Ε ΔΙ.ΑΣ, Θοδωρή Πάχου

Γιώργος Πίτσης Γιώργος Πίτσης Ποδόσφαιρο Δημοσιεύτηκε Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Δηλώσεις στο site, athlitikopanorama.gr έκανε ο πρόεδρος της Α.Ε ΔΙΑΣ Θοδωρής Πάχος που μίλησε μεταξύ άλλων για τους στόχους του συλλόγου αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

athlitikopanorama.gr : κ. Πάχο είστε ο Πρόεδρος της Α.Ε ΔΙ.ΑΣ. ΚΩ, πείτε μας δυο λόγια για τον Σύλλογο σας.

κ. Πάχος : Καλησπέρα σας, στην Κώ είχαμε 2 Συλλόγους : τον Δίκαιο που έπαιζε στην Β και τον Αντίμαχο στην Α κατηγορία. Βρεθήκαμε οι διοικήσεις των 2 αυτών Συλλόγων και αποφασίσαμε να κάνουμε συνένωση, έτσι ώστε να είμαστε πιό ανταγωνιστικοί. Βλέπετε το νησί μας έχει 8 ομάδες απο τις οποίες οι 3 για πρώτη φορά παίζουν στην Α και οι υπόλοιπες στην Β κατηγορία. Στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας λαμβάνουν μέρος συνολικά 16 ομάδες : 12 από την Ρόδο, 3 από την Κώ και μία από την Κάρπαθο. Απο αυτό και μόνο καταλαβαίνετε ότι οι μετακινήσεις μας έχουν κόστος σε χρόνο κάι χρήμα. Αποφασίσαμε λοιπόν να ενώσουμε τον Δίκαιο κάι τον Αντιμαχο και δημιουργήσαμε την ΑΕ ΑΝΤΙΜΑΧΟΣ-ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΩ (ΔΙ.ΑΣ. απο τα αρχικά των δύο ομάδων).

athlitikopanorama.gr : Τι στόχους έχετε για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και για το μέλλον.

κ. Πάχος Εμείς κάναμε αυτό το εγχείρημα για το καλό τού ποδοσφαίρου της Κώ. Για να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα η οποία να είναι πρότυπο για τις άλλες ομάδες του νησιού. Θέλουμε να είναι η Α.Ε ΔΙ.ΑΣ. ΚΩ πρότυπο για τα παιδιά που απαρτίζουν τις Ακαδημίες. Στις Ακαδημίες δουλεύουμε στις προπονήσεις ώστε μέσα απο αυτές να κατορθώσουμε να στελεχώσουν τα παιδιά των Ακαδημιών την μεγάλη ομάδα του νησιού μας.  Επιθυμούμε δε να έχουμε μία καλή συνεργασία με τίς άλλες ομάδες τού νησιού μας για το καλό τού αθλήματος.

athlitikopanorama.gr : Ποια είναι η γνώμη σας για το φετινό Πρωτάθλημα και τι θα θέλατε να αλλάξει.

κ. Πάχος Επιθυμώ φέτος να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα μέ συνθήκες ισονομίας, δηλαδή να κριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο κάθε διαιτητής να παίζει 50 – 50 και ο καλύτερος να πάρει τό πρωτάθλημα. Εδώ να κάνω μία παρέμβαση που έχει να κάνει με την διεξαγωγή των αγώνων. Κάτι πού εδώ κάι χρόνια είναι ένα μεγάλο προβλήμα για το Δωδεκάνησιακο ποδοσφαίρο και αφορά ειδικά το νησί μας. Πρέπει οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων να γίνονται Σάββατο απόγευμα μετά τις 15:00 ή καλύτερα Κυριακή. Δεν είναι δυνατόν εμείς σαν Α.Ε ΔΙ.ΑΣ. ΚΩ να μεταβαίνουμε 12 φορές στη Ρόδο και να αγωνιζόμαστε Κυριακή (που είναι και το φυσιολογικό) ενώ οι ομάδες της Ρόδου να έρχονται μόνο Σάββατο και να αγωνιζόμαστε στις 13:00 η ώρα γιατί πρέπει να επιστρέψουν με το απογευματινό πλοίο για Ρόδο το οποίο αναχωρεί στις 17:00. Πρέπει να κάνει κάτι για αυτό η Ε.Π.Σ.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Το Σάββατο εμείς σαν ομάδα δεν θα μπορούμε να συμπληρωσουμε 11αδα, οι ποδοσφαιριστές μας δουλεύουν μιά και ήμαστε ερασιτεχνικό σωματείο. Από την άλλη ο φίλαθλος κόσμος στις 13:00 ώρα το Σάββατο (ώρα διεξαγωγής του αγώνα) δουλεύει. Είναι πολύ σοβαρό τό θέμα και πρέπει να βρεθεί άμμεσα λύση.

athlitikopanorama.gr : Πείτε μας πόσο δύσκολο είναι να είσαι Πρόεδρος ενός αθλητικού Συλλόγου.

κ. Πάχος : Τώρα για να είσαι πρόεδρος ή σύμβουλος σε μια ομάδα είναι πολύ δύσκολο. Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτα να πω την αλήθεια, είναι ήρωες. Αφιερώνουν πολύ χρόνο,και χρήμα.  Αλλά και χωρίς αυτούς και τους Υγιείς φιλάθλους δεν θα υπήρχε τοπικό ποδόσφαιρο.

athlitikopanorama.gr : Ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε σε εσάς και την οικογένεια του Α.E  ΔΙ.ΑΣ. ΚΩ επίτευξη των στόχων σας,

κ. Πάχος : Σας ευχαριστώ κάι εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή ποδοσφαιρική σεζόν χωρίς τραυματίσμους και κόντρες !!

Γιώργος Πίτσης

Γιώργος Πίτσης

Ο αθλητικογράφος του site με πορεία απ’ το 2007 μέχρι και σήμερα. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι μεταδόσεις αγώνων.